Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22564
De la 07 Ianuarie 2003
93934248
În duelul cu omul de afaceri Traian Popa,

Garda de Mediu Botoşani s-a dat bătută

  • Ioan Rotundu
  • 14 April 2021, 19:02
În 18 martie a.c. am publicat pe site-ul Jurnalului articolul intitulat „Garda de Mediu Botoşani – unealta de protecţie şi atac a şmecherilor” prin care am arătat cum Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Botoşani, în urma aspectelor sesizate de către omul de afaceri suliţan Traian Popa referitoare a gravele încălcări ale regulilor de protecţia mediului de către Primăria Suliţa şi nu numai, cei de la Gardă au efectuat un control formal şi i-au răspuns acestuia că problemele sesizate nu sunt deloc alarmante.
Văzând cum cei de la Garda de Mediu Botoşani au acoperit într-un mod mizerabil problemele de mediu generate de incompetenţa celor din conducerea Primăriei Suliţa, Traian Popa s-a adresat cu o altă sesizare conducerii Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General Bucureşti.
Probabil că de la acest nivel, cei din conducerea Comisariatului Judeţean Botoşani au fost aspru criticaţi, poate chiar ameninţaţi cu sancţiuni pentru că nu-şi fac datoria conform legislaţiei în vigoare şi competenţelor pe care le au în domeniul protecţiei mediului, aşa că Traian Popa a primit un nou răspuns la sesizarea sa, de această dată mult mai complet, adică prin recunoaşterea faptului că pe raza comunei Suliţa problemele de mediu sunt aşa cum le-a sesizat.
Prin adresa nr. 8C9/CJBT/3.04.2021, semnată de către comisarul şef Cristina Ionela Kashyap (foto), Comisariatul Judeţean Botoşani îi răspunde că cele sesizate se confirmă, adică groapa de gunoi este neconformă, deşi s-a amenajat pe mulţi bani europeni, gunoiul de grajd este depozitat la întâmplare şi o altă sumedenie de deficienţe ce aparţin conducerii Primăriei Suliţa.
Cerbicia omului de afaceri suliţan de a scoate adevărul la suprafaţă a dat roade iar protecţia politică a celor din Garda de Mediu Botoşani acordată unor primari pentru că aşa au primit ordin de la partidul aflat la putere nu şi-a dovedit eficienţa în faţa dovezilor de necontestat invocate de către suliţan.
Dar la Suliţa problemele de protecţia mediului nu sunt nici pe departe rezolvate. Dimpotrivă, omul de afaceri Traian Popa a descoperit şi alte cârdăşii locale şi de la judeţ menite să-l protejeze pe Gheorghe Nistor, patronul iazului Dracşani. Despre aceste cârdăşii voi reveni în curând cu un articol bine documentat şi argumentat despre cum funcţionează aceste cârdăşii, în dispreţul nostru de contribuabili.
Atitudinea civică a lui Traian Popa este una meritorie dar din păcate singulară, cei mai mulţi dintre noi preferând să ne vedem de-ale noastre şi să nu ne punem rău cu autorităţile statului

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Dilemă psihică
Horoscopul săptămânii 12 – 18 aprilie 2021
Eleva Dimureac s-a ales cu umilinţa, profesoara umilitoare cu tupeul imaculat
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ministrul Educației propune extinderea anului școlar din septembrie 2022
revenirea la trimestre și vacanță de vară mai scurtă
Anglia se pregătește să se îmbete după aproape patru luni de carantină
Johnson a promis că va merge chiar el să bea o halbă de bere
Director şcolar de valooare....0 (zero)
Dragnea cere în instanţă eliberarea condiționată
Apar indicii rezonabile că probele de peşte au fost înlocuite
Ioan Rotundu
Hăitaş la vreme de noapte în uniformă de poliţist
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă