Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28052
De la 07 Ianuarie 2003
108399900
În fieful primarului PSD de Adăşeni

Percheziţii cu multe semne de întrebare privind contrabanda cu ţigări

  • Ioan Rotundu
  • 1 October 2020, 13:09
Potrivit „jandarmului civic”, cum l-am numit eu pe Adrian Dănuţ Slavnicu din localitatea Adăşeni, astăzi dimineaţă au avut loc în comună mai multe percheziţii. Slavnicu susţine că aceste percheziţii ar fi fost determinate de reclamaţiile sale depuse la mai multe foruri judiciare cum că în zonă se desfăşoară o intensă contrabandă cu ţigări sub protecţia unor poliţişti de frontieră şi chiar a unor procurori.
Percheziţiile au vizat locuinţele lui Dumitru Dresleucă, Viorel Filip şi fostul primar Ioan Am Atrică. Să-i luăm pe rând. Dumitru Dresleucă este vărul primarului PSD Constantin Dresleucă, un primar despre care se spune că ar fi comis multe ilegalităţi şi abuzuri dar care, iată, a fost votat din nou de către cetăţenii din comună. Vărul Dumitru tocmai a ieşit consilier local, fiind pe locul 2 pe lista de consilieri iar vărul primar îl pregăteşte pentru funcţia de viceprimar. Numai că vărul Dumitru este suspectat de contrabanda cu ţigări, motiv pentru care azi dimineaţă locuinţa sa a fost supusă percheziţiei.
Despre Viorel Filip şi contrabanda cu ţigări pe care o desfăşoară intens s-a scris în Jurnalul prin articolul intitulat „Jandarmului civic” care stă cu ochii pe autorităţile comunei Adăşeni” publicat în 8 martie 2020 din care citez: „Mai este angajat la acest Centru şi un anume Viorel Filip, de loc din satul Panaitoaia, comuna Avrămeni. Tipul, cu relaţii la Vama St5ânca – Costeşti, aduce ţigări de contrabandă şi le vinde pacienţilor din Centru şi fumătorilor din localitate. Afacerea pare să se bucure şi de protecţia agentului şef de poliţie Marian Hurmuz, de vreme ce acesta n-a avut până acum nicio reacţie oficială. Filip posedă trei autoturisme şi are o situaţie materială prosperă. Se pare că afacerea cu ţigările se lasă cu belşug consistent.”
Ioan Amatrică, fost primar şi patron de bar, este şi el suspectat de contrabanda cu ţigări, deşi prin comună nu se cunoaşte că ar avea o astfel de îndeletnicire. Se pare că el este obiectul unei diversiuni pusă la punct de judiciariştii care se ocupă de caz pentru a estompa activitatea de contrabandă cu ţigări a unor protejaţi ai lor. Amatrică a refuzat dialogul telefonic pentru a-şi expune un punct de vedere.
De percheziţie, potrivit declaraţiei lui Slavnicu, s-a ocupat agentul de poliţie judiciară din cadrul IJP Botoşani Ionuţ Pâslariu şi prim-procurorul Bogdan Alexoaie de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni.
„În urma reclamaţiilor mele, am fost audiat de poliţistul Ionuţ Pâslariu şi cred că percheziţiile de astăzi au legătură cu cele declarate la audiere. Dar fiind vorba de procurorul Alexoaie, fost poliţist de frontieră, nu am încredere că se vrea aflarea adevărului despre contrabanda cu ţigări. Mai degrabă se vrea muşamalizarea” – crede „jandarmul civic” Adrian Dănuţ Slavnicu.
Voi reveni cu detalii atunci când voi putea înţelege care sunt adevăratele motive ale acestor percheziţii şi dacă scopul lor este de a-i proteja pe contrabandişti sau de a li se aplica legea penală.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Ironie matrimonială
Horoscopul săptămânii 28.09 - 4.10.2030
"30 septembrie 2020 - Termen limită pentru depunerea
notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare
Acte de huliganism ]n ziua alegerilor în comunele Truşeşti şi Călăraşi
Ioan Rotundu
Şoptică i-aţi bocceluţa şi du-te de unde ai venit!
Ioan Rotundu
N-a câştigat alegerile Cosmin Andrei, le-a pierdut Cătălin Flutur
IoaN Rotundu
Botoşăneni, „Ciuma roşie ante portas”!
Ioan Rotundu
Candidaţi care au luptat din greu pentru a câştiga alegerile
Ioan Rotundu
Firele legăturilor liberalului Şoptică cu lumea interlopă duc la infractoarea Stâncescu
Ioan Rotundu
Cum a ajuns Mercedesul lui Şoptică la interlopul Cătălin Stavără
Ioan Rotundu
Mesaj pentru politicienii corupţi şi interlopi
Ioan Rotundu
Patimile liberalului Flutur în ajunul sărbătoririi Revoluţiei din Octombrie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă