Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23347
De la 07 Ianuarie 2003
122908996
În lipsa unei capacităţi intelectuale adecvate

Toată forţa sa politică stă în puterea ameninţărilor

  • 4 May 2008, 23:00
Vechi de mai bine de un an, mai precis din luna ianuarie a anului trecut, conflictul dintre consilierul PD Constantin Pitorac şi consilierul PC Emil Teodorescu a atins apogeul la sfârşitul săptămânii trecute, trecând din sfera politicului în cea a răzbunării personale. Faptul că ambii consilieri sunt candidaţii partidelor respective la primul scaun al Primăriei Flămânzi a încins şi mai mult spiritele, creând o atmosferă incendiară în oraşul Răscoalei.
În urmă cu un an, preşedintele democraţilor locali a demascat modul fraudulos prin care consilierul Teodorescu a încercat să schimbe, cu complicitatea unor consilieri cărora li se promiseseră avantaje substanţiale, un teren mocirlos, proprietate personală, situat la câţiva kilometri de oraş, cu unul ultracentral, pe care se află amplasată piaţa agroalimentară Flămânzi, şi care tot lui îi fusese concesionată cu mai mulţi ani în urmă în urma unor aranjamente la fel de dubioase cu membrii fostului Consiliu Local.
Proiectul lui Teodorescu, nimeni altul decât preşedintele Comisiei Economice din cadrul CL Flămânzi, nu a trecut mai departe deşi fusese aprobat de primarul Micuţaru, întreaga afacere fiind dezamorsată de secretarul primăriei, Paraschiva Viciriuc, care, neoficial, a şi recunoscut că prin intervenţia sa, Pitorac „a stricat planurile” consilierilor corupţi de Teodorescu.
Lucrurile nu s-au oprit însă aici, Teodorescu, pentru a se răzbuna pe Pitorac, reclamându-l pe acesta din urmă, pentru săvârşirea unor ilegalităţi imaginate doar de el, la E-On Moldova şi la Parchet, la Garda Financiară şi la CNA Bucureşti. Spre marea furie a PC-istului, sesizările sale răutăcioase nu s-au confirmat, controalele efectuate de organele îndreptăţite nedescoperind nici una dintre ilegalităţile reclamate. Văzând că nu prea îi ies pasenţele, Emil Teodorescu s-a retras o perioadă, mustăcind un nou plan menit să îl pună în avantaj. Profitând de prevederea care nu îi permite, ca proprietar al unui teren concesionat, să obţină un împrumut substanţial în bancă, pentru o aşa zisă modernizare a pieţei locale, decât dacă terenul în cauză este proprietatea sa, Teodorescu a reuşit recent, cu sprijinul unei evaluări dubioase şi cu complicitatea făţişă a consilierilor PSD locali, să obţină transferul pieţei din proprietatea Consiliului Local în propria sa proprietate, contra sumei de un miliard lei, pe care de fapt nici nu îi are şi pe care doreşte să îi împrumute, ipotecând la bancă acelaşi teren.
Cum „afacerea” nu aducea avantaje decât unei singure părţi, consilierul (devenit între timp PD-L) Constantin Pitorac a sesizat din nou aspectul în presa locală şi judeţeană, contestând decizia Consiliului Local Flămânzi la Prefectură şi afacerea lui Teodorescu la Parchet. În replică, Teodorescu a scos de la naftalină un memoriu mai vechi adresat Consiliului local Flămânzi, pe care l-a reactualizat, raport care a fost discutat şi analizat în şedinţa Consiliului Local Flămânzi din ziua de 30 aprilie anul curent.
Faţă de vechile acuzaţii, scoase din nou pe tapet, consilierii nu au manifestat de data acesta nici un fel de interes, ei nefiind interesaţi nici de sancţionarea lui Pitorac şi nici de „eliberarea acestuia din funcţia de consilier” aşa cum solicita Teodorescu. Mai mult, sub presiunea susţinătorilor consilierului Pitorac, Teodorescu a semnat până la urmă memoriul aflat la dosar şi înaintat consilierilor din Flămânzi, documentul urmând să fie folosit de data acesta în faţa instanţei, în faţa căreia democrat-liberalul îl va chema pe pecist, pentru săvârşirea infracţiunilor de insultă şi calomnie. De menţionat că documentul în cauză nu a fost iscălit de consilierul PC decât după ce preşedintele de şedinţă i-a solicitat secretarului să menţioneze în procesul verbal refuzul lui Teodorescu de a-şi asuma sub semnătură declaraţiile din memoriu.
Constantin Pitorac s-a adresat consilierilor şi celor prezenţi, cu cuvintele: „Reclamaţia lui Teodorescu este o replică la contestaţia pe care am adresat-o Parchetului privind vânzarea preferenţială a terenului primăriei către Teodorescu şi din partea sa mă aştept la orice. Am dovezi că Teodorescu, pentru a mă denigra, a înscenat tot felul de chestii, inclusiv bătaia dintre băiatul lui şi al meu”.
Referindu-se la memoriul respins de consilieri, consilierul PSD Toma Ciobanu a menţionat că „nu se ajungea la aceste discuţii şi la aceste probleme dacă în acest consiliu local se luau decizii corecte, de o parte şi de alta, la vremea lor”, în timp ce primarul Dumitru Micuţaru, aflat pe ultima sută de metri a mandatului său, a menţionat că „aici este o reglare clară de conturi între cei doi, afacere care trebuie să se termine în faţa instanţei şi nu a Consiliului Local Flămânzi. Ceea ce a depins de primărie, în toată această tevatură, s-a arătat în faţa dumneavoastră, pentru restul problemelor, justiţia trebuie să se pronunţe”.
Un subiect care nu a fost atins decât parţial în cadrul şedinţei CL Flămânzi, cel al aşa zisului conflict dintre băiatul lui Pitorac şi copilul lui Teodorescu, a fost „dezbătut” pe holul instituţiei, Teodorescu ameninţând în gura mare că „îi va lua capul” lui Pitorac cu prima ocazie. Nu este prima dată când exemplul de corectitudine şi cinste locală care este Emil Teodorescu, candidatul conservatorilor locali la primăria Flămânzi, face declaraţii de acest fel, el ameninţându-l cu „ruperea gâtului” şi „aruncarea în şanţ” chiar pe realizatorul Buletinului Informativ "Realitatea", ultima ameninţare fiind lansată în biroul viceprimarului Dan Manole şi de faţă cu acesta, în urmă cu circa trei săptămâni. Şi-a reiterat ameninţările şi în public, la o masă de pe Terasa Pavilion, unde se retrăsese la o bere cu câţiva dintre puţinii săi susţinători. Mai mult, l-a ameninţat chiar şi pe Ioan Rotundu, directorul Publicaţiilor Jurnalul Online Botoşani, care, susţine el, acceptă „inepţiile unui ziarist propăşit pe aceste meleaguri”, fără a-l consulta şi pe el.
În ceea ce ne priveşte, cunoscând deja caracterul belicos al consilierului responsabil cu piaţa, suntem sceptici în a crede că aşa zisul conflict, conform căruia băiatul de 23 de ani al lui Pitorac l-ar fi lovit în faţă pe puştiul de 13 ani al lui Teodorescu, băgându-l pe ultimul în spital, ar fi avut cu adevărat loc. Desfăşurat, conform declaraţiilor părţii considerate vătămate, în faţa pieţei locale, ziua în amiaza mare, în jurul orei 17:00, conflictul nu a avut nici un martor, conform declaraţiilor inspectorului Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei Flămânzi. „Am înregistrat într-adevăr o plângere în acest sens din partea lui Emil Teodorescu, am audiat părţile şi am făcut cercetările de rigoare. Aşteptăm rezultatul analizelor de la Laboratorul de Medicină Legală pentru a putea stabili gravitatea, existenţa sau inexistenţa faptei reclamate. Faptul că am înregistrat acest caz, nu înseamnă în mod obligatoriu că persoana reclamată este şi vinovată, dar nu înseamnă nici invers. Dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani pentru atribuirea numărului unic şi stabilirea circumstanţelor în care s-a produs – dacă s-a produs – incidentul”, a specificat şeful Poliţiei Flămânzi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PNG-ul şi-a lansat candidaţii în sărăcie şi anonimat
o adunătură de refulaţi politici din alte partide
Lupta dintre doi cavaleri şi-o domniţă
Ioan Rotundu
246 de botoşăneni au cules date statistice din agricultură
Vântul „şomează” la Bucecea
Gura păcătosului Egner adevăruri din epoca sa rosteşte
Ba al meu e cel mai bun!
Comentariul comentariilor (CVII)
(Ioan Rotundu)
Din 1 mai eşti pe Internet cu primarul tău!
Program Tele'M Botoşani luni, 5 MAI
Angajăm primar!
Botoşanii – gazda unei concurs naţional de limba română
Festivalul Mieilor
Horoscop
Replica nevestei
Are bani şi vrea relaţii intime
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog