Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21647
De la 07 Ianuarie 2003
83715064

În loc să moară, capra vecinului ia proporţii

  • 30 April 2007, 23:00
La redacţia noastră am primit o reclamaţie semnată de către mai mulţi locatari din zona Căii Naţionale, nr. 69. Semnatarii scrisorii susţin că, în urma dialogului cu constructorul, au primit drept răspuns „Ei şi ce o să ne facă primăria?... Ne vor da o amendă, iar apoi, ca să intrăm în legalitate ne vor concesiona şi terenul pe care am intrat abuziv." Mai susţin locatarii: „Cu asemenea mentalităţi ne luptam de la revoluţie încoace şi încă nu am scăpat de ele. Sperăm ca organele abilitate ale primăriei să-şi facă datoria, să retragă urgent autorizaţia de construcţie şi să oblige la eliberarea aleii ocupate abuziv. Menţionăm că sesizarea va fi depusă miercuri la Primărie, cu semnăturile în original (astăzi şi mâine personalul primăriei este liber)”
Deplasarea la faţa locului n-a fost deloc spectaculoasă. Judecând lucrurile în firescul lor, am ajuns la concluzia, normală pentru o societate bazată pe o economie de piaţă, că respectiva construcţie este rodul demersului proprietarului către Serviciul de urbanism al primăriei, demers soldat cu aprobările cuvenite. Nu este treaba locatarilor de la blocurile din preajmă legalitatea ridicării construcţiei, ci a Primăriei Botoşani şi Inspecţiei în Construcţii, de a supraveghea respectarea legii. Patronul, ce pare a fi ginerele comisarului de poliţie Vasile Calimandruc, deţine terenul în cauză de mai mult timp, având ridicat pe el o construcţie pe care a folosit-o ca magazin. Acum face o extindere de spaţiu. Dar, cum ne stă nouă în ochi prosperitatea altora, întotdeauna se vor găsi doi, trei bătrânei care să încerce a împiedica dezvoltarea economică a unui sau altuia, invocând un pretext sau altul. În cazul de faţă pretextul ar fi o alee, care ar fi îngustată nepermis de mult. Numai că extinderea de spaţiu nu încalcă regulile vecinătăţii între construcţii, iar prin partea dreaptă a construcţiei, pe lângă chioşcul de presă al Rodipet, la nici zece metri distanţă de prima trecere, se poate circula în voie. Dar, pentru a nu fi suspectaţi de lipsa imparţialităţii, redăm întreg textul reclamaţiei. (Adrian Marcu)

CĂTRE,
Primaria Botosani

Locatarii blocului K4, strada Calea Naţională nr.69, sesizăm organele locale abilitate următoarele acţiuni abuzive: Pe amplasamentul dintre blocurile K5 şi bl.71 sc. A, str. Calea Naţională, (lângă banca Transilvania), săptămâna trecută s-a demarat acţiunea de construire a unui imobil proprietate privată, pe un teren concesionat de la primărie, unde exista deja un imobil mai mic, tot proprietate privată.
Nu ştim dacă proprietarul deţine autorizaţie de construcţie, dar noua construcţie începută se ridica peste limitele terenului concesionat şi peste limitele laterale ale vechii construcţii, îngustând foarte mult aleea de acces la blocurile din spate, practic neîncăpând două persoane una lângă alta.
Precizam că aleea în discuţie este foarte aglomerată, fiind singura alee din zonă care face legătura dintre Calea Naţională şi toate blocurile din spate, inclusiv blocul nostru K4 şi blocul vecin K5 (blocurile cu 6 nivele) având intrarea numai prin spate.
Tot pe acea alee, accesul este mult îngreunat şi de amplasarea necorespunzătoare de către Distrigaz a unei cutii de protecţie contor gaz.
Mai mult, îngustându-se foarte mult, accesul pe alee a devenit foarte periculos datorită căderii tencuielii de pe blocul K5.
Solicităm prin prezenta intervenţia de urgenţă a organelor abilitate pentru stoparea construcţiei şi pentru deblocarea accesului pe aleea în discuţie, de interes public major.
Data,
30.04.2007
Semnătura,
Bl.K4, Calea Naţională nr.69
Toca Floarea - ap.16
Isac Mihai - ap.17
Bejinaru Elvira - ap.18
Baciu Ioan - ap.4


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (LXXXIV)
(Ioan Rotundu)
Poliţia ne-a cerut să divulgăm numele unui comentator
noi am interpretat cererea lor ca o încercare de poliţie politică
Durerea… soldatului român
Horoscop
Festivalul caşului n-a sucombat, încă
Artişti ce au luat secretele profesiei în mormânt
(Ioan Rotundu)
Noi oportunităţi
Mitologie – Armindenul – 1 Mai
Românul şi 1 Mai – Paştele muncitorilor
Cugetări ş maxime din Polonia
În capitalism, de 1 Mai,/Micu-i slab, precum un pai!
(Cârcotaşul)
Mâncare bârfită ţărănească
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă