Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
21192
De la 07 Ianuarie 2003
78592529
În plină pandemie de coronavirus la, Mileanca se duce o bătălie politică

Cum a executat Poliţia Rurală Darabani ordinul primarului socialist

  • Adică PNL ţine vaca de coadă şi PSD o mulge.
  • 2 April 2020, 17:31
Ioan Ursachi (foto) este funcţionar public în Primărie Mileanca şi se ocupă de situaţiile de urgenţă, rolul său în acţiunea de combatere a pandemiei actuale fiind unul important, motiv să fie susţinut de primarul comunei.
Numai că la Mileanca., primarul socialist Alexandru Azamfirei vede în Ursachi un concurent periculos la viitoarele alegeri locale. Cu atât mai periculos ci câţ Ursachi a mai fost primarul comunei şi încă unul apreciat de localnici. Aşa stând lucrurile, primarul, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă nu scapă niciun prilej de-al şicana pe Ursachi, de-al umili public şi de-al ameninţa cu puşcăria de parcă el, primarul, ar fi Budha justiţiei de prin partea locului, adică cele trei ipostaze zeului: de poliţist judiciar, procuror şi judecător.
Vineri, sâmbătă şi duminică săptămâna trecută Ursachi, a cărui mamă a decedat la începutul acestui an, a considerat de cuviinţă că dacă tot nu poate organiza praznicul cuvenit după trecerea celor 40 de zile, a ajuns la concluzia ca să distribuie pomenile praznicului cetăţenilor vârstnici nevoiaşi. Ajutat de trei voluntari, Ursachi a distribuit bătrânilor neajutoraţi, şi sunt mulţi în Mileanca, câte un pachet în care a pus doi colăcei, fructe, dulciuri şi o sticlă cu apă minerală alături de tradiţionala lumânare, ca pomana să fie una creştinească.
Gestul lui Ursachi l-a scos din sărite pe primarul socialist în care s-a aprins flacăra ateismului, componentă esenţială a ideologiei comuniste. Luni, 30 martie, a convocat şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi l-a acuzat pe Ursachi că a compromis întreaga muncă a Comitetului, încălcând porunca sa de a nu lua legătura cu sătenii.
Primarului i s-au alăturat gaşca din primărie care i.-au cerut ca Ursachi să nu mai fie primit în instituţie pentru că a luat contact cu sătenii. Or fi ştiut slugile primarului care săteni sun t infectaţi cu coronavirus iar Ursachi s-a molipsit t trecându-le pe la poartă? Dacă este aşa, lor să li se facă dosar penal pentru că ascund informaţii vitale legate de pandemia cu coronavirus.
Enervat la culme pe găselniţa lui Ursachi de a organiza praznicul, primarul i-a cerut agentului şef din comună, Ovidiu Florea, să-i întocmească dosar penal. Poliţistul i-a explicat că o astfel de competenţă aparţine Poliţiei Rurale Darabani dar că el nu vede în acţiunea lui Ursachi nicio încălcare a Ordonanţei militare nr. 3, cum i se impută. N-a durat nicio o oră de la terminarea şedinţei, la Mileanca a sosit de la Poliţia Rurală Darabani agentul Marius Kanea. Îmbrăcat civil, cu capul descoperit, tânărul agent l-a luat pe Ursachi drept un infractor periculos, l-a băgat în primărie pe uşa din spate şi l-a amendat cu 3.500 lei pe motiv că as încălcat ordonanţa militară nr. 3/3030.
„I-am cerut să-mi arate ce articol şi literă din ordonanţă am încălcat prin acţiunea mea. Tinerelul a râs şi mi-a explicat că am încălcat ordonanţa şi că misiunea lui este să mă amendeze.” - mia explicat Ioan Ursachi.
Desigur, Ursachi va plăti amenda la minimul ei de 100 lei pentru că are la dispoziţie un termen legal. Dar, deşi primarul l-a sunat pe prefect, pe şeful ISU şi a cerut anchetarea lui Ursachi, cei sunaţi realizând ridicolul situaţiei în care s-a postat primarul, nu l-au luat în seamă. L-au luat cei din Poliţia Rurală Darabani care nici măcar nu s-au străduit să-i găsească lui Ursachi şi o vină concretă faţă de prevederile ordonanţei, adică să-i se spună ce articol şi literă a încălcat.
Ordinul primarului socialist a fost să i se deschidă lui Ursachi un dosar penal, Poliţiştii, mai cu teamă faţă de nelegiuirea ce urmau s-o îndeplinească, s-au oprit la o amendă, ştiind că ea, achitată în termen legal, va deveni simbolică prin suma de 100 lei. Bănuiesc că după ce Kanea a revenit la sediul din Darabani şi şi-a raportat că şi-a îndeplinit misiunea, şeful l-a sunat pe primarul socialist să-i raporteze că dorinţa s-a a fost îndeplinită.
România este guvernată de liberali dar PSD-ul continuă să conducă instituţiile statului. Adică PNL ţine vaca de coadă şi PSD o mulge.. Asta, da politică de guvernare!
Ioan Rotundu

Mesaul lui Costel Bardan din Mileanca
Va salut! Deci este incalificabil ce se întâmplă la Mileanca. Azamfirei cu nevastă-sa au chemat din nou IPJ să-l ancheteze Dobrin (Ioan Ursachi). Doar pentru că a oferit pâine și apă la bătrâni, voluntar și protejat. Ăștia vor să-l extermine! Am cerut ajutor la mai multe persoane. Poate intervine cineva în mizeria ce o produc acele hienele astea pentru eradicarea ei... și a lor! Groaznic, incalificabil,


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Regele tâmăiţilor
Epigrama săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 30.03 5.04.2020
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea II
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Cum au reuşit corupţii din Ştefăneşti să ia prizonier oraşul cu tot cu primar
Ioan Rotundu
Liviu Edu, funcţionar în primărie, bătut măr de protejatul poliţiştilor din Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Funcţionarul public Edu cere protecţie de la IJP Botoşani
Noi dovezi privind corupţia
Coronavirus: Apel disperat din Dorohoi către surzii din DSP şi ITM Botoşani
Invenţia primarului din Corni în lupta cu coronaviruşii
Ioan Rotundu
Formens Botoşani s-a alarmat, apoi a tăcut. De ce oare?
PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 la 95%.
Care sunt amendamentele
Aberaţiile lui Vela, Despescu şi Arafat validate de preşedintele Iohannis
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu: Comunicat de presă
Comunicat de presă: Facilități fiscale pentru contribuabili
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.04.2020
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Secretele "Fetei Verzi"
Mileanca: Analfabetă funcţională? Nu, director de şcoală
Ioan Rotundu
De la Botosani la Verona Diaspora I
Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă