Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25535
De la 07 Ianuarie 2003
122885602
În pofida amenzilor substanţiale şi a riscului de a provoca accidente

Căruţaşii continuă să facă legea pe Drumul European 58

  • 2 March 2009, 23:00
La prima şedinţă ATOP din istoria oraşului Flămânzi, întâlnire care a beneficiat, pe lângă prezenţa invitaţilor şi a membrilor societăţii civile, de participarea preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, comandantul Poliţiei Flămânzi, inspectorul Marcel Şchiopu, a prezentat situaţia operativă locală pe anul 2008. S-a menţionat că, în comparaţie cu anul anterior, s-a constatat o diminuare a fenomenului infracţional pe linie judiciară, furturile şi infracţiunile cu violenţă scăzând de la 166 în 2007 la 127 în anul care tocmai s-a încheiat.
Ca un fenomen local, care se pare că nu va putea fi rezolvat prea uşor, s-a constatat prezenţa, în continuare, a căruţelor pe DE 58. În pofida prevederilor legale, a amenzilor şi avertismentelor date, căruţaşii continuă să facă legea pe drumul european, mai ales de la intrarea în Frumuşica şi până la ieşirea din Copălău. Pe de o parte, există indisciplina căruţaşilor, mulţi dintre ei circulând în stare de ebrietate. Pe de alta, faptul că, pe multe porţiuni ale şoselei nu există căi de acces paralele sau drumuri ocolitoare.
Mai mult, trebuie luat în calcul şi faptul că în zonă circulă aproape jumătate din numărul total de căruţe înregistrat în judeţul Botoşani. Numai în Frumuşica există, conform evidenţelor, 694 de căruţe, în Copălău circulă 413 atelaje, în Coşula apar în scripte 196 de vehicule cu tracţiune animală, iar în oraşul Flămânzi sunt utilizate peste 1.100 de faetoane. Nimeni nu poate furniza, la ora actuală, răspunsul la întrebarea: pe unde să circule aceste sute de căruţe, mai ales joia, sâmbăta şi duminica, adică în zilele de târg?
„Noi am demarat o acţiune de conştientizare a conducătorilor de atelaje privind riscurile la care se expun în cazul eventualelor evenimente rutiere. În urma unor posibile accidente provocate din vina lor, căruţaşii pot fi obligaţi să plătească contravaloarea maşinilor avariate, care sunt foarte scumpe, asta în afara pagubelor proprii sau a suferinţelor fizice. Am prezentat, în diverse ocazii, cazul celor doi soţi din Flămânzi care, în anul 2006, încercând să traverseze noaptea drumul european, în apropierea Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu", au fost surprinşi de o maşină. Cei doi au decedat iar pagubele provocate conducătorului auto, estimate în instanţă la 380 milioane lei vechi, vor fi achitate de moştenitori. În cazuri de genul acesta, societăţile de asigurări sunt neiertătoare cu cei din vina cărora a fost provocat accidentul sau cu rudele lor”, ne-a spus inspectorul Marcel Şchiopu.
La rândul său, primarul Constantin Pitorac a prezentat pe o hartă a oraşului Flămânzi situaţia existentă în zonă, propunând ca primă măsură indicarea unor locuri prin care căruţele vor putea traversa DE58 sau prin care acestea ar putea circula. „Consiliile locale trebuie să stabilească cu mare atenţie locurile prin care căruţaşii pot circula sau pe unde pot traversa şoseaua. În cazurile acestea, căruţaşii trebuie să meargă cu mare atenţie, să poarte însemnele distincte iar căruţele să fie dotate corespunzător”, a declarat primarul Pitorac.
Deşi intenţiile sunt bune, până la rezolvarea situaţiei va mai trece, probabil, ceva timp, principala problemă continuând să fie reprezentată, după cum am mai amintit, de lipsa generală a unor căi de circulaţie alternative, care să degreveze drumul european de circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ Filarmonica Botoşani
Românul şi cioara vopsită
Adevăr şi tradiţie în legenda Babei Dochia
Vinde un medicament minune
Anunţ important
Anunţ important pentru liceeni
Bogaţii UE întorc spatele statelor estice
Blogări şi internauţi chemaţi să facă lobby pentru imaginea României în lume
Ieri s-au împlinit 17 ani de la războiul ruso-român de pe Nistru
Din nou "Fluturii"
Consultanţi germani pentru succesul firmei/instituţiei dumneavoastră
Servicii de consultanta gratuita
Bătături pe seama bugetului
Comentariul comentariilor XLII
(Ioan Rotundu)
Afaceri cu Sf. Petru
Arpagic cu carne
Conţac îşi dă drumul la gură şi dă la iveală mizeria din PSD
Multe semne de întrebare asupra afacerilor lui Prisăcaru
Consiliul Local Botoşani este proprietar cu bucata pe imobilele din Centrul Vechi
Criza a rărit numărul reclamagiilor!
Actorii botoşăneni vor face turneu în Georgia
Speranţe renăscute
Ioan Rotundu
„Ce te doare?” luat la bani mărunţi chiar de ministrul Bazac
Cadrele didactice au mai primit o lovitură în bugetul familiei
Bir pe boală: coplata la medicul de familie
Guvernul Boc i-a condamnat pe sugari la inaniţie
Grosul şomerilor îl formează cei cu vârsta de mijloc
Comunicat de presă PNL Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog