Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20930
De la 07 Ianuarie 2003
87551608
În pofida controverselor,

NASA va lansa din nou naveta Discovery la 1 iulie

  • 20 June 2006, 23:00
NASA a luat sâmbătă decizia de a lansa din nou în spaţiu naveta Discovery la data de 1 iulie, în cadrul unei misiuni de aprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în pofida controverselor provocate de recomandările de a anula lansările navetelor din această clasă din cauza problemelor de siguranţă a misiunii, informează Associated Press recepţionată luni de Rompres. Decizia lansării navetei Discovery a fost luată de responsabilii NASA după două zile de discuţii cu uşile închise. Misiunea de la 1 iulie va fi a doua a unei navete americane după dezastrul produs în 2003 când naveta Columbia s-a dezintegrat la reintrarea în atmosferă. Experţii din cadrul Biroului NASA pentru Siguranţa Misiunilor au recomandat sistarea oricăror lansări până la reproiectarea rezervorului extern de combustibil de pe care se pot desprinde foarte uşor la decolare bucăţi de material izolant care se pot lovi de corpul navetei afectându-i scutul de protecţie termică. O bucată mare de material izolant de pe rezervorul principal al navetei Columbia s-a desprins la lansare şi a afectat o plăcuţă din scutul termic al uneia dintre aripi. La reintrarea în atmosferă, după terminarea misiunii, scutul termic nu a mai rezistat temperaturilor extreme generate de frecarea cu aerul şi naveta a explodat, toţi cei şapte membri ai echipajului pierzându-şi viaţa. În pofida acestor recomandări, responsabilii NASA au acceptat în cele din urmă o nouă lansare a navetei Discovery. Decizia finală şi responsabilitatea uriaşă a acesteia i-a revenit administratorului NASA Michael Griffin, care a declarat însă că va renunţa permanent la programul spaţial cu actuala clasă de navete americane în cazul în care va mai fi pierdută o navetă din aceleaşi cauze care au provocat tragediile misiunilor Challenger şi Columbia. Michael Griffin a asigurat însă că decizia unei noii misiuni nu implică nici un risc pentru că experţii NASA dispun de noi tehnici de supraveghere a echipamentelor şi de reparaţii în spaţiu, iar în cel mai rău caz, echipajul de şapte persoane poate aştepta la bordul ISS sosirea unei alte navete de salvare. Cele trei navete ale NASA rămase din vechea flotilă vor fi scoase din uz începând cu 2010, după testarea unui nou model de navetă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Rănit scos prin zid
un bărbat de 40 de ani a căzut în puţul de aerisire al unui bloc echipele de intervenţie au fost nevoite să spargă peretele unui apartament de la parter pentru a ajunge la victimăIon Tihu a suferit traumatisme grave, fiind transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi Poliţia a declanşat o anchetă pentru a elucida condiţiile în care s-a produs accidentul
Campioni la lupte plămădiţi din sărăcie
Oină la Vorona şi orientare turistică la Agafton
23 de stâlpi de electricitate trântiţi la pământ
Intervenţii chirurgicale de miliarde de lei la Maternitate
Magistraţii au driblat testul psihologic
Moartea vine din spate, cu Dacia
Cum se completează fişa de înscriere la liceu
Matematica, proba de foc a testelor naţionale
Fostul şef al vămilor botoşănene se judecă cu şefii săi
Peremiştii botoşăneni sar la gâtul deputatului Baban
Peşte putred vândut în Piaţa Centrală
Cu tigăi de vânzare vom intra în UE
Tentativă de viol în sânul naturii
Clădirea prăbuşită în Centrul Vechi va fi refăcută
Militari români, victime ale unui incident în Afganistan
Şapte comisii guvernamentale vor discuta soluţionarea revendicărilor sindicale
Finlanda a ratificat Tratatul de Aderare a României
Românii nu investesc în mobilier
un român alocă pentru achiziţionarea de mobilier circa 25 euro anual, de opt ori mai puţin decât un cetăţean din UE
Bărbaţii săraci din India îşi închiriază soţiile
Starea educaţiei româneşti este justificată de subfinanţarea din ultimii 16 ani
Noua generaţie a vehiculului comercial Ford Transit
Japonia îşi retrage militarii din Irak
Microsoft a lansat Windows Live Messenger
Prinţii Andrew şi Edward, cavaleri ai Ordinului Jartierei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă