Luni, 26 iunie a.c., parlamentarii români, forţaţi de liderii de partid, care la rândul lor sunt forţaţi de primirea tranşei de bani de la Comisia Europeană în cadrul PNRR, au votat o lege de anulare a pensiilor speciale pe care tot ei şi le-au votat la iniţiativa parlamentarilor PSD.
Votul a fost unul marcat de impostură şi discursuri sforăitoare demne de lumea lui Caragiale. Iar premierul Marcel Ciolacu a prezentat votul ca un act de justiţie socială al parlamentarilor PSD, trecând cu tupeu peste faptul că tocmai partidul său a iniţiat legea prin care s-au votat aceste pensii speciale.
Dar votul de luni, 26 iunie a.c., pare să ascundă o mare mârşăvie politică pusă la cale chiar de liderii partidelor parlamentare PSD şi PNL într-un stil deja consacrat. Au votat o lege care să permită protectorilor săi de la Curtea Constituţională să declare legea neconstituţională.
Că acest plan există şi va prinde viaţă a spus-o cu subiect şi predicat Eugen Nicolicea, cel mai ticălos şi veros lider al PSD. Nicolicea reprezintă grupul parlamentarilor care beneficiază deja de această pensie specială, el primind o pensie lunară de 11 mii lei.
Nicolicea a anunţat că va contesta la CCR legea de anulare a pensiilor şi s-a exprimat cu emfază şi satisfacţie că noua lege este de fapt textul unei legi mai vechi care a fost odată declarată neconstituţională, aşa că, şi noua lege va avea aceeaşi soartă.
Problema se mută acum la Comisia Europeană. Dacă această instituţia nu va vira tranşa de bani din PNRR decât numai după ce legea va fi promulgată de preşedintele Iohannis, iar planul lui Nicolicea se va împlini la CCR, atunci nu vom mai primi această tranşă de bani de peste 3 miliarde de euro.
Dacă Comisia va vira aceşti bani înainte ca legea să fie promulgată, atunci va constata cu amărăciune că iar a fost păcălită de către politicienii români, urmând ca următoarele tranşe de bani din PNRR să le primim în condiţii mai aspre, sau deloc.
Un lucru este sigur: Comisia Europeană, când vine vorba de România, Bulgaria, Polonia şi Ungaria, este foarte vigilentă pentru că în aceste foste ţări comuniste corupţia este în vogă şi merge mână în mână cu limitarea drepturilor democratice prin manifestări legislative şi administrative autoritariste, Ungaria şi Polonia fiind cele mai problematice din acest punct de vedere.
Rămâne de văzut dacă Comisia Europeană se va lăsa păcălită de acest joc politic mizerabil al parlamentarilor şi Guvernului României, mai ales că şi la ei vine vacanţa de vară, sau vor pune piciorul în prag şi ne vor lăsa fără cele peste 3 miliarde de euro.