Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8104
De la 07 Ianuarie 2003
76819384
În problema laboratorului de analize

Mai întâi l-a scuipat, apoi l-a şters grijuliu

  • 8 February 2008, 23:00
Dacă exact în urmă cu o săptămână directorul Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Botoşani, Gabriel Orişanu îl ameninţa pe managerul Spitalului Judeţean „Mavromati”, Doru Muntianu, cu destituirea din funcţie, acum situaţia s-a schimbat. Oprişanu susţine că i-a trecut supărarea pe managerul unităţii spitaliceşti după ce acesta „s-a mobilizat exemplar” pentru a reabilita cât de cât situaţia în care se află laboratorul de analize al spitalului.
Dacă săptămâna trecută îi critica, ieri, directorul ASP îi felicita pe reprezentanţii unităţii sanitare cu paturi. „Au reuşit în termen extrem de scurt ca problemele semnalate să le remedieze sau să fi întreprins măsurile pentru remedierea acestora”, a declarat directorul Gabriel Oprişanu.
Conducerea Spitalului Judeţean împreună cu reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat şi cu şeful Compartimentului de Epidemiologie au stabilit măsurile care trebuie urmate pentru a aduce laboratorul la standarde normale. Astfel, pentru realizarea circuitelor spaţiul laboratorului trebuie modificat. În ceea ce priveşte recipientele în care se luau probele de la pacienţi conducerea spitalului a găsit soluţii imediate. Iar la ora actuală probele se recoltează doar în recipiente corespunzătoare şi avizate de Ministerul Sănătăţii.
„Eu sper în continuare ca până la data de 1 martie când este termenul limită Spitalul Judeţean să-şi îndeplinească ceea ce şi-a propus. Dar avertismentul este extrem de clar, dacă lucrurile nu se vor întâmpla în sensul dorit de noi, activitatea laboratorului va fi suspendată”, a declarat Oprişanu.
Acesta a solicitat ajutorul liderilor de sindicat din sănătate pentru a discuta cu colegii din laboratorul de analize şi a se lua o decizie în ceea ce priveşte externalizarea serviciului. În opinia managerului Spitalului Judeţean, Doru Muntianu, laboratorul din cadrul instituţiei pe care o conduce trebuie să asigure o calitate a analizelor la cel înalt nivel. „Dacă prin reorganizarea laboratorului şi atenţionarea personalului, cu ajutorul pregătirii personalului lucrurile vor merge bine laboratorul va rămâne în cadrul spitalului judeţean. Dacă, cu toate eforturile noastre de reorganizare, de investiţii nu se va ajunge la o calitate a analizelor, acest laborator merită externalizat”, a declarat managerul Spitalului Judeţean, Doru Muntianu.
Suma de bani necesară pentru reamenajarea laboratorului, care presupune comasarea la etajul trei a tuturor compartimentelor, se ridică la valoarea de 500-600 milioane lei. (Margareta NICHIFOR

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program TELE’M Botoşani
Alocaţiile de stat pentru elevi încurcate la plată
Au murit mai puţini nou născuţi
„Zâmbete de primăvară”
S-a supărat pe Huţuleac, nu pe infirmierele insolente şi servicii proaste
Arabul medic Raed Arafat a băgat spaima în Oprişanu
Ţiprigan trimite bezele de pace noului inspector general al IŞJ
Sindicat nerecunoscut de patron
Întâlnire liberală de prim rang, la Botoşani
Ghiorghiţă îl sfătuieşte pe prefect să iasă pe uşa din faţă
PDL-iştii simt furnicături la câţi bani şi-a propus PSD-ul să cheltuiască
Se doreşte epurarea listei cetăţenilor de onoare ai Botoşanilor
Se anunţă controale la salubrizarea cursurilor de apă
Câmpanu nu mai dă cu penalul peste Huţuleac
Somaţie liberală către democrata Huţuleac
Peremiştii zoriţi de la centru
Horoscop
Comentariul comentariilor (XLVI)
(Ioan Rotundu)
Răspunsul gorilei
Chef mare la primărie
(Cârcotaşul)
Oportunitate de afacere... fără datorii
A cântat Codruţa, dar a câştigat Cătălina
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă