Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11423
De la 07 Ianuarie 2003
122871490
În problema vânzării cu cântec a blocurilor ruină D1 şi D2

Profesorul Bâldea flutură falsuri şi declaraţii mincinoase

  • 1 October 2007, 23:00
Înţepăturile dintre profesorul Nicolae Bâldea, unul dintre oamenii de afaceri care a vrut să cumpere blocul neterminat de garsoniere, cunoscut ca D1 şi D2, şi primarul Dumitru Micuţaru, care, i-ar fi facilitat consilierului său personal, Eugen Creţu, posibilitatea de a-l achiziţiona, ca recompensă pentru unele servicii financiare făcute în această vară, continuă. Cum fiecare dintre cele două părţi susţine că are dreptate, am încercat să aflăm la faţa locului şi alte păreri despre vânzarea considerată abuzivă.
În primul rând, referindu-se la prevederile legale privind vânzarea, Eugen Creţu susţine că imobilul semi-ruină intră sub prevederile legilor referitoare la clădirile degradate sau pe cale de a fi demolate, nefiind nevoie de intabularea lor. În al doilea rând, consilierul Creţu susţine că nu înţelege de ce profesorul Bâldea a făcut atâta tevatură când a aflat de vânzarea blocului, în condiţiile în care licitaţia pentru cumpărarea clădirii s-ar fi ţinut încă din luna august. În acest sens, ne-a fost prezentată chitanţa cu seria BT ALB nr. 7229298, având trecută ca dată a încasării ziua de 16 august 2007, în care se specifică achitarea unui avans de 10% din valoarea blocurilor D1şi D2.
”Nu am plătit toţi banii, deoarece trebuie să fac un studiu tehnic, să vad dacă blocul e bun sau dacă ţine, ca să văd ce fac cu el. Ce, dumneavoastră aţi fi dat mai mult?”, întreabă consilierul Eugen Creţu. Aici n-am înţeles noi prea bine cum stau lucrurile. Păi, dacă un lucru se vinde, se vinde şi gata. Cum adică, dacă studiul tehnic nu iese bine, consilierul nu mai cumpără blocul şi primăria îi dă banii înapoi? Ne cam îndoim. În altă ordine de idei, atât primarul Dumitru Micuţaru cât şi secretarul Nina Viciriuc au încercat să ne lămurească că de fapt licitaţia a avut loc pe 16 august, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Secretara Viciriuc ne-a arătat chiar anunţurile de licitaţie publicate în ziare, care specificau că licitaţia va avea loc pe data de 13 august. Primarul Micuţaru susţine că există şi un proces verbal de licitaţie întocmit în ziua respectivă.
Când am întrebat de ce factura eliberată consilierului Creţu nu a fost semnată de contabila şefă, ni s-a replicat că nu este obligatorie semnătura acesteia şi că documentul putea foarte bine fi semnat şi de secretara primăriei. Faptul că, aşa cum crede profesorul Bâldea, nu s-a ţinut nici o licitaţie şi că actul de vânzare a blocului “a fost iscălit pe genunchi”, ne-a fost confirmat indirect de o altă declaraţie a lui Creţu, care ne-a spus că a cumpărat blocul deoarece “nici în 2005 şi nici în 2006 nu s-a prezentat nimeni , aşa că l-am luat pentru că eu am fost singurul ofertant”.
În replică, profesorul Nicolae Bâldea susţine că, “totul este minciună şi aranjament, iar textul celor două anunţuri care v-au fost arătate nu sunt de anul acesta ci din anul 2005, când au apărut în cele două publicaţii citate. Mai mult decât atâta, am stat vorbă cu primarul Micuţaru, în biroul acestuia, şi nu mi-a putut prezenta nici un document care să ateste că licitaţia a avut loc şi că s-a desfăşurat în mod corect”.
Povestea rămâne deschisă, cu atât mai mult cu cât se pare că unele aspecte, considerate abuzuri ale reprezentanţilor primăriei, au fost sesizate organelor de cercetare penală şi administrative. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bătălie acerbă asupra unui conac boieresc
Tătucul Sănătăţii a pus în pâine noua conducere a spitalului judeţean
Monstrul pădurii de la Preventoriu îşi trăieşte singur şi anonim ultimele clipe
Un lăcaş de cultură nu reuşeşte să iasă din pământ
Începe “Dansez pentru tine” cu stiluri noi de dans si trupe de copii
Loto – ţeapă naţională?
poturi de milioane de euro a declansat isteria "Loto 6 din 49” in Romania !
În ciuda cârcotaşilor şi a reclamagiilor dezinformaţi
Damian a fost ascuns în spatele lui Vărzar
Reformează Spitalul Judeţean începând de la WC-uri
Traseul Prutului va fi monitorizat
Au început lucrările la sediul CCD
Ţigări confiscate de poliţiştii de frontieră
Minor fugit de la asistentul maternal
Copiii din Rădăuţi Prut învaţă înghesuiţi, din lipsă de fonduri
Avem nevoie de cultură
Romaniuc speră să apuce zilele când va inaugura locuinţele ANL
20 de cereri pentru cămine culturale vor intra în evaluare ministerială
Prefectul Sorescu a onorat persoanele vârstnice de ziua lor
Prefectul a aplicat o amendă de 10.000 lei
Câmpanu o va târî pe Huţuleac în faţa judecătorilor
Problemele Spitalului judeţean, mai nou, se tranşează la sediul PNL
directorul Munteanu este giugiulit sub presiune
Program TELE’M Botoşani, marţi, 2 octombrie
Popa şi rabinul
Horoscop
Un apartament despre care Iri şi Monica ar zice că-i mişto
De ce n-au auzit milanezii de Botoşani
Ioan Rotundu
"Speranţa are culoare"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog