Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17014
De la 07 Ianuarie 2003
122902663
În sfârşit, la Vf. Câmpului

Legea prinde putere şi asupra faimosului poliţist Gorgan

  • Ioan Rotundu
  • 11 April 2019, 18:03
Despre abuzurile profesionale şi morale ale agentului şef de poliţie Romică Gorgan din comuna Vf. Câmpului s-a scris în repetate rânduri în paginile Jurnalului. Hărţuirea sexuală a vecinei sale de apartament Lăcrămioara Cojocariu a devenit celebră după ce aceasta a apărut într-o emisiune la postul de televiziune Antena 1. Cunoscute public au ajuns să fie şi acuzaţiile de comiterea unor acte de corupţie pentru care Gorgan este cercetat în dosarul penal nr. 391/P/20a14 aflat în anchetă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani..
Este drept, procurorul de caz care este Valeriu Chihaia se cam codeşte să finalizeze ancheta din motive numai de el ştiute. Cert este că de vreo săptămână de zile, conducerea IJP Botoşani a dispus suspendarea din activitate a agentului şef de poliţie Romică Gorgan. Nu s-a aflat dacă din cauza cercetărilor penale din dosarul în care are calitatea de suspect sau din alte motive dar lui Gorgan i s-au oferit două posibilităţi: pensionarea ori trecerea ca agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi până la clarificarea tuturor acuzaţiilor care planează asupra sa.
Este de menţionat că din momentul în care Lăcrămioara Cojocariu a avut curajul să dezvăluie public hărţuirea sexuală la care Gorgan o supunea, asupra poliţistului s-a abătut un val de reclamaţii din partea familiei Satcou referitoare la abuzurile sale comise asupra membrilor acestei familii
. Ca răspuns la cele reclamate, poliţistul i-a acţionat în judecată pe semnatari, respectiv pe Cojocariu şi Satcou, cerându-le cu titlu de despăgubiri sume uriaşe, cu scopul probabil de a-i intimida şi să-şi retragă reclamaţiile.
Ce n-a prevăzut poliţistul, care a devenit faimos prin faptul că în faţa camerei de filmat şi-a negat existenţa, , poliţistul pe care o parte dintre colegii săi de muncă, inclusiv foşti şefi, îl consideră un bun combinator în camuflarea adevărului, a fost cerbicia cu care Lăcrămioara Cojocariu a început să-şi caute dreptatea şi să ceară celor în drept ca poliţistul să fie pedepsit pentru umilinţele la care a supus-o.
Părăsită de avocaţii pe care i-a angajat pentru că s-au temut să lupte cu poliţistul Gorgan, ori s-au tem,ut de ameninţările primite, Cojocariu s-a regrupat pe poziţia de a se apăra singură. Culmea, a reuşit să suspende dosarul în care Gorgan o chemase în judecată (cât tupeu de miliţian devenit poliţist!), pentru că l-ar fi calomniat şi i-ar fi afectat prestigiul profesional prin a-l acuza de hărţuire sexuală. Tribunalul Botoşani a dispus în dosarul nr. 343/222/2017 suspendarea judecării până la soluţionarea dosarului penal în care Gorgan are calitatea de suspect.
A fost pentru Gorgan o lovitură neaşteptată. Iată că i-a venit şi a doua lovitură : suspendarea din funcţie. Oare ce va mai urma? Poate procurorul Chihaia se va hărnici şi va finaliza ancheta. Ar cam fi cazul!
În ce mă priveşte, voi continua să scriu în Jurnalul despre orice caz de corupţie din instituţiile statului care mi se va aduce la cunoştinţă, chiar dacă unii judecători nu fac cinste sistemului şi dau decizii de intimidare. Dar despre anumite decizii judecătoreşti voi explica public ce s-a întâmplat atunci când le va veni vremea. Şi nu-i departe acea vreme!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
LLumea lu' Rotundu: Monumente în paragină
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 5.04.2019
Horoscopul săptămânii 8 - 14.04.2019â
PNL vrea să-i ia lui Dragnea colacul de salvare de la CCR:
Ioan Rotundu liberalii cer o amânare a deciziei privind completurile specializate / Răspunsul Curții Constituționale
Polițist din Vaslui, obligat de instanță să plătească daune morale unui hoț prins în flagrant
Planul PSD ca să scape de Tudorel Toader
și să-l lase pe Ioannis fără spațiu de manevră. Trei mutări strategice pregătite de social-democrați
În judeţul Botoşani, serviciile Telekom la pământ… la propriu
Ioan Rotundu
Ziua în care Raluca Stâncescu îşi va primi pedeapsa pe măsura faptelor
Ioan Rotundu
Nepotul senatorului Şoptică, unul dintre tâlhari care au prădat-o pe Diaconu
ANUNŢ - concurs angajare Primăria Ibăneşti
Nimeni nu a verificat niciodată cheltuirea banilor publici
încasați din aplicarea timbrului literar
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 12.04.2019
Lumea lu’ Rotundu în febra pregătirilor pentru Italia
Ioan Rotundu
Rodul creaţiei artistice a maestrului sticlar Bordeianu va ajunge în Italia
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog