Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19336
De la 07 Ianuarie 2003
90424847
În timp ce ministrul de Interne Carmen Dan îi înarmează pe jandarmi

În lipsă de poliţişti la sate, hoţii fură şi violează în zori de zi. Cazul Lişna

  • Ioan Rotundu
  • 18 February 2019, 20:53
Ministrul de Interne Carmen Dan a cerut premierului Dăncilă şi ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici un buget mai mare pentru Jandarmeria Română. I s-a dat un buget de 500 de ori mai mare decât cel de anul trecut, destinaţia banilor fiind pentru procurare de echipamente de atac, spray-uri lacrimogene, petarde fumigene şi tot ce este bun de împrăştiat manifestanţii paşnici care vor căderea Guvernului PSD şi eliberarea ţării de gruparea mafiotă condusă de Liviu Dragnea care a pus mâna pe putere.
În timp ce Jandarmeria se bucură de buget generos, la Interne se fac drastice economii la fondurile salarii şi celelalte drepturi cuvenite poliţiştilor. Nevoia de a reduce fondul de salarii a dus la reducerea numărului de poliţişti de la comune, aşa că s-a ajuns în situaţia să avem comune mari cu un singur agent de poliţie iar altele fără.
În atare condiţii, în mediul rural numărul hoţiilor a crescut dar statistic nu se raportează decât cazurile cu pagube semnificative. Azi dimineaţă, în jurul orei 04.00 în casa Violetei Diaconu, femeie de afaceri din satul Lişna, comuna Suharău au năvălit trei bărbaţi cu nască pe faţă. I-au acoperit faţa cu un material textil, au violat-o şi au plecat cu seiful metalic în care se afla o importantă sumă de bani. De precizat că Violeta Diaconu, fosta soţie a omului de afaceri Mircea Calistru, ambii cunoscuţi bine în zonă pentru numărul mare de magazine patronate inclusiv pe raza comunelor vecine Suharăului, controlează integral comerţul în satul Lişna, realizând venituri importante.
Se pare că hoţii au ştiut exact că în seif se află o sumă mare de bani şi au mai ştiut că femeia dormea într-o anexă a casei cu etaj. Totul s-a petrecut în linişte, că fiica sa mai mare, care dormea în casă, n-a simţit nimic. La plecare, hoţii i-au luat şi telefonul pentru a nu putea da alarma. Dar Violeta avea un al doilea telefon şi a sunat repede la Poliţie. Poliţiştii au venit pe când se luminase de ziuă şi au început să caute acul în carul cu fân fără a-l găsi.
De menţionat că în zona de competenţă a Poliţiei Darabani s-au comis mai multe furturi importante. Acum vreo trei ani, omul de afaceri dărăbănean Costel Nazare, considerat baronul local al PSD şi omul fără de a cărui aprobare nu poţi întreprinde nimic în zonă a fost prădat de200 mii lei. Spre sfârşitul lunii decembrie a anului trecut hoţii l-au călcat din nou şi i-au furat o sumă consistentă de bani. Nici astăzi hoţii n-au fost prinşi.
Sătenii din Lişna cred că hoţii care au violat-o şi prădat-o pe Violeta sunt cei care l-au prădat în două rânduri şi pe Costel Nazare. Nu este lipsit de importanţă de precizat că fratele lui Costel Nazare, Gheorghe Nazare, fost ofiţer de poliţie şi trecut în pensie este preşedintele Comisiei Teritoriale de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani, comisie din care face parte şi şeful IJP Botoşani, comisarul şef Viorel Şerbănoiu (foto).
Despre Şerbănoiu, poliţiştii pensionaţi spun că este total nepriceput în gestionarea activităţilor infracţionale şi că de fiecare dată când s-a aflat în fruntea IJP Botoşani hoţii s-au simţit în largul lor. S-ar părea că afirmaţiile poliţiştilor pensionari nu sunt chiar lipsite de temei de vreme ce banda de hoţi care acţionează de ani de zile pe zona Darabani n-a fost prinsă. Nu m-as mira să se afle că din bandă fac parte şi tâlhari ce poartă uniforma statului.. Nu iese fum fără foc!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 18 – 24.02.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
Lumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Bancul săptămânii
Ministru iranian: Există un risc mare de război cu Israelul
Partidul lui Ponta cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale, Daniel Barbu,
după ce acesta a participat la o reuniune ALDE: A încălcat principiul
Invidia directorului şcolar Vasiliu pe munca profesorului Manolache
Ioan Rotundu
Ce drepturi și obligații avem în timpul unei percheziții domiciliare
sau a sediului social și ce avem de făcut?
Baronul de Drăguşeni ştie să scoată câştig şi din apa chioară
Ioan Rotundu
O ticăloşie menită să distrugă cariera unei învăţătoare
Ioan Rotundu
Şoferul ministru Budăi conduce abil pe autostrada propagandei PSD
Ioan Rotundu
Inculpata Raluca Stâncescu şi maliţiozitatea judecătorului
Ioan Rotundu
Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar
Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi
Lupul paznic la oi:
solicităm retragerea propunerii lui Mircea Drăghici pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente
Impostorul ticălos Tudorel Toader trebuie canonizat sfântul infractorilor
Ioan Rotundu
Lupaşcule, şi un mincinos profesionist s-ar fi ruşinat!!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale
Ioan Rotundu
Cioloș, despre Dragnea
E nevoie de mult tupeu să te duci la Timmermans și să vorbești despre valori comune, după ce ți-ai pus slugile să-l dea în judecată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă