Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27298
De la 07 Ianuarie 2003
111097883
În timp ce unii judecători de la Botoşani îi declară inocenţi

DIICOT Iaşi a operat arestări spectaculoase în rândul poliţiştilor de frontieră din cadrul ITPF

  • Zoe Zlata
  • 27 March 2022, 20:35
Evenimentul,care a avut loc în noaptea de 2 spre 3 iunie 2018 pe malul Prutului, unde a fost prins un tir plin cu țigări,este cunoscut atât în România cât și în R. Moldova. Presa locală din Iași aproape că nu a vorbit despre acest subiect. Cea mai amplă și veridică anchetă jurnalistică a fost făcută de regretatul Marius Albin Marinescu și publicată pe paginile Justițiarului.ro .
O anchetă ce viza nume grele din politica de pe ambele maluri ale Prutului ,dar și nume din cadrul Poliției de Frontieră din ambele țări. Polițiștii de frontieră, atât români cât și moldoveni, implicați în acestă mafie transfrontalieră au pe umeri multe stele.
Ancheta efectuată de Albin Marinescu arată milimetric fiecare pas a mafioților făcut în preajma acestei capturi, Intrările și ieșirile prin PTF Sculeni și Albita a celor implicati in tirul cu țigări, întâlnirile lor de taină din incinta ITPF Iași, "gafele" făcute la faţa locului de comisarul Pandelea și Constantin Bogdan care mai mult au șters și distrus urmele și probele decât să facă lumină în acest caz (!https://www.justitiarul.ro/mafia-transfrontaliera-contrabanda-cu-tigari-ii/) Aveau și motive!

Arestări în rândul ofiţerilor ITPF Iaşi
După aproape 4 ani, DIICOT Iași în colaborare cu PCCOCS R. Moldova și Procuratura Generală din țara vecină au descins în dimineața zilei de 22 martie a.c. cu percheziții domiciliare și la birouri la mai multe persoane, fiind suspectați de organizarea unui grup infracțional de crimă transfrontalieră. O să ne oprim doar la cei care sunt plătiți din banul statului să apere frontieră, ei de fapt fiind capul rețelei.
În România a fost săltat la prima oră a dimineții Gabriel Pandelea, până nu de mult șeful Sectorului poliției de frontieră Iași, actualmente pensionar tânăr. S- a pensionat așa din senin acum câteva luni, probabil știa că vine tăvălucul peste el. Cel de al doilea este șeful de tură, cel care a lăsat fâșia nesupravegheată 10 ore în noaptea de 2 spre 3 iunie 2018, pe nume Bogdan Constantin ,zis Broască.
E acel Broască care în cârdășie cu alți șpăgari din SNPF a acționat în judecată Jurnalul de Botoșani pentru că i-a lezat onoarea și demnitatea! Ba chiar mai mult, în unul din dosare era și martor, care dorea să spună instanței cat de mult a suferit de a ajuns în depresie micuțul Florin Zlate și ăsta " cu pufușor pe botișor".
Golănasii ăstea doi cu epoleți pe umeri au avut percheziții acasă, au fost audiați având calitatea de bănuiți și au primit ordonanța procurorului, având ambii control judiciar pentru 60 zile. Aceasta informație o găsim doar pe site Reporter de Iași. Presa din Iași și de data asta tace.!
(https://www.reporteris.ro/component/k2/item/113466-articol-din-decembrie-%C3%AEn-reporter-de-ia%C8%99i-urmat-de-arest%C4%83ri-la-frontier%C4%83-ancheta-diicot-a-stat-4-ani-%C3%AEntr-un-sertar.html).

Arestări spectaculoase şi în Republica Moldova
Pe malul moldovenesc in aceiași dimineață au fost ridicați frații Slivinschii - Andrei și Alexandru. Cine este de fapt clanul Slivinschi ne spune un polițist de frontieră din R. Moldova care luptă cu mafia transfrontalieră: pe nume GH. Petic. "Tata, Slivinschi Mihail Ivanovici, a lucrat in КГБ (KGB) , Мinisterul Securitatii Nationale , Serviciu Informatii si Securitate si ,, МРО,, a stiut s-ă se adaptateze diplomatic şi tactic sub toate guvernarile, cel putin din anul 2000 încoace. Un mare amator de vinatori ilegale în Zona de Frontieră de pe malul Prutului, unde se punea la cale cariera fiilor săi, trei la număr.
Fiul cel mare , Slivinschii Mihail Mihalovici e si colegul meu de facultate de la Academia de Grăniceri din Ucraina , trebuie să recunosc băiat foarte capabil, a crescut în carieră ca pe drojdie, evident tras şi de pilele lui Tata, fan mare a partidul lui Voronin. De-a lungul carierei a fost ataşat puternic de toate vrajelele de la aeroportul Chisinău: traficul ilegal de chihlimbare si anabolizante. Stie Mihai de la Tatăl său unde peştele maşcat se prinde bine. Atunci când se lehmătuia de aeroport pleca vreo câtiva ani ajutat de pilele lui Tata ca sa activeze la SIS , iar când se satura de SIS pleca din nou sa activeze la Politia de Frontieră din aeroport si tot şef si iar la aeroport, inclusiv si sub acoperire de la SIS.
Şi iar la aeroport, şeful pazei a aeroportului înhămat de data asta de Ilan Şor. Chiar nu de mult , împreună cu Sorin Stati , am şters podeaua cu el in Judecătoria Centru pe un dosar civil in care el, Mihai Mihailovici Slivinschii, avea pretentii la mine de jumate milion de lei prejudiciu pentru faptul ca am spus public la mai multe posturi TV că toată familia lor sunt contrabandişti în epoleti.
Mai departe, Andrei Slivinschii, arogant si cu calităti profesionale nici pe departe, a crescut în carieră ca pe drojdie sub protectia lui Tata desigur, la fel şef la Politia de Frontietă Aeroport, şef al Directiei Regionale Vest a Politiei de Frontieră Ungheni (una din cele mai mari functii din PF). Fiind în această functie, personal în 2018 a coordonat mai multe scheme de contrabandă cu tigari la Ungheni , sub îndrumarea lui Tata, desigur, inclusiv si fabricarea unui dosar lui Petic.
Până la ziua de ieri când i sa pus cătuşele în fata elevilor, a fost şeful Centrului de Excelentă aPolitiei de Frontieră din Ungheni. Vă inchipuiti ce exemplu bun pentru viitorii politisti de frontieră? Câtă spumă am făcut la gură ca să fie demis acest şpăgar, dar nu am fost auzit!!! Deci ieri a fost încătusat pentru implicare în scheme de contrabandă încă în 2018.
Mai departe , Alexandru Slivinschii, fără şcoală specială de ofiteri, a crescut în carieră ca pe drojdie sub protectia lui Tata, desigur, şef doar la controlul trenurilor peste frontieră la Ungheni. Câtă țigară NU a vrut el să vadă? Vă răspund , foarte mult! Implicat cu fratele şi naşul său Andrei Slivinschii care i-a fost şef , în scheme de contrabandă cu tigări pe la Ungheni in 2018, la fel si în fabricarea unui dosar lui Petic. Am strigat din toţi plămânii să fie demis , dar nu am fost auzit. Ieri, împreună cu fratele care e şi naşul său a fost la fel încătuşat pentru implicare în contrabanda cu tigări în 2018. Am încheiat citatul. Și Procuratura Generală din R. Moldova vine cu un comunicat:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=7153194998055657&id=100000956839857
În urma audierilor un alt polițist de frontieră de la brigăzile mobile din tara vecină, pe nume Partac A. a recunoscut că în noaptea de 2 spre 3 iunie la ordinul lui Andrei Slivinschii a trebuit să părăsească sectorul unde era (repartizat pentru tura de noapte) și trimis să însoțească camioanele pline cu țigări spre malul Prutului. Atât frații Slivinschii ,cât și A. nPartac sunt la moment plasați în arest la domiciliu. La fel și Şulâ Mihai,originar din Hânceşti, cel care a coordonat întreg lotul de țigări. Citind materialul din Reporter de Iași ,aflăm că sursa site-lui dat era nedumerit că Bogdan Constantin este implicat în acest tir cu țigări. Ne permitem sa spunem că sursa nu este altcineva decât micuțul Florin Zlate, cel cu SNPFcare mimează lupta cu contrabanda cum mimează curvele orgasmul la bordel. Ca sa vezi și să nu crezi: Bogdan Constantin este unicul comisar, membru in SNPF lui Zlate.
Pe Zlate îl doare doar soarta lui Broască ,nu și a lui Gabi Pandelea. Oare de ce?Pe pagina SNPF nu există nici măcar un cuvânt despre perchezițiile și controlul judiciar a lui Pandelea și Constantin Bogdan. Zlate are dubla măsură! Nu dă cu râtul în treuca de unde a păpat. Nu mai face miștocăreală acum de DIICOT sau de PCCOCS? Îi tremură izmenele . I- a dispărut inspirația!
Jurnalul de Botoșani de un an de zile scrie despre caracatița asta de mafioți traficanți de la vâârful ITPF Iași,dar nimeni nu a luat nicio măsură până acum.
Bandiții astea cu averi nenumărate, cu câte 3 mașini de lux la poartă (cazul Broască ,vezi declarația de avere), vile, curve de lux, vacante exotice, case și pensiuni la munte, hectare de teren in zone montane ,gen Zlate. Toate astea făcute din contrabandă. Bișnițarii ăstea cu epoleți au scos hotarul României la vânzare, dacă nu la vânzare atunci îl dau in arendă altor mafioți pentru sume colosale.
Un hotar in care s-a investit milioane de euro de către UE. Iar noi am pus paznici la acest hotar broaște, hoți, analfabeți și gunoaie. Odată trimis în judecată acest dosar și acești indivizi fiind condamnați definitiv și irevocabil, conducerea ITPF Iași ar trebui decapitată în întregime. Sau cel puțin băgați în service! Pentru că ce se întâmplă în Poliția de frontieră Iași întrece orice măsură!Iar muniția-i… fake-news!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
DIICOT l-a încătuşat pe martorul liderilor de sindicat din cadrul TPF Iaşi
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 28.03 – 3.04.3033.022
Bancul săptămânii: Precocitate sexuală
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Poliţistul contrabandist Başagă a fost mângâiat cu 3 ani închisoare
Ioan Rotundu
Cum vrea „Watch Dog”, alias Băleanu, să apere corupţia instalată în teatru
Ioan Rotundu
Derapajele imorale ale actorului Marius Rogojinschi
Ioan Rotundu
Oare de ce nu răspund la întrebări şefi Sainenco şi Vasilache?
Ioan Rotundu
Bătălia pentru şefia Teatrului „Eminescu” s-a dat atent controlată de Rogojinschi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă