Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24853
De la 07 Ianuarie 2003
106096838
În urma vizitei lui Victor Mariniuc în Vama Stânca

Daniel Nuţu a fost declarat un pericol pentru siguranţa naţională

  • Ioan Rotundu
  • 9 November 2021, 19:09
Marţi, 9 noiembrie a.c., la ora 10.24, comisarul şef Victor Mariniuc, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, se afla în control în Vama Stânca. În acel moment Daniel Nuţu, din Ştefăneşti, a trecut prin vamă spre Republica Moldova şi l-a salutat, având în vedere că în urmă cu ceva timp i-a fost în audienţă pentru a reclama abuzurile şi ilegalităţile poliţiştilor de frontieră din această vamă.
Mariniuc nu i-a răspuns la salut, probabil nerecunoscându-l, dar surpriza pentru Nuţu avea să vină la întoarcerea din Moldova. Imediat ce a ajuns în vamă pentru a reveni în România, vameşul Petrică Foca, şef de tură, l-a scos de pe traseu, l-a tras într-un loc ferit pentru a-i spune să nu mai vină prin vamă pentru că riscă să fie acuzat de „atentat la siguranţa naţională”.
Iar ca nu cumva Nuţu să nu priceapă că este pentru vameşii şi poliţiştii din Vama Stânca un fel de persona non grata, vameşul Cepoi i-a controlat autoturismul sub capotă şi i-a desfăcut portierele, fără a-i spune ce anume ar căuta. De altfel, vameşul Cepoi îl fotografiază ori de câte ori Nuţu intră şi iese din România pentru a trece în Moldova, operaţiune pe care o face şi de 3 ori pe zi iar când consideră de cuviinţă şi filmează vameşii sau poliţiştii de frontieră care iau mită de la moldovenii care trec prin vamă.
Prin ce ar „atenta la siguranţa naţional㔠Lui Daniel Nuţu, trecând prin Vama Stânca, nu i s-a explicat şi nici nu cred că ar fi putut primi o explicaţie pentru că nici cei care i-au transmis mesajul n-ar fi fost în stare să înţeleagă acest concept juridic. Însă, Nuţu a făcut legătura avertismentului primit cu prezenţa lui Victor Mariniuc, poliţiştii de frontieră suspectându-l că este cel care oferă informaţii Jurnalului despre ce vede prin vamă şi ce află despre contrabanda cu ţigări.
De luni, 8 noiembrie a.c., s-a deschis din nou trecerea prin vamă a autocarelor cu călători din Republica Moldova care se duc spre Occident. Iar această trecere este o importantă sursă de câştig pentru vameşi şi poliţişti, aşa cum s-a scris în Jurnalul prin articolul intitulat „Cum testele COVID false umflă buzunarele celor din Vama Stânca” postat în 6 octombrie 2021.
Prezenţa lui Nuţu în vamă este un real pericol pentru vameşii şi poliţiştii care iau mită. Mai ales că în urmă cu ceva timp, fostul vameş şef Ionel Ungureanu a postat camere audio-video ascunse pentru a supraveghea mita luată întrucât mirosise că este înşelat pa partea care i se cuvine. Acum, Ungureanu, este cercetat penal pentru amplasare de aparatură audio - video fără autorizaţia legală. Mutat disciplinar din Vama Stânca pe motiv că este cercetat penal, de la Tribunalul Botoşani,m unde soţia sa Mihaela este grefieră, i s-a anulat decizia de schimbare a locului de muncă iar acum Ungureanu este din nou vameş cu competenţă de control în Vama Stânca ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
Toţi vameşii ştiu că vameşii Petrică Foca, Cepoi şi Hreapcă sunt rude cu Ungureanu, fac gaşcă în vamă şi fac legea iar actualul vameş şef Diana Şerbescu este un şef de decor, autoritatea sa fiind extrem de limitată de către găştile de vameşi şi poliţişti care controlează activitatea în vamă.
Mai trebuie spus că şi de la nivelul Direcţiei Regionale de Vamă Iaşi vameşii corupţi se bucură de protecţie iar când sunt prinşi, filmaţi cu mita în mână, nu suportă niciun fel de sancţiune. Acest comportament al autorităţilor statului ne arată cât de amplu este fenomenul corupţiei în România.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine sparge gaşca socialisto-liberală Doroftei – Şoptică?
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 8 – 14.11.2021
Bancul săptămânii: Discriminare sexuală
Catrenul săptămânii
Impostorii iubesc ipocrizia şi ticăloşia
Ioan Rotundu
Cine este vinovat de actuala criză politică?
RO 4 Planul ascuns al preşedintelui Klaus Iohannis
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă