Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1118
De la 07 Ianuarie 2003
123111517
pnl

Inca o condamnare la inchisoare, in prima instanta, pentru fostul lider sindical Liviu Luca

  • 26 November 2015, 23:00
Fostul lider sindical Liviu Luca a primit o noua condamnare cu executare - 3 ani de inchisoare pentru "folosire a autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite" si "fals in inscrisuri sub semnatura privata, comis pentru a ascunde o infractiune asimilata celor de coruptie", intr-un dosar de vizeaza fapte din perioada in care era prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia. Judecatoria Sectorului 1 a decis condamnarea lui Liviu Luca la 3 ani de inchisoare cu executare in acest caz. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, scrie Adevarul.ro.
Liviu Luca mai are o condamnare la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul Petromservice, in care au mai fost condamnati Sorin Ovidiu Vîntu si Ovidiu Turcan. Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe cei trei in iulie 2014 pentru spălare de bani şi delapidarea Petromservice, prejudiciul in acest caz fiind de peste 83,5 milioane de euro. Sentinta Tribunalului Bucuresti nu este definitiva si a fost contestata la Curtea de Apel Bucureşti. Urmatorul termen al procesului este programat pe 4 decembrie.
De asemenea, instanta a mai decis sa ii interzica lui Liviu Luca, timp de 2 ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie într-un sindicat. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Alti doi oameni de afaceri au primit condamnari in acelasi dosar: Florin Dumitrescu- 2 ani şi Neculai Miron- 2 ani şi 6 luni.
Procurorii DNA l-au acuzat pe Liviu Luca de faptul ca actionat in asa fel incat, folosindu-şi influenţa de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia, a înlesnit încheierea unui contract de management între societăţile Sind Tour Trading SRL (unde CNSLR Frăţia este acţionar majoritar) şi Tour Mirinvest SRL Timişoara, contract prin care cea de-a doua societate ar fi obţinut foloase necuvenite în valoare de 732.000 de euro.
Anterior încheierii contractului de management, firmele din componenţa Grup Mir (inclusiv Tour Mirinvest ) înregistraseră pierderi considerabile. Procurorii arătau că societatea Sind Tour Trading SRL este o societate comercială în care CNSLR Frăţia deţine 95% din capitalul social şi are ca obiect de activitate prestarea de servicii turistice, în calitate de administrator al unor hoteluri aflate în patrimoniul sindicatelor.
Contractul de management încheiat cu Tour Mirinvest SRL obliga această societate la realizarea de investiţii de minimum 6 milioane de euro din fondurile sale, precum şi la efectuarea de servicii de administrare. "Or, reprezentanţii firmei, Dumitrescu Florin şi Miron Neculai au folosit nu banii Tour Mirinvest , cum se stipula în clauzele contractului, ci pe cei ai Sind Tour Trading SRL. Astfel, în perioada mai - august 2011, cei doi au încheiat trei contracte (unul de reabilitare a hotelurilor şi două de distribuţie de produse) folosind suma de aproximativ 732.000 de euro ce Sind Tour Trading SRL, contractele fiind acordate unor firme aflate sub controlul direct sau indirect al asociaţilor Tour Mirinvest SRL", au aratat procurorii DNA.
Încheierea contractului de management sus menţionat ar fi fost posibila prin aceea că, la data de 18 aprilie 2011, Liviu Luca, în calitate de prim-vicepreşedinte al CNSLR Frăţia, a emis o decizie, cu încălcarea dispoziţiilor statutare (fără a fi întrunit în Biroul Operativ numărul de voturi necesar luării unei decizii valabile), prin care a dispus înlocuirea administratorilor societăţii Sind Tour Trading SRL cu un nou administrator şi anume societatea Tour Mirinvest Timişoara, firmă reprezentată de Miron şi Dumitrescu.
"Pentru a crea aparenţa de legalitate a votului său din Adunarea Generală a Acţionarilor, inculpatul Luca Liviu a inserat în cuprinsul deciziei din 18 aprilie 2011 date nereale referitoare la procesul verbal al şedinţei, deşi cunoştea că acea hotărâre a fost luată cu încălcarea prevederilor statutare", potrivit DNA.
Pe 20 aprilie 2011, ca urmare a acestei decizii, care ar fi nestatutare, Luca, în calitate de reprezentant al CNSLR Frăţia în Adunarea Generală a Acţionarilor a Sind Tour Trading SRL (unde C.N.S.L.R. Frăţia este acţionar majoritar) a votat pentru încheierea contractului de management între societăţile Sind Tour Trading SRL şi Tour Mirinvest SRL pe baza ofertei depuse de inculpatul Miron Neculai.
Contractul, pe o perioadă de 9 ani, avea să fie semnat în aceeaşi zi. Practic, administratorul Tour Mirinvest SRL avea obligaţia de a efectua investiţii şi de a realiza un profit de minimum 600.000 de euro pe an din exploatarea bazelor turistice şi de tratament aflate în administrarea societăţii Sind Tour Trading SRL.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ghinionul motociclistului
Reţeta zilei: Zacuscă de gogoşari/ardei kapia
Horoscopul zilei de 27.11.2015
Botoşani: Noi dovezi privind abuzurile celor de la.ON
Abuzuri plătite cu mulţi bani publici şi privaţi
Vicepresedintele Irakului despre criza ruso-turca: Turcia risca sa duca lumea intr-un nou razboi
"Baronul despagubirilor", Mihai Rotaru, adus la DNA
Tribunal olandez: Drepturile imigrantilor la adapost si mancare nu sunt neconditionate
Erdogan provoaca Rusia sa dovedeasca acuzatiile ca Turcia cumpara petrol de la jihadistii Statului Islamic
Turcia nu are de ce sa isi ceara scuze in fata Rusiei, afirma diplomatia turca
Cum se fura legal. O marturie din interiorul sistemului
Deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus cu mandat la DNA,
dupa ce a fost ridicat de pe aeroport
Reactia Guvernului la acuzatiile aduse ministrului Toba:
Daca verdictul va fi de plagiat, nu exista decat o solutie
Avere distrusă de un coş de fum deteriorat
Botoşani/Flămânzi: Apocalipsă canină în centrul civic al oraşului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog