Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
40804
De la 07 Ianuarie 2003
95186867

Incendii şi iar incendii

  • 27 January 2010, 23:00
Seria incendiilor generate de nerespectarea regulilor şi măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la folosirea sobelor şi a coşurilor de fum continuă.
Marţi, 26 ianuarie 2010, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi şi au intervenit pentru stingerea a patru incendii. Marţi după-amiază, o femeie în vârstă de 90 de ani, din oraşul Ştefăneşti, imobilizată la pat, a decedat intoxicată cu monoxid de carbon, după ce plapuma cu care era acoperită a ajuns pe soba încinsă, incendiind celelalte bunuri din încăpere.
Puţin înainte de ora 17.00, o vecină a venit să vadă cum se simte bătrâna. Când a deschis uşa bucătăriei, a observat că patul în care se odihnea Elisabeta H. era cuprins de flăcări. Solicitaţi, pompierii Gărzii de Intervenţie Ştefăneşti, au intervenit cu o autospecială pentru stingerea incendiului. Proprietara casei a fost găsită decedată. Intervenţia a durat mai bine de jumătate de oră. Flăcările au distrus un pat, salteaua, două perne, 1 pătură, plapuma şi un covor, pagube estimate la 5.00 lei.
Utilizarea unei sobe neizolată termic faţă de materialele combustibile a incendiat marţi după amiază locuinţa lui Mihai D., din satul Burleşti, comuna Unţeni. Când a observat că o parte din tavanul bucătăriei a luat foc, proprietarul casei a solicitat ajutorul pompierilor. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor acestuia au acţionat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Unţeni. Intervenţia a durat mai puţin de jumătate de oră, fiind salvate bunuri materiale în valoare de 20.000 lei.
Flăcările au distrus cca. 1 m.p. din tavanul bucătăriei şi cca. 5 m.p. din peretele care era lipit de sobă, construit din furci, pagube estimate la 1.000 lei.
Tot pe 26 ianuarie, puţin înainte de ora 20.00 pompierii Gărzii de Intervenţie Săveni au fost alertaţi după ce acoperişul unei case din satul Bozieni, oraşul Săveni, s-a aprins de la coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Un echipaj s-a deplasat la locul indicat şi a reuşit să stingă incendiul înainte de a produce pagube însemnate. Prin intervenţia pompierilor au fost salvate bunuri materiale în valoare de 30.000 lei.
La un pas să-şi piardă agoniseala din cauza unei sobe neizolată termic faţă de materialele combustibile a fost şi Anişoara A., din comuna Suliţa. Femeia şi-a dat seama că a pus prea mult pe foc după ce peretele, construit din furci, s-a aprins. Speriată, a cerut sprijinul pompierilor. Incendiul a fost stins de un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună, înainte de a produce pagube însemnate. Flăcările au distrus cca. 4 m.p. din perete, pagubă estimată la 200 lei. Au fost salvate bunuri materiale în valoare de 15.000 de lei. (ISU – Plt. Dorina Lupu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Proiectul de mediu „Inima verde a Laurianului” - locul I pe ţară
Înfiinţarea Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România – filiala Basarabia
Cină românească a vânătorilor la Kitchener
Volumul „Enciclopedia Ortodoxiei Româneşti” va fi lansat în acest an
Voronin riscă să rămână fără mai multe imobile
În politică ar trebui ca după ce ratezi să te abţii să fii în frunte
FMI anticipează un milion de şomeri până la jumătatea anului
Un bărbat a fost salvat de sub ruine la două săptămâni după cutremurul
România a făcut progrese semnificative în implementarea reformelor economice
Soţia lui Crin Antonescu s-a mânjit cu cianură pe obraz
Horoscop
Încăpăţinare de soacră
Emil Boc: România îşi păstrează credibilitatea internaţională
Comentariul comentariilor (XV)
Ioan Rotundu
SC Nova ApaServ - încă un pas
Kaufland s-a deschis
CJ Botoşani va moderniza 7 drumuri şi 5 poduri
deocamdată se caută surse de finanţare
Accident în curba morţii
Novaoptic îşi respectă clienţii
* drept la replică
Suntem fruntaşi pe ţară la morţii prin îngheţ
Cu privire la disciplina şcolară ministrul spune una, profesorii alta
Medicii cu concedii medicale acordate „pe lângă lege” au scăpat uşor
În privinţa revendicărilor, sindicatele din învăţământ bat pasul pe loc
Şi răbdarea lor are o limită!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă