Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11360
De la 07 Ianuarie 2003
122583299

Incendiu de proporţie la Costeşti

  • 27 May 2009, 23:00
Pompierii botoşăneni au fost solicitaţi marţi să intervină pentru a stinge flăcările ce afectaseră două gospodării vecine şi un depozit de furaje din satul Costeşti, comuna Răchiţi. Spaima oamenilor a fost întemeiată cu atât mai mult cu cât într-una din gospodării, la aproximativ 10 metri de incendiu se aflau 20 butelii, o parte dintre ele pline. Realizând pericolul vecinii le-au scos din apropierea anexelor în flăcări şi le-au depozitat într-un loc sigur şi fiindcă focul se înteţea de la un minut la altul au solicitat sprijinul pompierilor.
Când cele două echipaje de pompieri au ajuns la faţa locului, flăcările depăşeau 3,5 metri. În 20 de minute pompierii au reuşit să stingă incendiul, sătenii dând şi ei o mână de ajutor, aducând apă cu găleţile. „Flăcările au distrus familiei lui Neculai H. 20 metri liniari din gardul de scândură şi o anexă, iar familiei lui Benonii C. un adăpost de animale, trei anexe construite din lemn şi 500 kg de fân. Valoarea pagubelor a fost estimată la 30.000 de lei. Incendiul a fost generat cel mai probabil de nepotul lui Neculai H., în vârstă de 5 ani, care s-a jucat cu chibriturile în apropierea depozitului de furaje. Incendiul a fost observat cu întârziere fapt ce a dus la propagarea acestuia la gardul din lemn ce despărţea cele două gospodării şi la celelalte anexe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţ㠄 Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, Dorina Lupu, specificând că au fost salvate şi alte bunuri materiale, în valoare totală de 150.000 de lei.
La câteva minute după ce incendiul de la Costeşti a fost stins, Toader J. din comuna Ungureni a sunat la numărul unic de urgenţă 112, îngrijorat după ce şi-a văzut depozitul de furaje în flăcări. Un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni s-a deplasat la locul indicat în cel mai scurt timp. „Lupta cu flăcările a durat aproape 2 ore. În incendiu au fost distruse 11 tone de furaje în valoare de 2.500 lei. Pompierii au salvat casa de locuit şi celelalte anexe în valoare de 40.000 lei. Cauza probabilă a constituit-o acţiunea intenţionată”, a mai adăugat Dorina Lupu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LXXXV
(Ioan Rotundu)
“Frumuseţe pe muchie de cuţit” caută noi cazuri
Carmen Harra vorbeşte despre trecutul Ronei Hartner
Găluşte cu prune
Horoscop
Greşeala soţului
Românul şi spiritul pătrunzător
Ispasul, praznicul înălţării la cer a Domnului
Vinul de Frumuşica şi ţuica de Rădeni pe post de vedete
Problemele elevilor din Flămânzi, centralizate la nivel european
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 28 Mai
Comunicat de presa
Două incendii izbucnite la intervale scurte de timp
Nu alegeţi un preşedinte comunist!
Codex Alimentarius a fost adoptat şi în România
liber la boli, cancer şi pandemii
Bani pentru drumuri şi plata personalului neclerical
Cultura judeţului dată pe mâna unei cântăreţe de muzică populară
PSD-ul şi-a asigurat cântecul şi voia bună pentru încă patru ani
Coşurile de gunoi luate la „căpăcit”!
Manifestările dedicate lui Eminescu devansate cu o săptămână
Consilierii judeţeni se perfecţionează la vară
Poliţiştii comunitari luptă din greu cu cerşetorii minori
Zece elevi au ajuns la spital cu toxiinfecţie. Să fie apa plată de vină?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog