Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1397
De la 07 Ianuarie 2003
122887046
Începând cu 1 iulie este operativ

Noul sistem de verificare a datelor cetăţenilor români din străinătate

  • 2 July 2009, 23:00
Începând de pe 1 iulie, românii din străinătate care şi-au pierdut documentele de identitate îşi vor putea obţine în aceeaşi zi titlurile de călătorie, iar cei care au nevoie de confirmarea faptului că deţin permise de conducere, aceasta se poate face, de asemenea, în aceeaşi zi, transmite Romanian Global News citand MAE.
Acest lucru este posibil datorită unui sistem care facilitează verificarea în timp real a datelor personale ale cetăţenilor români din străinătate şi care este funcţional la toate misiunile României din întreaga lume. Sistemul este realizat de Ministerul Afacerilor Externe în colaborare cu structurile specializate din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Sistemul a fost prezentat în premieră de către ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, în cadrul unei conferinţe de presă, la 21 iunie 2009 si reprezintă un element important în reforma serviciilor consulare.
Printre beneficiile aduse cetăţenilor români din afara ţării se numără: reducerea timpilor de aşteptare, care se consumau până acum cu transmiterea corespondenţei către structurile competente ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin intermediul MAE şi comunicarea răspunsului pe aceeaşi cale. De asemenea, un alt beneficiu este cel al reducerii cheltuielilor cetăţenilor pentru obţinerea documentelor. Taxele consulare pentru eliberarea acestor documente nu se schimbă, acestea fiind stabilite prin lege, însă economiile provin din faptul că persoanele interesate nu vor mai fi nevoite să aştepte zile întregi, cu plata cazării şi cheltuielilor de întreţinere, pentru confirmarea identităţii în vederea eliberării unui titlu de călătorie.
Aceeaşi situaţie este şi în cazul permiselor de conducere, cu precizarea că, având posibilitatea accesului direct la baza de date, consulul, cu sprijinul colegului din Centrala MAE, este în măsură să confirme în timp real existenţa permisului în cazul în care un cetăţean român este oprit în trafic în străinătate şi există dubii asupra autenticităţii permisului său. Menţionăm faptul că permisele de conducere vor fi în continuare eliberate de autorităţile abilitate şi nu de oficiile consulare. Prin intermediul sistemului, personalul specializat al MAE va verifica: identitatea persoanelor care solicită titluri de călătorie după ce şi-au pierdut sau le-au fost furate aceste documente; existenţa permiselor de conducere.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medicii specialişti din policlinică nu respectă programul
De la 1 iulie preşedinţia UE este asigurată de Suedia, care vrea să ajute justiţia română
Primarul, neiertător până şi cu propriul consilier
Podul de lemn de la Chiţoveni, intenţie de reabilitare
Logică cazonă
Tensiunea Monicăi
Proba de sport la Bac s-a luat şi pe bani
S-a făcut repartiţia pe licee
2 iulie 2009- 505 ani de la moartea Marelui Domnitor Ştefan cel Mare şi Sfânt
„Monitorul Oficial” din România “denunţ㔠SIS-ului lui Voronin pe basarabenii cu dublă cetăţenie
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI VINERI 3 iulie
Un bilanţ al pagubelor provocate de grindina ce s-a abătut asupra judeţului
Ţâbuleac vrea s㠄usuce” praful făcut de cei de la Apa Grup
Filială a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural la Botoşani
Expoziţii de grafică, pictură şi felicitări ale tinerilor din Penitenciarul botoşănean
Şeful CJ Botoşani a renunţat la mici şi hramuri pentru Ştefan Luchian
Coadă la uşa prefectului… de ziua sa
are de acum încolo cu ce să îi boxeze pe subordonaţii indisciplinaţi
Salariile celor de la DGASPC fac gaură în bugetul CJ Botoşani
Românul şi anonimatul
De cinzeci de bani regrete
în loc de cincizeci de bani plătesc 59,5 lei taxa de deblocare ca să nu plătească taxa de parcomat, proprietarii de autoturisme botoşăneni parchează alandala
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog