Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14229
De la 07 Ianuarie 2003
106086214
Incompetenţă profesională sau doar un joc de imagine?

Din tam-tamul creat de DNA la Poliţia Rutieră Botoşani s-a ales praful

  • Ioan Rotundu
  • 13 June 2021, 13:50
N-ar fi prima oară pentru cei de la DNA – Serviciul teritorial Suceava când, după ce au impresionat opinia publică cu o acţiune spectaculoasă privind lupta împotriva corupţiei, ulterior să se constatate de către judecători co totul a fost un balon umflat pe care ei l-au fâsâit, constatând la judecată că probele administrate nu sunt îndeajuns de solide ca să susţină privarea de libertate a inculr.
Iată că situaţia se repetă şi în cazul arestărilor operate în rândul poliţiştilor de la Poliţia Rutieră Botoşani la începutul lunii iunie a.c.
În urma percheziţiilor au fost emise mandate de reţinere pentru agenţii Viorel Anton, Ionel Balan, Gabriel Botezatu, Robert Neculai Fecioru, Constantin Dorel Gherasim, Ionuţ Pavel Guriuc, Dumitru Cătălin Luca, Ciprian Constantin Rusu şi Iulian Stelian Coşman, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.
Dintre agenţii de poliţie reţinuţi au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată doar opt. Pentru restul de 8 s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 2 iunie, respectiv pentru Virgil Podaru, Mihai Romanescu, Ştefan Bunduc, Nicolae Ovidiu Puşcaşu, Lucian Ripiceanu, Sorin Guraliuc, Constantin Dorel Gherasim şi Ionuţ Pavel Guriuc fiind acuzaţi pentru infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Cei opt poliţişti arestaţi au făcut obiectul dosarului nr. 2527/86/2021 care s-a judecat la Tribunalul Suceava În ziua de 3 iunie a.c. Iată car5e au fost acuzaţiile aduse fiecărui arestat:
IACOB FLORIN EDUARD, pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit, fals intelectual, în formă continuată, , fals intelectual şi de favorizare a făptuitorului.
2. FECIORU ROBERT NECULAI, pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit.
3. LUCA DUMITRU-CĂTĂLIN, pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită în forma continuată, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit,
4. BOTEZATU GABRIEL, pentru săvârşirea infracţiunii de: luare de mită în forma continuată.
5. BALAN IONEL, pentru săvârşirea infracţiunii de: luare de mită în forma continuată
6. CO?MAN STELIAN-IULIAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită în forma continuată, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit,
7. ANTON VIOREL, pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită în forma continuată, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit
8. RUSU CONSTANTIN-CIPRIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de: luare de mită în formă continuată.
Toţi cei opt arestaţi au contestat arestarea la Curtea de Apel Suceava care a judecat procesul în data de 8 iunie a.c. Judecătorii Curţii de Apel au admis contestaţiile formulate de inculpaţii IACOB FLORIN EDUARD, FECIORU ROBERT NECULAI, LUCA DUMITRU-CĂTĂLIN, BOTEZATU GABRIEL, BALAN IONEL, CO?MAN STELIAN-IULIAN, ANTON VIOREL şi RUSU CONSTANTIN-CIPRIAN împotriva încheierii nr. 101/03.06.2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava – Secţia penală, pronunţată în dosarul nr. 2527/86/2021.
Au desfiinţat în parte încheierea contestată şi în rejudecare a respins ca nefondată propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava privind arestarea preventivă a inculpaţilor. În baza art. 227 Cod procedură penală, rap. la art. 242 alin. 2 Cod procedură penală s-a înlocuit măsura arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 25 de zile, începând cu data de 08.06.2021, până la data de 02.07.2021 inclusiv.
Aşadar, toţi cei arestaţi sunt liberi ca pasărea ceriului şi nu pentru că n-ar fi fost vinovaţi de anumite fapte penale, ci pentru că procurorii DNA Suceava n-au fost suficient de pricepuţi în a administra probele vinovăţiei lor sau, poate, urmând cele întâmplate la Poliţioa Rutieră Suceava s-a dorit un joc de imagine şi la Poliţia Rutieră Botoşani ca să dea bine în faţa procurorului şef Crin Bologa de la DNA Bucureşti care are multe semne de întrebare faţă de cum s-a acţionat până în prezent de către cei de la Serviciul Teritorial Suceava.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 7 – 13 iunie 2021
Bancul săptămânii: lapsusurile bătrâneţii
Banii europeni alocaţi vârstnicilor sunt jumuliţi sistematic
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Poliţistul pensionar Gorgan îşi face reclamă la „grăsanul” din pantaloni
Ioan Rotundu
Soarta politică a lui Orban şi Şoptică pare pecetluită
Ioan Rotundu
Sediul Poliţiei Oraş Ştefăneşti luat cu asalt de către mascaţi
Ioan Rotundu
Gheorghe Petic - Contrabanda cu ţigări îmbogăţeşte politicienii
„Ostaşi, vă ordon, treceţi Prutul!”
La Botoşani, i-a creat lui Şoptică coşmarul vieţii sale
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă