Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
7610
De la 07 Ianuarie 2003
110928080
Încurajat de puterea de muncă a noului primat de Copălău

Deputatul Mălaimare cugetă la reluarea Festivalului usturoiului

  • 30 June 2008, 23:00
La mai puţin de două săptămâni de la desemnarea sa ca primar al comunei Copălău, inginerul Didel Marius Ceplinschi începe să pătrundă tot mai decis în universul problemelor locale. Unele scoase din calcul de ani de zile, de fosta conducere, pe motiv de „opoziţie”, altele, primiseră girul rezolvării formale doar de ochi lumii, sau pentru că aspectul dădea bine în campania electorală.
Cu gândul la catedra pe care tocmai a părăsit-o, fostul director al SAM Copălău este decis să susţină atât unităţile locale de învăţământ, un accent deosebit urmând să fie pus pe construirea a cel puţin două grădiniţe şi pe reabilitarea câtorva din cele existente, cât şi bisericile din localitate, colaborarea cu preoţii locali urmând să se materializeze în realizarea unor proiecte comune destinate reparării şi reabilitării lăcaşurilor de cult.
Chiar dacă, aparent, după fostul primar Mihai Baltă, care a stat trei mandate în fruntea localităţii, başca încă unul de vice, nu mai erau prea multe lucruri de făcut, noua conducere a Primăriei Copălău s-a decis să demonstreze localnicilor că treabă este, şi încă încă destulă, până când localitatea va arăta cu adevărat un europeană. „Chiar dacă fostul primar susţine că datorită lui s-a cam terminat lucrul pe aici, eu cred că mai avem de rezolvat încă multe probleme. Primele sunt cele legate de reţeaua de apă potabilă, pentru că există încă multe zone care nu beneficiază de această facilitate, apoi vin cele legate de continuarea proiectului de canalizare. Se află în aşteptare proiectul de racordare a localităţii la conducta de gaz metan, dar şi alte proiecte despre care vom vorbi la momentul oportun, inclusiv unele pe linie culturală”, ne-a spus primarul Didel Marius Ceplinschi, dându-ne a înţelege, aşa cum am auzit şi din alte surse, că anul viitor ar fi posibilă o continuare a „Festivalului Usturoiului”. N-ar fi exclusă nici revenirea în prim planul manifestării a fostului deputat PSD (actualmente PNL) Mihai Mălaimare care, auzind de alegerea liberalului Ceplinschi în fruntea localităţii, i-a trimis un SMS cu următorul conţinut: „Felicitări. Abia de acum încolo am să vă ajut cu adevărat”. Hai s-o vedem şi pe asta! (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Al 5-lea Premiu "Mihai Traistariu " a fost câştigat de Boiangiu Alma Nicole
S-a logodit în Bulgaria - la Nisipurile Aurii!
Program Tele'M Botoşani marţi, 1 iulie
Horoscop
Mailul buclucaş
Cârnăciori după care-ţi lasă gura apă
Preacinstitul general Rusu a făcut o numire pe sub mână
Se scindează Liga Romanilor din Italia
Ofensiva rusă în Basarabia
Oficialii ucraineni continuă să dezinformeze în privinţa canalului „Bastroe”
Medvedev se va întâlni cu Smirnov
UE ne scumpesc pesticidele
Vecina bătăuşă
Societatea MBB Construcţii descoperită cu nereguli
Comentariul comentariilor (CXLIX)
(Ioan Rotundu)
La alegerile parlamentare nu mai ţine faza: „Bani puţini”
Vicepreşedinţii CJ s-au instalat în birou, dar n-au primit atribuţiuni
Ţâbuleac şi-a luat „adio” de la Parlament
43 de căpriori planificaţi pentru vânătorii botoşăneni
Florin Ţurcanu vrea la Parlament
Comunicat de presa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă