Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Social
Horoscop
Umor
Pamflet
Remember
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14912
De la 07 Ianuarie 2003
81831308

Indemnizaţia de creştere a copilului limitată de Guvern

  • 30 December 2008, 23:00
Guvernul a decis, ieri, în principiu, limita de plafonare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului la nivelul a trei salarii medii pe economie, adică circa 3.900 de lei.
„S-a căzut de acord asupra unui plafon al indemnizaţiilor pentru mame, iar acest plafon a fost stabilit de principiu la trei salarii medii pe economie. O decizie finală se va lua în şedinţa de marţi (astăzi- n.r.) a Guvernului", au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.
Totodată, membrii cabinetului Boc au discutat şi despre posibilitatea măririi punctului de pensie, subiect care va fi, de asemenea, reluat în şedinţa de astăzi.
„În această noapte (luni spre marţi - n.r.) se va lucra la Ministerul de Finanţe cu toate ministerele pentru punerea la punct a bugetului şi a unor astfel de măsuri", au mai precizat sursele.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, că a promulgat legea care prevede acordarea unei indemnizaţii de creştere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 de lei, cât este în prezent nivelul indemnizaţiei.
Vreau ca vicepresedinte al Comisiei Juridice din Senatul Romaniei si senator de ilfov, sa atrag atentia asupra faptului ca, ramane in continuare de completat la aceasta lege care are aceste lacune :
- nu se modifica statutul mamicilor-studente care in continuare nu primesc indemnizatie de nastere desi parintii lor sau sotii platesc sau au platit o viata intreaga CASS deci ar avea dreptul la o indemnizatie de crestere a copiilor;
- de asemenea mamicile care au lucrat doar 1-11 luni in anul anterior sunt discriminate; sa nu uitam ca venirea pe lume a unui copil este un eveniment memorabil care de cele mai multe ori nu este planificat astfel incat statul nu are dreptul sa condamne mamicile care nu apuca sa cotizeze timp de 12 luni de zile anterior nasterii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pricopseala şi ruşinea anului...
Horoscop
Românul şi meşterul
Pluguşorul „Jurnalului de dimineaţă”
Cine din ce minte
Testament
Să nu minţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă