Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6231
De la 07 Ianuarie 2003
122891880

Independenţa Insulei Şerpilor în viziunea lui Bruce Jackson

  • 8 October 2008, 23:00
Celebrul Bruce Jackson, cel care a militat pentru integrarea Romaniei in NATO pana in 2004 din functia de presedinte al Comitetului SUA pentru NATO, un organism nonprofit de pe langa Congresul american, se trezeste vorbind despre relatiile romano-ucrainene la Marea Neagra.
Intr-o declaratie pentru agentia ruseasca Regnum, Bruce Jackson afirma cu seninatate ca “sper ca instanta de la Haga sa nu dea Insula Serpilor nici Romaniei, nici Ucrainei”. De ani de zile, Bruce Jackson este un musafir permanent al Romaniei, fapt ce te duce cu gandul ca stie despre ce vorbeste cand face unele afirmatii. “Ambele tari, dar Romania in special, s-au comportat copilareste: si una, si cealalta au refuzat in permanenta sa negocieze pe aceasta tema, considerand ca se afla intr-o pozitie mult mai avantajoasa decat cealalta parte”, spune specialistul Bruce Jackson.
Pe langa faptul ca este membru in diverse comitete, printre care si “Proiectul Democratiilor in Tranzitie” si al Comitetului pentru eliberarea Irakului, Jackson mai este membru si al prestigiosului Council of Foreign Relations si, mai nou, este consilier pe probleme de politica externa al candidatului republican la presedintia SUA, John McCain. Mi-e teama sa aflu ce fel de sfaturi de politica externa ii da Jackson lui McCain sau lui Sarah Palin pe probleme externe in conditiile in care habar nu are care este subiectul procesului de la Curtea Internationala de Justitie de la Haga dintre Romania si Ucraina. Trecand peste comentariul cel putin hilar al lui Bruce Jackson, care probabil doreste sa ocupe Insula Serpilor in numele SUA, am cerut un comentariu din partea unei persoane avizate in problema invocata de consilierul american, care considera ca Romania, mai ales, se comporta copilareste.
“Asa cum Romania a spus intotdeauna, rezulta foarte clar ca Insula Serpilor nu este subiectul acestui proces. De asemenea, s-a subliniat foarte clar ca au existat peste 40 de runde de negocieri pe aceasta tema, timp de 20 de ani acu URSS, cand au fost 10 runde de negocieri. Cu Ucraina, numai intre 1998 si 2004 au fost 38 de runde, iar alte patru runde de negocieri s-au desfasurat intre 2005-2006”, a declarat pentru Gardianul directorul general in MAE Bogdan Aurescu, agentul Romaniei la Curtea Internationala de Justitie de la Haga.
Bruce Jackson nu se afla la prima gafa diplomatica. Inaintea summitului NATO de la Bucuresti, Jackson declara pentru presa romana ca “daca ne ghidam dupa sfatul Germaniei, cum sa tratam Rusia, am fi inca in Evul Mediu”. De asemenea, intr-un interviu in exclusivitate pentru „Gardianul“, in 2003, Jackson isi dadea cu parerea si cu privire la situatia politica interna din Romania si aprecia ca “PSD se va rupe in doua in doi-trei ani”. Nu a fost sa fie, dar poate Bruce il informeaza pe John McCain ca nu PSD s-a rupt in doua, ci Cehoslovacia. John McCain se referea acum cateva luni la “Cehoslovacia”, stat care nu mai exista din 1 ianuarie 1993, cand Cehoslovacia s-a despartit amiabil in Cehia si Slovacia.
Emil Neacsu, Gardianul
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Drumul Hoţilor”- cea mai bună alternativă pentru maşinile de mare tonaj
Blocarea roţilor la maşini se va aplica după alegerile parlamentare
Corneliu Mihai a lăsat pantofii pentru ciubotele de cauciuc
La Eltrans continuă să se practice un management păgubos
Ghinion birocratic pentru cei de la„Trandafir Moldovenesc”
500.000 lei alocaţi de Crucea Roşie Botoşani sinistraţilor
Proiectul cu Ucraina pe finiş!
„Apus de Soare” la Zilele Iaşilor
Mi-e frică să nu fim manipulaţi!
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CCX)
(Ioan Rotundu)
Comunicat de presă – Stupefiant!
CEDO a condamnat România în cazul unui jurnalist
E greu să fii copilul nimănui, când medicii n-au suflet şi dorm în gardă
Pentru banii plătiţi la CEDO nu a fost tras la răspundere nici un funcţionar român
BNR: românii s-au năpustit să îşi retragă banii din bănci
Politia comunistă de la Chişinău a început să aresteze liderii Partidului Liberal
Un român – profesor universitar şi cercetător, la 34 de ani
Politicienii vin şi pleacă, instituţiile şi funcţionarii rămân
Bursa de la Bucureşti are cea mai mare cădere din lume şi a fost închisă
leul migrează către cota 5,0
Horoscop
Un banc cu substrat
Medicii rezidenţi sunt ademeniţi în Anglia
Mamă denaturată
A reînceput nebunia după medicamente
Românul si fântânile
La Raiffeisen nu s-au dat banii celor care au solicitat retragerea lor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog