Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
875
De la 07 Ianuarie 2003
123134615
pnl

Indiferenţa lui Macaleţi face parte din logica strategiei PSD

  • Ioan Rotundu
  • 9 December 2016, 23:00
Imediat ce social-democratul Costică Macaleţi a fost ales şi validat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, am afirmat public că acesta va fi o mare pacoste pentru judeţul nostru, activitatea lui urmând a fi similară cu cea prestată cât a fost prefect. Iar ca prefect, în mandatele 2000 – 2004 şi 2012 – 2016 n-a făcut altceva decât să fumeze ţigări scumpe şi să servească câte un whisky admirând femeile frumoase.
Aceleaşi tabieturi le are şi de jumătate de an de când este preşedintele Consiliului judeţean. Două evenimente mai importante i-au marcat această jumătate de an, evenimente pe care le-a tratat în sictir.
Primul eveniment a fost protestul locuitorilor din comunele Roma şi Nicşeni, sătui să-şi distrugă maşinile proprietate circulând pe drumul judeţean Botoşani – Roma – Nicşeni - Vorniceni. Ambele comune cu primari PSD, aceştia n-au reuşit să-şi convingă şefii de la judeţ să ia măsuri pentru reabilitarea drumului., aşa că oamenii au ieşit la drumul mare punând de un protest.
Chiar în ziua protestului, preşedintele Macaleţi n-a fost de găsit. Ca să salveze cât de cât situaţia şi să calmeze spiritele încinse, l-a pus pe directorul Sorin Clim de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani să plombeze gropile mai mari. S-a cârpit pe ici pe acolo iar pe unele porţiuni chiar s-a acoperit întreaga suprafaţă a drumului. Dar tot prost se circulă, poate chiar mai rău ca înainte pentru că asfaltul plombat s-a desfăcut.
Soluţia cu plombatul este bună doar pentru directorul Clim pentru că este mană cerească de a câştiga un ban nemuncit. Se încarcă situaţia de lucrări pentru că este aproape imposibil să măsoare cineva suprafeţe plombate, domeniu în care, spun cunoscătorii din sistem, Clim are abilităţi faţă de care orice iluzionist ar deveni invidios.
Al doilea eveniment s-a consumat duminica trecută şi tot legat de un drum judeţean. Locuitorii comunelor Mihălăşeni, Dobârceni şi Dângeni au protestat pentru că drumul judeţean Botoşani – Dângeni – Brăteni – Mihălăşeni – Ripiceni pe segmentul Dângeni – Brăteni – Mihălăşeni, pe distanţa de 8 km, a rămas neasfaltat şi este o aventură să-l parcurgi cu autoturismul.
Cetăţenii au protestat dar preşedintele Macaleţi nu s-a deranjat să-i bage în seamă, „L-a durut în cot de noi!” – s-a exprimat un cetăţean din Brăteni, comuna Dobârceni.
Acest segment de drum are povestea lui. Cele trei comune: Dângeni, Dobârceni şi Mihălăşeni au primari liberali iar cei din PSD le-a transmis cetăţenilor , prin liderii lor locali că atâta vreme cât vor alege primar liberal nu vor avea drum asfaltat. Aşa stând lucrurile, este de aşteptat ca patru ani de acum înainte, cât preşedintele CJ va fi social-democratul Costică Macaleţi, drumul să rămână tot pietruit, deşi el scurtează distanţa dintre Ripiceni – Botoşani cu peste 30 km dar nici un mijloc de transport în comun: autobuze sau microbuze nu se aventurează pe acest traseu.
O soluţie extremă ar fi declasarea drumului judeţean Roma – Nicşeni şi Dângeni – Mihălăşeni din categoria drumurilor judeţene în drumui comunale ca să poată fi asfaltate prin proiecte iniţiate de primari. În acest sens avem şi un exemplu la nivel de judeţ.
„Drumul vinului”, cum era denumit în vechime, era drumul judeţean care venea de la Hârlău prin Deleni , judeţul Iaşi, cu trecere în judeţul Botoşani pe la Boscoteni, Rădeni, Vlădeni, Storeşti şi intra în Flămânzi. Odată cu construcţia drumului naţional, acum european, Iaşi - Hârlău – Botoşani, „Drumul vinului” a devenit puţin circulat aşa că n-a mai fost întreţinut. Primarii din zonă, respectiv Flămânzi şi Frumuşica au cerut declasarea lui în drum comunal.
Acum acest drum a fost asfaltat de la Flămânzi până la limita cu satul Storeşti – Frumuşica. De aici a preluat asfaltarea primarul comunei Frumuşica Costel Rădeanu şi a dus asfaltul până aproape de joncţiunea cu asfaltul adus de Deleni până la limita de judeţ. Primarul Rădeanu m-a putut finaliza lucrarea pentru că tot pe acest drum se trage aducţiunea de apă. Pe măsură ce se îngroapă ţevile, din urmă se vine cu asfaltul. Dar ce este important, sătenii din Storeşti, Şendreni, Vlădeni Deal şi Vale, Rădeni care în viaţa lor n-au visat vreodată că vor călca pe asfalt au acum împlinit acest vis.
N-au decât primarii din comunele celor două drumuri judeţene să-i ceară lui Macaleţi, dacă tot nu-i în stare să-şi pună oamenii la treabă, să declasifice drumurile pentru că nu i se cere un efort deosebit, ci doar nişte semnături pe hârtie cât fumează un kent. Numai aşa se vor reabilita aceste drumuri fără a fi nevoie ca cetăţenii să voteze primar numai anumiţi unui anumit partid.
În ce-l priveşte pe preşedintele Macaleţi, el va continua să facă ce-a făcut ca prefect şi deputat: să fumeze ţigări scumpe, să bea whisky şi să admire femeile frumoase, activităţi care se încadrează perfect în logica activităţilor PSD-ului ca o completare fericită la activitatea de bază: corupţia..

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fostul sef de achizitii din ANAF, inculpat in dosarul lui Blejnar, si-a recunoscut faptele
Klaus Iohannis: Dragi romani, mergeti la vot
Nu lasati pe altul sa hotareasca in locul vostru ce se intampla cu Romania noastra
Ciolos: Ar fi periculos pentru Romania sa aiba o guvernare populista,
care sa se bazeze pe calcule nerealiste ale bugetului
Rusia incearca sa destabilizeze Germania prin propaganda si atacuri cibernetice - serviciul secret intern BfV
Daneza care a salvat un copil din Nigeria lasat sa moara de foame,
numita "cea mai inspiratoare persoana din lume"
Salariul minim 2017: Guvernul ar vrea sa majoreze brutul cu 100 RON
Un renumit ortoped, acuzat ca a experimentat un implant neomologat pe o fetita
Sorin Blejnar ar fi primit mita de peste 13 milioane de lei in biroul sau de la ANAF,
in cutii pentru hartie de copiator
Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Florin Secureanu,
fostul manager de la spitalul Malaxa
Romania TV intervine in batalia exit poll-urilor Antena 3-Digi24 din seara alegerilor parlamentare
Surse: Antena 3 a reclamat la CNA postul controlat de Sebastian Ghita
Cele mai cautate partide politice pe Google: crestere rapida pentru USR in ultima saptamana de campanie
Cele mai cautate partide politice pe Google: crestere rapida pentru USR in ultima saptamana de campanie
Horoscopul zilei de 10.12.2016
Bancul zilei: Marea Revoluţie Socialistă…
Ion Iliescu, in pofida faptului ca e interzisa campania electorala: Am votat cu PSD.
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog