Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4147
De la 07 Ianuarie 2003
122889796
Informaţii pe surse

Cum a ajuns Colbu, proaspătul prefect, director adj. la Protecţia Copilului

  • Ioan Rotundu
  • 11 December 2019, 22:46
Nici bine n-am postat editorialul intitulat „Colbu, nepotul lu’ Tata, pus de infractorul Ţurcanu prefect ALDE-PSD” că noi informaţii despre cum a reuşit în viaţă să se rostuiască cu un post de bugetar bine plătit pensionarul militar Alexandru Colbu au început a-mi sosi din diferite direcţii.
Unele informaţii sunt vecine cu răutatea, altele, însă, sunt edificatoare cu privire la caracterul moral şi profesional al proaspătului prefect şi pe deplin justificate în a deveni publice, având în vedere importanţa funcţiei pe care Colbu o deţine.
Imediat după pensionarea din Armată, Colbu s-a cunoscut cu Florin Ţurcanu, acesta fiind preşedintele PNL Botoşani şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Există în arhivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, de pe vremea comisarului şef Cristian Cucoreanu, un dosar de cercetare căruia nu i s-a dar curs, adică n-a fost finalizat, din motive pe care n-am reuşit să le aflu.
Din acel dosar rezultă că Alexandru Colbu avea în proprietate, în Botoşani, două apartamente. A vândut unul din apartamente iar banii au ajuns la Florin Ţurcanu, în calitatea lui de preşedinte al CJ. Paraua îndărăt către Alexandru Colbu a fost angajarea la Protecţia Copilului şi accederea în funcţia de director adj. Aşa s-a ajuns ca veniturile lui Colbu din pensia de militar destul de consistentă să fie completate cu alte mii de lei din leafa de bugetar.
De existenţa acestui dosar pare a şti şi procurorii de la DNA Suceava, dând peste el în cadrul percheziţiilor pe care le-au efectuat în mai multe rânduri pentru a aduna probe să-l inculpe pe comisarul şef Cristian Cucoreanu care devenise incomod pentru mafia din IJP, mafie condusă de cuplul Şerbănoiu – Aioanei şi coordonată din exteriorul instituţiei de către Raluca Stâncescu.
Faptul că în aceste zile fostul şef al IJP Botoşani, Viorel Şerbănoiu, a fost citat la DNA Suceava, îi informez pe acei poliţişti, care cred că citaţia sa ar avea legătură cu menţionatul dosar, că altul este motivul. Şerbănoiu a fost citat ca martor în dosarul în care reclamant este Valentin Poteraş. Această sitare ca martor ar putea lua pentru Şerbănoiu o altă turnură, adică să se trezească cu calitatea de suspect. Este doar o speculaţie, nu o certitudine.
Despre numirea lui Alexandru Colbu ca prefect de Botoşani se ştia de mai multe zile în interiorul IJP Botoşani, de unde şi curiozitatea unor ofiţeri de a şti mai multe detalii despre trecutul acestuia. Aşa s-a aflat, cu discreţia cuvenită, de existenţa unui dosar privind fapte de corupţie în care apărea numele lui Colbu şi Ţurcanu, dosar despre care ştiau numai câteva persoane. Acum că se ştie şi în spaţiul public, poate că cineva de la DNA va avea curiozitatea să afle care este adevărul. Fapta penală, dacă există, nefiind prescrisă la momentul de faţă.
Dacă lucrurile cu dosarul stau aşa cum mi-au fost relatate, atunci avem fotografia completă a celui care, cu sprijinul nemijlocit al infractorului lui Florin Ţurcanu ne este acum prefect. Aplauze!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Lumea lu' Rotundu: Eroi sau şarlatani?
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 6.12.2019
Bancul săptămânii: Dialog matrimonial
Horoscopul săptămânii 9 – 15.12.2019
Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat.
Se lucrează la un astfel de proiect, în scurt timp voi prezenta în Guvern o propunere coerentă
Ministrul Finanțelor anunță măsuri luate în calcul de guvern:
Înghețarea salariilor demnitarilor, interzicerea cumulului pensie/salariu. Ce spune despre concedieri
Lecţia de sănătate
Condamnaţii penal care au fost decoraţi de preledinţii României - lista Societăţii Timişoara
Condițiile în care pot fi retrase decorațiile
Colbu, nepotul lu’ Tata, pus de infractorul Ţurcanu prefect ALDE-PSD
Nevasta lui Ţurcanu, Roxana, şefă de Cabinet
Lacrimi de deznădejde şi umilinţă pe mormântul PNL Botoşani
Ioan Rotundu
De ce luptă atât de aprig Şerbănoiu ca să recapete şefia IJP Botoşani?
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 13.12.2019
Traditii pierdute - Festivalul de coldinde de la Pomarla
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog