Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11446
De la 07 Ianuarie 2003
122897095

Infractorii din Parlament se acoperă reciproc. Noi ce facem?

  • Ioan Rotundu
  • 19 September 2016, 23:00
Ieri, parlamentarii ne-au sfidat de două ori şi au făcut asta fără vreo jenă, fără a le fi frică de reacţia poporului. Mai întâi preşedintele Senatului, pseudoliberalul Călin Popescu Tăriceanu, a sărit în apărarea social-democratei Ecaterina Andronescu susţinând că anunţul liberalilor de a sesiza organele de anchetă penală în cazul suspiciunii de semnătură falsă pe un document elaborat de către Comisia de învăţământ este unul revoltător. Susţinea Tăriceanu că tot ce s-a petrecut este de natură politică şi că tot aşa trebuie rezolvată şi problema suspiciunii de fals intelectual şi uz de fals.
Cum afirmam în articolul de ieri intitulat „Ecaterina Andronescu, piaza rea a învăţământului, recidivează”, suspectă de comiterea falsului este senatoarea social-democrată Ecaterina Andronescu, deja cercetată penal pentru acte de corupţie. Tăriceanu vrea ca totul să se muşamalizeze în Senat, nu care cumva procurorii DNA să aibă motive de a-şi băga nasul prin documentele din această instituţie şi să descopere, căutând autorul unui fals, fapte de corupţie mult mai grave.
Culmea, mironosiţa suspectată de instigare la fals sau chiar comiterea faptei a ieşit cu tupeu să explice că demersul său de a bloca concursul pentru directorii de şcoli este de fapt un demers de apărare a sistemului de învăţământ de disfuncţiunile care s-ar crea prin organizarea acestor examene. Susţinea cea poreclită pe bună dreptate Abramburica faptul că 19 mii de directori nu vor mai fi concentraţi asupra orelor de curs iar cei care se vor înscrie la concurs vor trece orele de predare pe planul al doilea ca să se pregătească de concurs.
Ciudată explicaţie a găsit cea care a bulversat întreg sistemul de învăţământ românesc de pe postul de ministru al Educaţiei şi apoi de pe cel de veşnic preşedinte al Comisiei de învăţământ din Senat. Vrea Andronescu să amâne concursul pe la vară, lucru pe care niciodată nu l-a impus când era ministrul Educaţiei.
Este evident că în spatele demersului său stă interesul politic ca directorii actuali, puşi în funcţie de PSD, să rămână în funcţie şi pentru alegerile din 11 decembrie. La vara viitoare, speră PSD-ul va fi la putere iar actualii directori vor moşteni funcţia cel puţin încă patru ani.
Grav este încercarea lui Tăriceanu de a bloca demersul liberalilor de a sesiza organele de anchetă, Tăriceanu apărându-l astfel pe autorul falsului de a răspundea în faţa legii. Unui infractor în devenire care este Tăriceanu, anchetat în mai multe dosare, i se pare normal să-şi apere colegii de suferinţă.
Dar şi mai grav, tot ieri în Senat, 73 de senatori s-au opus cercetării penale a lui Gabriel Oprea pentru omor din culpă în cazul morţii poliţistului Gigina.
Impertinenţa parlamentarilor a mers atât de departe încât de la apărarea corupţilor a trecut şi la apărarea criminalilor. Este ceva de neimaginat la un popor ce pretinde a avea o educaţie istorică milenară.
Normal ar fi ca în cursul zilei de astăzi toţi angajaţii Ministerului de Interne să iasă în stradă şi să protesteze apărând memoria colegului lor. Ieri a fost acoperit criminalul care l-a trimis cu sânge rece la moarte pe Gigina, mâine vor fi apăraţi toţi cei care prin decizia lor au curmat vieţi omeneşti nevinovate.
Tot normal mi s-ar părea ca în stradă, alături de poliţişti, să ieşim şi noi, cei care mai avem un pic de responsabilitate faţă de soarta noastră şi a ţării. Să-i chemăm în faţa noastră pe parlamentarii care au votat pentru protejarea corupţilor, criminalilor şi a infractorilor de drept comun şi să le cerem socoteală. Ne cer această atitudine morţii de la Club Colectiv, ne-o cere moartea poliţistului Gigina.
Trebuie să prevenim prin protestul nostru ca în viitorul Parlament să mai pătrundă astfel de secături umane cu manifestări infracţionale care de la adăpostul imunităţii îşi bat joc de noi.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 20.09.2016
Bancul zilei: Medicul făcător de minuni
PNL va depune plangere penala pentru fals in acte in cazul semnaturii de pe raportul de la Comisia de invatamant
prin care se amana concursul de directori de scoli
Dacian Ciolos a prezentat in Parlament situatia economica a tarii, la solicitarea PSD:
Liviu Dragnea: Azi, dl. Ciolos nu a vorbit in limba romana, ci in limba tehnocratilor,
o limba straina si rupta de realitate
Elena Udrea, declarație INCENDIARĂ despre Blaga:
Mă pot chema oricând ca martor
Elena Udrea, declarație INCENDIARĂ despre Blaga:
Mă pot chema oricând ca martor
Dragnea nu ştie limba tehnocraţilor, doar pe cea a corupţilor
Ioan Rotundu
Noi succese ale liderilor PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog