Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Umor
Reportaje
Comentarii
Remember
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18919
De la 07 Ianuarie 2003
122878986
Infractorul Florin Ţurcanu continuă să fie pe creastă de val

Numire liberală controversată la conducerea DSVSA Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 18 June 2020, 15:16
În zilele care urmează, probabil luni 22 iunie a.c., la conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Botoşani va fi numit director Mihai Ţurcanu (foto cu fosta sotie), nimeni altul decât fratele infractorului aflat cu un pas după gratii, Florin Ţurcanu, cel care la Botoşani continuă să conducă din umbră ALDE, partidul infractorilor condus de impostorul-infractor Călin Popescu Tăriceanu.
Numirea lui Mihai Ţurcanu se face într-un mod total netransparent şi ridică multe semne de întrebare cu privire la legalitatea acestei decizii. La DSVSA Botoşani abia astăzi dimineaţă, zi de joi 19 iunie a.c., s-a aflat cine va fi viitorul şef al instituţiei. Întrucât alţi trei angajaţi aspirau la această numire, vestea că şeful lor va fi Mihai Ţurcanu a creat un val de nemulţumiri şi a generat o serie de acuzaţii la adresa acestuia.
Cea mai gravă acuzaţie ar fi acea că Mihai Ţurcanu şi-a întrerupt raporturile de muncă cu DSVSA Botoşani, deci nu poate fi numit şeful instituţiei. Numai că, în arhiva DSVSA există din iunie 2019 depusă o cerere prin care acesta informează conducerea instituţiei că-şi suspendă relaţiile de muncă întrucât este angajat consilier la Cabinetul
europarlamentarului Adina Vălean. Tocmai această cerere ridică serioase semne de întrebare în privinţa legalităţii ei. Surse din DSVSA susţin că nu există nicio dovadă publică că Mihai Ţurcanu a fost angajat consilier al Adinei Vălean şi că acea cerere este de fapt un fals.
L-am sunat pe Cristian Roman, şeful de Cabinet al prefectului Dan Nechifor şi l-am întrebat dacă Mihai Ţurcanu va fi numit director la DSVSA. şi dacă numirea vine pe filiera ALDE „Se pare că va fi o astfel de numire. Este o decizie luată la nivel guvernamental şi nu depinde de Prefectura Botoşani. Nu cunosc detaliile acestei numiri dar cu certitudine nu se face prin filiera ALDE” – mi-a explicat şeful de Cabinet Cristian Roman.
Reamintesc că tot datorită fratelui Florin Ţurcanu, fost preşedinte PNL Botoşani, fost deputat PNL şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţurcanu a fost europarlamentar şi numit, în guvernarea USL a premierului Victor Ponta, şeful Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentară. Numit şeful acestei instituţii, Mihai Ţurcanu şi l-a lua consilier pe impostorul Ionică Nechifor, cel care ulterior va desfiinţa cercetarea de la Staţiunea Popăuţi. De pe postul de consilier, Ionică Nechifor i-a filmat lui Ţurcanu aventurile amoroase şi le-a dezvăluit public. Consecinţa a fost că Mihai Ţurcanu a divorţat de nevastă şi şi-a tras amantă tânără gen „puţă mică şi încăpătoare” după modelul Liviu Dragnea iar de la Botoşani senatorii Costel Şoptică şi Lucian Trufin dar şi impostorul Ionică Nechifor.
Nu aduc în discuţie capacitatea profesională a lui Mihai Ţurcanu dar aduc în discuţie moralitatea acestuia care nu-l mai recomandă pentru funcţie publică cu decizie de conducere. Dar, aşa cum spuneam, ca şi la PSD, nici la PNL valorile etice pi morale personale nu sunt un criteriu de apreciere, dimpotrivă, dacă nu-ţi sunt valori personale ai toate şansele de a fi promovat.
Închei cu întrebarea care şi-o pune o parte din angajaţii DSVSA Botoşani: Este legală acea cerere a lui Mihai Ţurcanu depusă în iunie 2019 la conducerea instituţiei botoşănene sau este un fals şi trebuie să răspundă pentru el?
În ce-l priveşte pe fratele infractor Florin Ţurcanu, dacă numirea va avea loc, acestuia nu-i rămâne decât să-şi frece mâinile de bucurie: vorbele lui Adrian Severin că dacă corupţia este de amploare naţională, atunci aceasta este normalitatea sunt dovada unei realităţi. Şi mai adaug nedumerirea faţă de declaraţia şefului de Cabinet prefectural Cristian Roman. Eu ştiu că orice numire de şef de instituţie desconcentrată la nivel de judeţ se face şi cu avizul prefectului. Chiar n-o fi ştiind nimic prefectul Dan Nechifor de această viitoare numire?
Din câţi specialişti sunt în momentul de faţă în interiorul DSVSA Botoşani oare nu-i niciunul bun de şef? Ce-o fi având în plus faţă de ei Mihai Ţurcanu, în afară de faptul că şi-a părăsit nevasta pentru o „puţă mică şi încăpătoare”, gata boţită?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 15 – 21.06.2020
Bancul săptămânii: Doar o ultimă şansă
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 12.06.2020
Dosarul zilei TELE'M Botosani: Un drept la replică necesar
Lumea lu Rotundu Mafia din Primaria Stefanesti
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Deputatul liberal evazionist fiscal Costel Şoptică este cercetat penal
Alături de soţia sa şi primarul comunei Ştiubieni
Blestemul botoşănenilor de a alege între ticăloşii politici
Ioan Rotundu
Duminică, acţiune în forţă, de tip mafiot, asupra primarului din Călăraşi
Ioan Rotundu
Dragi cititori, vă mulţumim pentru cele 3.000 de aprecieri!
Manifestarea buruienoasă a viceprimarului Cristinel Buruiană
Ioan Rotundu
Luni „otrăvurile” PSD-ului au ajuns la Călăraşi
Marţi, din ordinul prefectului, va ajunge şi Poliţia
Poliţia a stabilit că membrii clanului Voiniciuc – Arnăutu vor fi cercetaţi penal
Ioan Rotundu
Muzeul Județean Botoșani se redeschide pentru public
Pilele din IJP Botoşani ale patronului REC Costică Botez
Ioan Rotundu
ANAF recomandă depunerea Declarației unice prin mijloace electronice de transmitere la distanță
Noi critici la adresa activităţii primarului liberal Dan Oloeriu
Ioan Rotundu
Dosarul zilei TELE'M Botosani: Invitat consilierul judeţean PNL Constantin Bursuc
La Tudora şi Santa Mare inundaţiile dau la iveală incompetenţa aleşilor locali
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu : EWmisiunea din 19.06.1010
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog