Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2887
De la 07 Ianuarie 2003
123661633

Însămânţările se derulează în forţă

  • 13 April 2008, 23:00
Întrucât condiţiile agrometeorologice în ultimele săptămâni au fost favorabile, acest lucru a permis o desfăşurare normală a proceselor biologice la cultura agricolă. Campania, începută înainte de ploi, a continuat, regimul termic din sol permiţând însămânţarea a 13.600 de hectare, adică 17% din suprafaţă. Culturile aflate în atenţia producătorilor agricoli în această perioadă sunt cele de legume de câmp, mazărea boabe cultivată pe 1600 ha, adică 22% din suprafaţa programată, 3200 de hectare de ovăz, adică 30% din suprafaţă. În curs de însămânţare este orzoaica, pe 1200 ha, iar cartofii de vară şi toamnă pe 1100 ha.
Cea mai mare pondere în cultura plantelor o au nutreţurile, borceagurile şi lucerna nouă. Tot în această perioadă se începe însămânţarea culturilor de sfeclă de zahăr, floarea soarelui, muştar alimentar. Vremea favorabilă a permis efectuarea lucrărilor primare pe o suprafaţă de 177.600 ha, adică 75 %.
Dacă la culturi a început însămânţarea, alta este situaţia la pomii fructiferi. La cei mai mulţi dintre aceştia predomină faza de înflorire şi polenizare, la viţa de vie s-au făcut deja tăierile necesare, urmând a da lăstari şi frunzele. În ultima vreme producţia de fructe a fost afectată cu 20%, iar guvernul a hotărât pentru acest sector acordarea unui sprijin financiar. Acesta constă în derularea unor fonduri, ce vor fi distribuite odată cu apariţia normele metodologice. Anul acesta a fost înregistrat un număr de 2.500 ha livezi pe rod aflate în proprietate privată. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sutanele popeşti au invadat politica rurală
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (XCVI)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Preoţi amendaţi pământeşte
A făcut gesturi obscene şi s-a înţepat în trandafiri
O reclamaţie bine ticluită
Leac pentru limbă de soacră
Program TELE’M Botoşani, luni, 14 aprilie
Au necinstit memoria eroilor
Poliţia rutieră este acuzată din nou
„Trandafir moldovenesc” se pregăteşte pentru Festivalul din Beautiful
Decizie controversată pe seama distribuirii produselor alimentare în şcoli
Nu prea îi ţine punga pentru cheltuieli electorale
Pe Putin îl chema Putină şi este moldovean la origine
Turism electoral cu salam, pârjoale şi pui fripţi
Cârcotaşul
Românul şi frăţia
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog