Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20320
De la 07 Ianuarie 2003
122880387

Înscrierea în clasa pregătitoare a pornit cu stângul

  • 5 March 2012, 23:00
Prima zi de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare a scos la iveală o dovadă a „competenţei” celor din Ministerul Educaţiei. Cum aproape orice eveniment din educaţie mult trâmbiţat de oficiali se împiedică de obicei la start, regula a fost respectată şi ieri.
Softul Ministerului Educaţiei, pe care erau stocate datele necesare înscrierii copiilor în clasa zero s-a blocat ieri dimineaţă. Aproape două ore nu s-au putut ace înscrierile, din cauza acestei defecţiuni. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun însă că părinţii nu au dat vreun semnal că ar fi fost deranjaţi de problema apărută la soft. De la nivel înalt au venit însă scuzele de rigoare la scurt timp după incident.
„Ne cerem scuze pentru problemele şi deranjul produse părinţilor. Am declanşat o anchetă internă”, transmitea ministrul educaţiei, Cătălin Baba, ieri dimineaţă. Dincolo de acest incident, reprezentanţi ai sindicatelor din educaţie continuă să considere că reforma aceasta în sistemul educaţional nu este decât un prilej de a le aduce nemulţumiri părinţilor şi cadrelor didactice.
„Se face haotic această clasă pregătitoare, există numeroase comentarii pe această temă, atât din partea părinţilor, cât şi a cadrelor didactice. Majoritatea şcolilor nu au spaţii pentru noile clase”, a declarat Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP).
Despre starul cu stângul în acţiunea de înscriere a copiilor în clasa zero, oficialii sistemului educaţional au anunţat că „tehnic, în timpul nopţii, au fost două căderi de tensiune la 2.00 şi la 4.00 noaptea, care au dus la blocarea serverului, astfel că a fost nevoie ca întreg programul să fie trecut pe un alt server” exact în dimineaţa când părinţii erau aşteptaţi să îşi înscrie copiii în contestata clasă pregătitoare. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Nevasta enciclopedică
Prins la volanul unui Chrysler, deşi avea permisul suspendat
Paşaport fals cumpărat cu 1000 de euro
Greva USL continuă. Excepţia va fi dezbaterea Tratatului de guvernanta fiscală
Sprijinul pentru un candidat la prezidenţiale va fi decis într-un congres PSD
Boala din născare,
Leac la nătărăi n-are
Ioan Rotundu
Speranţe spulberate
Ioan Rotundu
Manipulare din lipsa de proiecte!”
Lupte interne în partidului lui Dan Diaconescu la Botoşani
Granitul chinezesc şi bulevardul blestemat
Botoşani: Un cimitir privat le strică socotelile celor de la PPDD
Conrec sau Tehnic Asist vor obloji răniule străzilor
Botoşani: Comasarea spitalelor s-a făcut fără disponibilizări
Maim multă operativitate în tratarea hepatitei C şi B
Chiahia a redevenit medic epidemiolog
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog