Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24207
De la 07 Ianuarie 2003
89289956

Înscrierea în spaţiul locativ a străinilor din ţările UE

  • 11 April 2008, 23:00
De la intrarea in vigoare a Decretului Regal 240/2007 asupra intrarii, liberei circulatii si rezidentei in Spania a cetatenilor Statelor Membre ale Uniunii Europene si a altor state care fac parte din acordul asupra Spatiului Economic European, anumite primarii s-au consultat asupra obligatiei de a avea Certificatul de Inscriere in Registrul Central pentru Straini, la inscrierea in Spatiul Locativ a acestor persoane, transmite Romanian Global News. Pentru aceasta, Comisia Permanenta a Consiliului Spatiului Locativ, in reuniunea care a avut loc la data de 30/10/2007, a discutat aceasta tema rezultand urmatoarele:
Articolul 16.2,f ) a legii 7/1985, din 2 aprilie, Regularizatoarea Bazelor Regimului Local (LBRL) stabileste, ca unul dintre datele care trebuiesc sa figureze ca si caracter obligatoriu in inscrierile in spatiul locativ, un numar de identificare a persoanei inscrise. Acest numar va varia in functie de statutul persoanelor inscrise, nationali sau straini.In timp ce pentru prima categorie acest numar nu este altul decat Documentul National de Identitate, in cazul strainilor numarul care trebuie sa figureze la inscrierea in spatiul locativ, cetateni ai statelor membre UE, este cel care figureaza in Cardul de Rezidenta, de aceea, acesta este obligatoriu ca cerinta pentru sederea in Spania a cetatenilor Statelor membre a Comunitatii Europene si ai altor State care fac parte din Spatiul Economic European.
Cu toate acestea, datorita faptului ca finalizarea documentelor necesare pentru a acredita in mod clar identitatea celui inscris, se considera ca, pentru a indeplini acest scop al legii si tinand cont ca certificatul nu include fotografie dec i nu este valabil pentru a se identifica, trebuie insotit de un document acreditat al identitatii ca pasaportul valabil emis de autoritatile tarii de provenienta, pentru a se putea realiza inscrierea in spatiul locativ.
In acest sens se considera acceptata cererea certificatului de inscriere in Registrul Central pentru Straini, pentru a servi la inscrierea in Spatiul Locativ Municipal. Aceasta cerita este valabila pe tot teritoriul spaniol si presupune ca inscrierea este o necesitate simultana cu decizia solicitantului de a prelungi sederea in Spania pentru o perioada mai mare de trei luni.
Potrivit FEDROM, documentul pe care cetatenii Statelor membre ale Uniunii Europene trebuie sa-l aduca pentru a se face inscrierea in Registrul Central pentru Straini, impreuna cu cererea de inscriere, este pasaportul sau documentul national de identitate valabil si in vigoare a solicitantului, nefiind necesar certificatul de inscriere in spatiul locativ. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un înalt oficial ucrainean anunţă că până în 2010 Rusia se va destrăma
Românii din Ucraina către România: deznaţionalizare şi asimilare forţată
Un primar furios nu le dă bani românilor şi bulgarilor
Burse pentru românii din jurul graniţei
Despre viaţa de licean în Los Angeles
Gabi Jugaru păcăleşte un cameraman Pro Tv
Horoscop
Schimbarea şi politicienii
Dragoş vă cere ajutorul
Comentariul comentariilor (XCV)
(Ioan Rotundu)
Control soldat cu amenzi la societăţile de construcţii
Cadrele didactice necalificate sunt calificate, dar nu în ce trebuie
Scandal la frontieră soldat cu confiscări şi dosar penal
Nu se consideră om politic, dar a învăţat să promită şi să speculeze greşeli
Prefecţii de Botoşani nu au lipici la scaun
Oraşul Botoşani îşi pregăteşte straiele de sărbătoare
Visul unei fetiţe din Vorona
Taraful „Datina” a luat locul trei pe ţară la Mioveni
Critică fapte evidente, dar nu pune nimic în loc
Cazare în buricul Bucureştilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă