Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20747
De la 07 Ianuarie 2003
120845213

Inspecția Judiciară: Am avut un protocol care nu mai este în vigoare de la începutul anului 2017

  • 9 April 2018, 23:00
Inspecţia Judiciară a confirmat joi, într-un comunicat de presă, că a avut un protocol care nu mai este în vigoare de la începutul anului 2017, iar din 28 martie au fost demarate procedurile de declasificare. De asemenea, Inspecția subliniază c㠔 în prezent documentul este clasificat, deşi nu îşi mai produce efectele; în consecinţă, nu putem discuta nimic despre conţinutul său ”.
”Ce putem să facem este să discutăm despre ceea ce NU formează obiectul protocolului şi credem că este la fel de important”, adaugă Inspecția Judiciară.
Instituția spune că activitatea Inspecţiei Judiciare este reglementată de Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, care prevede, printre altele, atribuţiile inspectorilor judiciari, precum şi categoriile de documente pe care instituţia, prin inspectorii judiciari, le întocmeşte, şi procedura aferentă întocmirii şi comunicării acestora. Principalele documente pe care inspectorii judiciari le emit, în exercitarea atribuţiilor pe care le au, sunt rezoluţiile, în procedura disciplinară, şi rapoartele de inspecţie, în celelalte proceduri.
În raport cu aceste dispoziţii Inspecţia Judiciară să asigurări ferme că: ”Niciuna dintre atribuţiile Inspecţiei Judiciare nu a format obiectul niciunui protocol, conţinând sau nu informaţii clasificate, cu nicio instituţie publică. Nicio rezoluţie, raport sau alt document emis de Inspecţia Judiciară nu a fost comunicat vreunei entităţi în baza vreunui protocol.
Verificările Inspecţiei Judiciare au fost efectuate exclusiv în cazurile şi cu respectarea procedurii prevăzute de lege, prin inspectorii judiciari şi niciodată prin sau cu suportul altor persoane din afara instituţiei, acestea neavând acces la niciuna dintre verificările efectuate”, arată comunicatul.
Astfel, subliniază instituția, ”începând cu anul 2017, Inspecţia Judiciară nu are nici un protocol în vigoare cu vreun serviciu de inteligence. De la data înfiinţării sale, in anul 2012, Inspecţia Judiciara şi-a desfăşurat activitatea exclusiv în baza legii”.
CSM ceruse în urmă cu o zi instituţiilor judiciare care au încheiat protocoale de cooperare cu serviciile de informaţii, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi Inspecţia Judiciară, să declasifice aceste documente, relatează News.ro. CSM a cerut, de asemenea, Ministerului Public, detalii despre protocolul încheiat în 2009 cu Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi va transmite Ministerului Justiţiei o adresă prin care să solicite un punct de vedere referitor la acest protocol.
Serviciul Român de Informaţii (SRI) a publicat, vinerea trecută, protocolul de colaborare încheiat de SRI cu Parchetul General în anul 2009. Protocolul a fost semnat în februarie 2009 de procurorul general Tiberiu Niţu şi prim-adjunctul SRI Florian Coldea şi a înlocuit documente similare încheiate chiar imediat după înfiinţarea de către Guvernul Năstase a Parchetului Naţional Anticorupţie (PNA), actuala DNA.
Documentul are semnăturile adjunctului SRI Florian Coldea şi prim adjunctului procurorului general, Tiberiu Niţu, fiind aprobat de Laura Codruţa Kovesi în calitate de procuror general şi de George Maior, director al SRI.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Bancul zilei: Înt6rebare încuietoare
Horoscopul zilei de 10.04.2018
Ministrul Finanțelor a aprobat ca angajații unui Minister care nu mai există să ia banii înainte de Paște
Deputatul Cătălin Rădulescu, condamnat definitiv pentru corupție
: Protocoalele SRI cu instituţii din sistemul judiciar, un act de poliţie politică. Voi propune ca toate dosarele penale întocmite după 2009 să fie rejudecate
Minuni pascale în parohia senatorului Papalete
Ioan Rotundu
Belşugul gunoaielor şi sărbătoarea Paştelui
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă