Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22030
De la 07 Ianuarie 2003
110942500

Intalnire Victor Ponta - Serghei Stanisev la Ruse

  • noul pod peste Dunăre, Calafat-Vidin, va fi inaugurat cel mai probabil pe 15 iunie
  • 29 April 2013, 23:00
Noul pod peste Dunare, intre Calafat si Vidin, va fi inaugurat cel mai probabil la 15 iunie, a anuntat duminica premierul roman, Victor Ponta, citat de Agerpres. Aflat in orasul bulgar Ruse, Ponta a spus ca inaugurarea va avea loc in prezenta comisarului european pentru politica regionala, Johannes Hahn. Victor Ponta se afla in Bulgaria pentru a participa la un miting electoral al socialistilor bulgari.
Intr-o conferinta de presa organizata doar pentru ziaristii romani, Ponta a adaugat ca guvernul a adoptat o decizie prin care propune parlamentului sa ratifice acordul intre Romania si Bulgaria pentru infiintarea unei companii mixte care sa administreze noul pod.
Podul Calafat-Vidin va avea o lungime de aproximativ doi kilometri, doua benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferata, doua trotuare si o pista pentru biciclisti. Costurile constructiei, care pana in anul 2011 erau estimate la circa 225 de milioane de euro, vor depasi cel mai probabil 250 milioane de euro pana la finalizarea proiectului.
Presedintele Partidului Socialist Bulgar, Serghei Stanisev, care este si presedintele Partidului Socialistilor Europeni, a cerut duminica, la Ruse, accelerarea procedurilor pentru inaugurarea podului dintre Vidin si Cafat. ''Am rugat ca guvernul roman, precum si urmatorul cabinet bulgaresc sa accelereze toate procedurile pentru punerea in exploatare a podului Calafat-Vidin", a declarat politicianul bulgar intr-o conferinta de presa comuna, la Ruse, cu premierul roman, Victor Ponta.
Raspunzand unei intrebari adresate de jurnalisti, Serghei Stanisev a mai spus ca o portiune de 20 de kilometri de drum pe teritoriul Bulgariei spre podul Vidin-Calafat trebuie reparata de urgenta, pentru ca in caz contrar se va ingreuna accesul spre noul pod.
Intrebat daca a discutat cu Stanisev despre posibilitatea de a fi construit un nou pod la Giurgiu-Ruse, Victor Ponta a declarat ca mai intai trebuie terminat proiectul la Calafat-Vidin: "Ar fi foarte bine daca reusim sa includem in proiectele ce vor fi realizate in urmatoarea perioada de programare 2014-2021 un nou pod peste Dunare", a spus seful executivului roman. "Am aflat ca Podul Prieteniei, intre Giurgiu si Ruse, trebuie sa intre in reparatie si m-am enervat foarte tare cand am aflat ca aceasta este programata sa dureze un an. Este inadmisibil ca lucrarile sa dureze atat de mult", a adaugat premierul roman.
Prezent la conferinta de presa comuna, Plamen Oresarski, desemnat de Stanisev drept viitorul premier al Bulgariei in cazul in care socialistii ar obtine o majoritate parlamentara in alegerile din 12 mai, a amintit ca partea bulgara a podului a fost renovata in urma cu mai putin de un an si jumatate. El s-a angajat ca nu va permite licitatii publice in urma carora sa fie nevoie de noi lucrari de reparare dupa numai un an si jumatate.
Conferinta de presa a fost precedata de o intalnire in cadrul careia Victor Ponta si Serghei Stanisev au discutat despre posibilitatile de cooperare economica efectiva. Stanisev a subliniat importanta Strategiei Dunarii. In opinia lui, competitia ce a existat in trecut intre Bulgaria si Romania trebuie inlocuita de un parteneriat.
Politicianul bulgar a spus ca, in ultimii ani, diferenta intre sudul Bulgariei, unde s-au facut multe investitii cu banii europeni, si nordul tarii s-a marit. ''Trebuie sa se puna capat acestei diferente si toate regiunile sa se dezvolte simultan'', a subliniat liderul socialistilor din tara vecina.
Serghei Stanisev i-a multumit ''prietenului sau, Victor'', pentru marele gest de a veni in Bulgaria in Duminica Floriilor: "Anul trecut, am fost in Romania pentru lansarea campaniei electorale si am ramas impresionat de contactul direct al lui Victor cu oamenii, a mai spus Stanisev. Dupa parerea liderului socialistilor europeni, cel mai tanar premier din Europa are vointa si talentul sa duca Romania pe calea cea buna si sa faca din ea o tara care prospera."
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ameninţare
Gastronomie: Mici pentru grătarul nde acasă
Grecia a adoptat o lege cu privire la restructurarea sectorului bugetar
Un premier pro-european, un ministru de culoare în premieră, plus umbra lui Berlusconi
Botoşani: Noi „minuni” ale părintelui Cosmin Ivasuc
Ioan Rotundu
Biserica „Milogul” SRL
Ioan Rotundu
Program casierii Modern Calor
Comunicat presă - Primăria Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă