Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Remember
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23212
De la 07 Ianuarie 2003
122883279

Întâlnire politică la Flămânzi

  • 7 January 2008, 23:00
Duminică, de la ora 12:15, la sediul fostului Partid Democrat din incinta Casei de Cultură Flămânzi s-a desfăşurat şedinţa oficială de constituire a Biroului Permanent Local al PD-L Flămânzi în urma unificării PD cu PLD. La întrunire au participat, pe lângă liderii şi reprezentanţii celor două foste organizaţii locale, mai mulţi reprezentanţi ai actualului Biroului Permanent Judeţean al PD-L, între care preşedintele Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoşani, vicepreşedintele Radu Drăguş, secretarul general Ioan Diaconu şi secretarul general adjunct Cristian Achiţei.
După ce a făcut o scurtă trecere în revistă a activităţii sale politice anterioare, acesta fiind de altfel şi prima sa întâlnire cu reprezentanţii celor două foste organizaţii politice din Flămânzi, Cătălin Flutur a recunoscut că “este probabil o formulă atipică pentru un partid, dar pentru că nu am avut la dispoziţie doi ani pentru a bune bazele unui sistem solid, nou, care să funcţioneze pe baze strict democratice şi a cărui conducere să fie desemnată în urma unor alegeri, am ajuns la concluzia că soluţia actuală ne reprezintă, cel puţin temporar, cel mai bine”.
În continuare, edilul primului municipiu a judeţului a explicat că, la Botoşani, Organizaţia PD-L este reprezentată de un Birou Permanent Judeţean lărgit, care se întruneşte o dată pe lună, şi de un Birou Permanent Judeţean restrâns, cu doar 21 de membri, care se reuneşte săptămânal şi ale cărui decizii nu pot fi validate decât de biroul lărgit. “Am lăsat intenţionat în biroul restrâns şi patru locuri vacante, căci suntem siguri că înaintea alegerilor locale foarte multe personalităţi vor dori să vină la noi”, a specificat Flutur.
Referindu-se concret la oraşul Flămânzi, politicianul a propus ca, în conformitate cu protocolul de comasare, conducerea tranzitorie a PD-L-ului să fie asigurată de un birou lărgit, format din toţi reprezentanţii celor două foste partide care au ocupat funcţii în infrastructura acestora, precum şi de un birou restrâns, format din 21 de persoane. În cadrul discuţiilor care au urmat acestei propuneri, preşedinte al Biroului Permanent Local Flămânzi a fost ales consilierul Constantin Pitorac iar prim-vicepreşedinţi profesorul Dan Oloeriu şi omul de afaceri Toma Lipciuc. Au mai fost aleşi în biroul restrâns 16 membri iar două locuri au fost lăsate vacante, după exemplul Biroului Permanent Judeţean. “Este o perioadă politică complicată şi sunt sigur că în multe localităţi vor apărea disensiuni, dar mă bucur că la Flămânzi s-a ajuns la un consens, căci nu avem timp de certuri sau de discuţii inutile în condiţiile în care, în puţinul timp pe care îl avem până la alegeri, mai sunt atâtea de făcut. Suntem partidul numărul unu din ţară, trebuie să menţinem la nivel naţional măcar acelaşi procentaj iar ţinta noastră este să câştigăm politic, prin luptă şi prin organizare, fiecare localitate, dacă acest lucru este posibil”, a mai declarat primarul municipiului Botoşani.
Reorientând făgaşul discuţiei spre motivul care l-a determinat să-şi dea demisia din fostul PD, deputatul Radu Drăguş, ex-preşedintele demisionar al democraţilor botoşăneni, a încercat să convingă auditoriul, fără prea mare succes, că “plecăm la luptă cu un handicap, rezultatul local al alegerilor europarlamentare clasându-ne în judeţul Botoşani pe locul trei. Tocmai din această cauză, trebuie să fixăm birouri permanente locale solide, alcătuite din persoane cu influenţă sau care deţin funcţii în administraţia publică, apoi vom începe selecţia pentru candidaţi. Vom avea o activitate intensă şi sper ca în formula acesta să devenim o forţă de prim rang”.
Revenind la tema principală a întrunirii, alegerile locale din această primăvară, preşedintele organizaţiei judeţene s-a referit la exemplul politic pe care ar putea să îl dea celorlalte localităţi din judeţ oraşul care poartă numele de tradiţie Flămânzi. aşul acesta chiar înseamnă ceva în judeţul nostru şi de aceea aici PD-L-ul trebuie să reprezinte o forţă cu adevărat. Este adevărat, judeţul Botoşani este încă un judeţ roşu, iar principala noastră luptă se va da cu PSD-ul. Dacă luăm în calcul rezultatele, procentajul obţinut de fostul PD pe plan local, de la 7% la 23% reprezintă o creştere frumoasă, dar e încă departe de media pe ţară. Flămânzi este o piesă de rezistenţă şi dacă aici vom prinde Primăria şi Consiliul Local, vom da un exemplu extraordinar pentru toată lumea”mai dezvăluit ceva din strategia sa Cătălin Flutur. P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Flutur aterizează, alţii se pregătesc să-şi ia zborul
Andreea Esca a petrecut sarbatorile de iarna cu familia in desert
Amalia va prezenta Stirile Pro Tv alaturi de Cristian Leonte
Horoscop
Ne ajută să îndeplinim cerinţa legii
Becali la pescuit
Dany Ema – o firmă cu probleme
Alexandru – un tânăr care bate la porţile capitalismului
La Direcţia Muncii se va munci mai mult
Autorităţile locale obligate să aibă echipe de implementare a proiectelor
APM a primit o propunere de finanţare de la belgieni
ITM a început anul luptând din greu cu munca la negru
Început de an plin de căsătorii
Plata impozitelor şi taxelor se efectuează în contul unic
Avem de luat decizii importante
Ioan Rotundu
Megamall pentru Botoşani
CJ Botoşani şi-a delimitat priorităţile pe 2008
Autorităţile judeţene vor să schimbe denumirea aeroportului din Suceava
Flutur îşi freacă mâinile de bucurie
Rapsozii Botoşanilor încep în forţă anul
Teatrul botoşănean porneşte cu idei noi la drum
Vasilescu denunţă începerea campaniei electorale la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog