Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15375
De la 07 Ianuarie 2003
122875442

Interesele imobiliare aprind rău spiritele la Curteşti

  • proaspătul preşedinte al CJ, Mihai Ţâbuleac la un pas de a fi linşat
  • 12 June 2008, 23:00
Pedeliştii botoşăneni semnalează că pentru unii ciolanul e prea mare încât uzează chiar de violenţă în dorinţa de a beneficia de el încă un mandat. Prim-vicepreşedintele PD-L Botoşani, Radu Drăguş dă ca exemplu situaţia din Curteşti. pe care o găseşte comparabilă cu cea din localitatea Ştefăneşti (judeţul Ilfov).
,,Interesele pe care le au acolo actualii reprezentanţi ai administraţiei locale, în special ale viceprimarului comunei, Dumitru Viţel sunt foarte mari. Interese imobiliare, ce duc la o campanie de o violenţă ieşită din comun”, a declarat Radu Drăguş.
La rândul său, Florin Aconstantinesei, aflat şi el în cursă pentru fotoliul de primar al comunei Curteşti din partea PD –L susţine că nu este pentru prima dată când viceprimarul social democrat, Dumitru Viţel, aflat la al treilea mandat, se foloseşte de funcţie în interesul său şi al familiei.
Un exemplu este cel al unei bătrâne din Curteşti care, condiţionată de eliberarea titlului de proprietate, i-ar fi vândut un teren cu 1.600 de lei, pentru ca ulterior viceprimarul să îl vândă cu 150.000 de lei. ,,Este un caz incredibil. Femeia avea de primit o jumătate de hectar de pământ în Orăşeni Vale, şi viceprimarul i-a spus că dacă vrea să primească pământul, să i-l vândă lui. Femeia a fost pusă în posesie la Hudum, unde terenul este foarte scump. I-a dat 1.600 lei şi a doua zi, domnul Viţel l-a vândut cu 150.000 lei”, a precizat Florin Aconstantinesei (foto).

Ţâbuleac era să fie linşat înainte de a fi uns în funcţie
O altă acuză adusă este că la întâlnirile electorale cu localnicii, la care a fost prezent şi noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, viceprimarul Dumitru Viţel, în frunte cu un „comando”, a încercat să strice acţiunea. Florin Aconstantinesei subliniază că Mihai Ţâbuleac a venit la Curteşti la invitaţia sa şi puţin a lipsit să nu fie linşat. „Domnul preşedinte a încercat să aibă o discuţie cu localnicii, dar a venit şi viceprimarul actual Viţel cu rudele. Nu doar ca să strice adunarea, dar i-a cerut şi socoteală primului om al judeţului, că ce caută în comună? Când domnul Ţâbuleac a expus inclusiv problema fondului funciar, nu a lipsit mult ca să fim linşaţi”, a declarat candidatul PD-L la Primăria Curteşti.
Acesta a mai adăugat că contracandidatul său a oferit şi mită electorală în primul tur de scrutin. Mai mult, pedeliştii susţin că au şi probe casete video cu oameni din comună care au fost mituiţi.

„Să-mi arate actul de vânzare-cumpărare”
De cealaltă parte, Dumitru Viţel neagă acuzaţiile. ,,Nu este adevărat. Nu am cumpărat nimic. Să-mi arate actul de vânzare-cumpărare dacă susţine acest lucru”, a declarat viceprimarul comunei Curteşti. În privinţa acţiunii electorale, Dumitru Viţel admite că se afla în zonă, însă nu a provocat nicio altercaţie. ,,Am participat din întâmplare. Când am ajuns în zonă am văzut că localnicii erau adunaţi la o întâlnire cu reprezentanţii PDL. Eu nu am acţionat în niciun fel. Dacă cineva s-a manifestat urât faţă de ei este vorba de cei care sunt împotriva lui”, a mai adăugat viceprimarul Viţel. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria cumetrilor
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Românul şi momeala electorală
OJPC şi-a propus să desfiinţeze puţinele locuri de joacă amenajate
A jucat la poker banii împrumutaţi din bancă şi…
Georgian prins la graniţa României cu Ucraina
Strategic, Ţurcanu îi pregăteşte lui Flutur o nouă amendă
Şi-au luat adio, după ce electoratul le-a dat cu şutul în fund
Ţurcanu este dispus să facă pace şi să colaboreze cu Ţâbuleac
Omagiu adus lui Eminescu
Doi scriitori botoşăneni au intrat pe poarta Uniunii Scriitorilor
Prima parcare supraetajată la Botoşani
Toţi revoluţionarii botoşăneni au primit pământ
Persoanele necăsătorite pot adopta un copil
Program Tele'M Botoşani vineri,13 iunie
Ca să nu păţească ca Ceauseşcu, Voronin îşi pregăteşte fuga la Moscova
România ar putea avea din nou un guvern minoritar
Declaraţii ale tinerilor persecutaţi de regimul comunist de la Chişinău
Magistrală rutieră în jurul Mării Negre
Dilema Georgianei
Comentariul comentariilor (CXXXV)
(Ioan Rotundu)
Vă invită la o colaborare avantajoasă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog