Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20927
De la 07 Ianuarie 2003
122880994

Interviu cu Gabriel Oprişanu, candidatul PNL la Senat

  • 25 November 2008, 23:00
Domnule Oprişanu Ovidiu Gabriel, ce v-a făcut să intraţi în lupta pentru Senatul României?
Ca medic, am depus un jurământ dedicat semenilor mei. A-MI AJUTA SEMENII A DEVENIT PARTE DIN VIAŢA ŞI DIN CONDUITA MEA. Am făcut-o ca doctor, am făcut-o ca om de afaceri, am făcut-o ca director al Autorităţii de Sănătate Publică.
Votul uninominal îmi oferă şansa să duc acest crez la un nivel superior, în Parlamentul României!
În activitatea mea de până acum, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să ajut comunitatea, iar acesta este următorul pas.

Ce înseamnă votul uninominal?
Oamenii trebuie să înţeleagă foarte bine. Acum nu mai votează liste, sau partide, votează omul şi ceea ce a făcut acel om pentru comunitate şi ceea ce îşi propune să facă
VOTUL UNINOMINAL ESTE UN CONTRACT BAZAT PE ÎNCREDERE. Acei oameni care te votează te trimit pe TINE, Oprişanu Ovidiu Gabriel, în Parlament, ca să le reprezinţi cât mai bine interesele, să-i aperi şi să le oferi siguranţa. Botoşăneanul acum ştie exact cine îl reprezintă şi la cine să apeleze când are o problemă, iar cel care a primit votul omului ştie că răspunde de colegiul lui şi de oamenii care i-au acordat încrederea prin votul exprimat.
La sfârşitul mandatului de patru ani acei oameni vor fi din nou la urne, vor trage linie şi cu siguranţă nu vor mai vota pe cineva care nu i-a reprezentat şi nu a făcut nimic pentru ei.
VOTUL UNINOMINAL NE RESPONSABILIZEAZĂ ŞI NE FACE SĂ DĂM TOTUL PENTRU COMUNITATE, PENTRU CEI CARE NE-AU TRIMIS ÎN PARLAMENT. Alegerea uninominală a parlamentarilor dă o şansă pe care botoşănenii nu au voie să o rateze, aceea de a trimite în Parlament OAMENI care au dovedit prin faptele şi acţiunile lor responsabilitate faţă de cei cărora le reprezintă interesele şi obligă NOUA CLASĂ POLITICĂ la acţiuni în interesul cetăţenilor.
Astfel VOR FI ELIMINAŢI POLITICIENII CARE FAC DIN POLITICĂ O AFACERE PENTRU PROPRIUL BUZUNAR, politicienii care fac turism şi dorm în Parlament, incompetenţii şi corupţii.
Nu vă este totuşi frică de votul uninominal? Este prima oară când în România se votează în baza acestui sistem.
Dimpotrivă! Votul uninominal este motivul pentru care candidez.
Candidez pentru că Partidul Naţional Liberal, din care cu mândrie fac parte, a impus votul uninominal pentru alegerea deputaţilor şi senatorilor. Asta înseamnă că acum alegem un om cu proiectele şi angajamentele pe care şi le asumă pentru comunitate. Nu mai votăm o listă alcătuită de un partid politic fără a avea niciun control asupra oamenilor aflaţi pe acea listă.
Nu aş fi candidat în astfel de condiţii!
Sunt un om cinstit, realist şi responsabil. Nu vorbesc mult şi fără conţinut, ştiu ce pot să fac şi ce pot să realizez şi nu mă angajez niciodată la ceva ce nu pot duce.
Am proiecte solide, am planuri realiste, am oameni destoinici cu care să colaborez pentru realizarea lor. Mai mult de atât, nu depind de nimeni şi nu datorez nimănui nimic. Responsabilitatea mea va fi doar pentru oamenii care m-au votat şi pentru colegiul meu, pentru nimic altceva.

Aveţi o platformă electorală, ce v-aţi angajat să faceţi pentru botoşăneni?
PROPUN BOTOŞĂNENILOR MAI MULT DECÂT O PLATFORMĂ ELECTORALĂ, LE PROPUN UN CONCEPT DE ÎNSĂNĂTOŞIRE A MODULUI ÎN CARE MERG LUCRURILE ÎN ORAŞUL NOSTRU. Desigur că avem nevoie de lucruri punctuale, precum investiţii, proiecte de dezvoltare urbană, promovare turistică a regiunii, sprijin pentru oameni. Toate acestea sunt cuprinse în proiectele mele, dar eu vorbesc de o viziune de ansamblu, de o nouă mentalitatea care nu ţine cont de culoare politică sau de cine va conduce Guvernul sau Preşedinţia.
De altfel, eu îmi propun să trec peste bariera politică şi să colaborez cu primarii din colegiul meu pentru proiectele care vizează comunitatea şi binele oamenilor, indiferent de partidele din care fac parte. Conceptul „Sănătate Botoşani!” propus de mine are cinci puncte pe care botoşănenii înşişi le-au propus în discuţiile pe care le-am avut cu ei, fie la sediu, fie în cadrul întâlnirilor din cartiere:
însănătoşirea clasei politice, însănătoşirea mediului de afaceri autohton, un oraş curat un mediu sănătos pentru botoşăneni, un sistem sanitar „sănătos” şi performant, însănătoşirea morală a societăţii.

Ce vă recomandă pentru ca botoşănenii să îl voteze pe Oprişanu Ovidiu Gabriel pe 30 noiembrie?
Munca depusă zi de zi la Autoritatea de Sănătate Publică şi realizările pe care le-am avut până acum cred că sunt un început. Am reuşit să aduc pentru sistemul sanitar din judeţ peste OPT MILIOANE DE EURO CARE AU ÎNSEMNAT APARATURĂ DE ULTIMĂ GENERAŢIE, REABILITĂRI ŞI MODERNIZĂRI DE SECŢII, SPITALE SAU SĂLI DE OPERAŢII.
Pe scurt, condiţii mai bune pentru personalul angajat în sistem şi în şanse mai multe pentru pacienţi. Unii spun "tomograful lui Oprişanu", "intrarea în spital a lui Oprişanu", "RMN-ul lui Oprişanu", "sălile de operaţii ale lui Oprişanu". Oprişanu nu le ia cu el acasă. Am venit cu mâinile goale şi aşa plec. Tot ce am făcut am făcut până acum pentru botoşăneni şi cred că prin funcţia din Parlament voi putea face mult mai multe pentru comunitatea din care şi eu fac parte.

Credeţi că botoşănenii vor ieşi la vot pe 30 noiembrie?
Oamenii sunt, pe bună dreptate, nemulţumiţi de clasa politică şi neinteresaţi să participe la vot. Vrem ca lucrurile să se schimbe, dar nu avem încredere ca această schimbare se va produce.
Votul uninominal ne oferă mijloacele necesare pentru a obliga clasa politică să se schimbe, să se apropie de oameni şi de nevoile lor.
VOTUL UNINOMINAL DĂ PUTERE CETĂŢEANULUI! Acum partidele nu mai pot ascunde în spatele listelor oameni pătaţi şi incompetenţi.
VOTUL UNINOMINAL OFERĂ ALEGĂTORULUI UN GRAD MARE DE CONTROL asupra deputaţilor şi senatorilor pe care îi alege! Oamenii aleg doar pe aceia care şi-au făcut datoria, s-au ţinut de cuvânt şi au făcut treabă bună în colegiul în care a fost aleşi. Niciun partid nu mai poate interveni în această alegere!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Realizatorul emisiunii Naşul are mari probleme cu banca
el a fost dat pe mâna recuperatorilor
Comentariul comentariilor (CCL)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
La tribunal, din cauza soacrei
Se crede Don Juan
Udrea are o problemă cu... Craiul de pică
Omul tău este omul nostru!
Când dă cu ochii de el, Ţurcanu vede roşu!
Poartă o campanie curată
Un grafic care vorbeşte de la sine
Profesioniştii administraţiei “Ţinutului secuiesc”
Mitropolitului Basarabiei a fost decorat
Trei candidaţi la Senat declaraţi indezirabili
Gravă încălcare a dreptului la libera exprimare de către judecători
protest împotriva sentinţei pronunţară împotriva ziaristei Feri Predescu
Opriţi-l, până nu va fi prea târziu!
Ioan Rotundu
Membrii a două familii din Truşeşti erau gata-gata de încăierare
doar mascaţii au reuşit să le taie celor 17 bătăuşi cheful de răzbunare
„Rapsozii Botoşanilor” invitaţi de cinste la Alba Iulia
Patronii firmelor de transport se plâng că piraţii le fură călătorii
Zbaterile electorale văzute prin ochii prefectului Sorescu
Conţac l-a pârât pe Ţâbuleac la prefect
Deşi CJAS spune că are bani, Psihiatria nu are cu ce plăti datoriile
Unitatea medico-socială din Suharău are nevoie de bani
Acuzaţii grave de corupţie la adresa celor din IŞJ
Comunicat de presă
Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog