Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15363
De la 07 Ianuarie 2003
78564920

Interviu cu Gilles Sohm, director general al AG2R Fond de pensii (II)

  • 19 October 2007, 23:00
Creat în 1951 de către angajatori şi salariaţi, AG2R Prevoyance a fost fondat pentru a asigura pensiile din regimul complementar obligatoriu, aşa cum este numit în Franţa Pilonul II. Este cel mai mare grup de pensii şi prevedere din Franta, cu 5 milioane de participanţi şi 2,7 milioane de pensionari care primesc deja pensii prin AG2R. Grupul deţine pozitia de lider în ceea ce priveşte cota de piaţă şi calitatea serviciilor.
Actualmente, 70% din activitatea grupului e reprezentată de diferitele forme de pensii. Cu o cifră de afaceri la nivelul anului 2006, de 8 miliarde de euro, grupul este specialist în pensii, meserie pe care o face de 60 de ani. In tot acest timp, grupul nu a înregistrat nici un incident de plată.. Pentru modul de administrare a economiilor salariaţilor, AG2R a fost recompensat de către presa economică franceză cu medalia Corbeille d’Or în 2005 şi Corbeille d’Argent în 2006.
AG2R Fond de Pensii SA, filiala Grupului AG2R Prevoyance Franta propune angajatorilor şi salariaţilor din Romania, prin ALFA Fond de Pensii administrat privat, experienţa sa, garanţii de seriozitate şi siguranţă, valori de performanţă şi solidaritate pe care le-a dezvoltat de mai bine de 60 de ani în Franţa. Domnul Gilles Sohm, director general al AG2R Fond de Pensii, a avut amabilitatea sa ne raspunda la cateva intrebari:
- Care credeti ca este motivul pentru care majoritatea administratorilor de fonduri s-au concentrat pe investitii cu grad mediu de risc, neglijand oarecum investitiile cu grad ridicat de risc?
Nu pot raspunde in numele celorlalti operatori. Ceea ce pot sa va spun, este filozofia AG2R, aceea de a se inscrie de asemenea intr-o investitie de grad mediu de risc, pentru ca pensiile sunt ceea ce se numeste tehnic venituri inlocuitoare, adica ceea ce va inlocui salariul persoanei cand aceasta va fi atins varsta pensiei, iar acesti bani sunt necesari pentru a asigura nevoile vietii cotidiene (chirie, masa, cheltuielile curente, etc). Deci este normal sa vizezi un grad mediu de risc, cand cauti un asemenea tip de venituri. Pentru oameni care au o capacitate de economisire superioara, si cu vointa de a obtine randamente, vom propune, la momentul potrivit, si produse cu mai mult risc. Dar cand administrezi economiile oamenilor destinate traiului dupa o viata de munca, e important sa ai o parte asigurata, si o parte cu mai mult risc. Iar cum pilonul II este pentru viata cotidiana, nu poti avea riscuri excesive, ci trebuie inainte de tot sa garantezi salariatilor ca atunci cand vor fi la varsta pensiei, vor avea cu ce sa-si plateasca cheltuielile cotidiene.
In ce priveste fondurile facultative, ne vom lansa si in aceasta aceasta directie, dar cred ca trebuie sa studiem intai foarte bine ceea ce se intampla cu pilonul II, inainte de a convinge salariatii romani de a adera la un fond facultativ. Abia in cateva luni, cand vom stii exact numarul de participanti la fond, vom putea sa le comunicam cat de mare va fi pensia lor. Abia atunci fiecare dintre ei va putea decide daca acesti bani ii ajung pentru pensie, sau daca trebuie sa faca acum un mic efort, caci considera ca va avea nevoie de pensia facultativa.
- Dati-mi, va rog, cateva date in ceea ce priveste activitatea AG2R pe acest segment al pensiilor private.
AG2R detine astazi cota cea mai mare de piata in Franta (aproximativ 14%). Pana acum, in afara de Franta, aveam o strategie de parteneriate, unde aducem, in cadrul unui acord cu un operator local, experienta noastra, know-how-ul in materie tehnica, si competenta echipelor noastre. Avem parteneriate de acest tip in Maroc, Algeria, Rusia, Vietnam, Bulgaria. In prezent lucram pentru dezvoltarea in Serbia si China. Tinand cont de importanta pietei romanesti si de dinamismul economic al tarii, am decis pentru prima data sa fim prezenti direct sub numele nostru. Un detaliu deloc neglijabil pentru aceasta decizie au fost si apropierile culturale dintre cele doua tari (Franta si Romania).
- In Romania, care este suma pe care o veti investi in intervalul 17 septembrie - 17 ianuarie pentru promovarea fondului de pensii? Care este numarul de agenti cu care veti lucra in acest interval? Investitia de creare a filialei in Romania este de 8 milioane de euro. Numarul de agenti este in jur de 1000. In ce ne priveste, privilegiem recrutarea participantilor prin ceea ce numim affinity groups.
- Prin ce va diferentiati de concurenta?
Eu pot spune ceea ce suntem noi, iar salariatii romani pot judeca diferentele. Noi suntem o intreprindere care a fost creata de catre sindicate si organizatii patronale, in scopul de a asigura pensiile francezilor. Suntem specialisti in pensii, am fost creati acum aproape de 60 de ani pentru acest lucru, si chiar si astazi, 70% din cifra noastra de afaceri vine din domeniul pensiilor. Cand spun ca facem pensii, acest lucru inseamna ca noi lucram cu un salariat, bineinteles in toata perioada de cotizatie pe care o are, dar si in timpul perioadei sale de pensie. Pe masura ce AG2R s-a dezvoltat, am creeat o multime de produse si servicii pentru salariati si pensionari, caci ii insotim pe parcursul intregii vieti profesionale, dar si pe parcursul vietii lor la pensie. Deci iata ceea ce suntem, si puteti judeca diferentele. (Va urma în ediţia de luni)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Concesiuni ilegale şi alte afaceri dubioase ale primarului Micuţaru
Decontarea transportului să se recupereze din buzunarul primarului
Moriştile primarului Câşlaru
Teatrul şi literatura pătrund în casele săteşti graţie elevilor
Tânăr cu nu mai puţin de 10 furturi şi spargeri
Dispăruţi fără urmă
Se vor putea recolta din păduri, lemn pe picior, 18,5 milioane de metri cubi
Interdicţii privind distracţiile în aer liber
Nevasta sau amanta?
Horoscop
Anunţ important
Omul nu glumeşte, pune banul jos
Laboratorul de la Spitalul de boli contagioase va intra în reparaţii
Botoşănenii s-au înghesuit să vadă expoziţia figurilor de ceară
Petrom a solicitat închiderea a două staţii de benzină din judeţ
Comercianţii botoşăneni vor fi controlaţi de inspectori din judeţele învecinate
Dispărută pentru a cincia oară de acasă
"Acces la educaţie pentru grupuri dezavantajate" s-a finalizat
Primele patru ambulanţe au sosit la Botoşani
Câmpanu promite un aparat de radiologie profundă
PNL a adunat noi oportunişti democraţi
Drăguş se bucură că PNL îi curăţă partidul de neaveniţi
Prefectul a sărbătorit 25 de ani de numismatică la Botoşani
Sărbătoare la Sindicatul Pensionarilor
Sorescu este suspectat că-şi face campanie electorală
Câmpanu ia din nou la ochi un director democrat
Liberal democraţi pregătesc lansarea unui site
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă