Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10
De la 07 Ianuarie 2003
122885659
Întoarcerea lamei de plânsul lumii

Românul şi lucrările de primăvară

  • 11 March 2009, 23:00
Odată cu venirea primăverii, românul de la ţară zoreşte pregătirile, fiind cu mintea şi fapta la cultură, la stropit, la însămânţări şi la toate cele ce ţin de practicarea de către el însuşi a agriculturii. Forfoteşte mai mult, face constatări, rememorează rezultatele anului anterior, sperând la mai bine şi la un ajutor mai mare de la Dumnezeu. Doar seara îşi mai găseşte ceva timp pentru a sorbi o ţuică sau un vin atât de întremătoare pentru organism. Muierea româncă, atât de legată de soţ şi atât de grijulie, ţine, la rându-i, tot mai bine şi mai tare hangul, probându-şi necesitatea.

La oraş, românul este confruntat cu alte probleme – debarasarea hainelor de iarnă şi punerea lor la naftalină, spălatul şi călcatul pantalonilor scurţi, în ideea că mai pot fi folosiţi o perioadă, pe timp de criză, curăţirea lenjeriei intime, tot în aceeaşi idee, dotarea cu parfumuri, deodorante, sprayuri de sezon, cu ustensile de depilare şi alte sulemeneli, necesare ieşirii cu bine în lume, pregătirea animalelor de companie, executarea unui tuns-ras-frezat optim şi la modă, lustruirea ochelarilor de soare, procurarea unei cărţi gen Sandra Brown, din care să te vadă lumea citind în parc, pe bancă şi picior peste picior, conform cerinţelor actualei etape de dezvoltare, în măsură să-ţi cauzeze bune aprecieri şi câte şi mai câte. Sunt lucrări de primăvară de care depinde musai viitorul românului de la oraş. Aici, în acest caz, lucrările nu se compară cu cele de la bloc, unde dacă întorci preşul de la uşă pe partea opusă şi dai cu mătura pe casa scării, problema este rezolvată repede şi bine. Sunt lucrări cu o doză sporită de responsabilitate, fără de care dezvoltarea societăţii româneşti ar fi grav periclitată şi afectată.

Pentru segmentul juvenil al românimii, importante sunt lucrările bine efectuate la repararea rolelor, a bicicletelor, în vederea utilizării lor în parcuri şi pe pietonale, la împrospătarea ţinutei vestimentare care să pună mai bine în lumină spatele şi buricul gol, chemând şi antrenând sexul opus la viaţă, cine ştie, în măsură să pună bazele unei iubiri frumoase şi de nedescris, transformate, ulterior, desigur, într-o căsătorie de probă sau, deşi mai rar, într-una definitivă. Vedeţi şi acestea se circumscrie lucrărilor de primăvară, chiar dacă nu agricole. Mingiuţele şi balonaşele, atât de fermecătoare şi extrem de utile desfăşurării unor frumoase jocuri trebuie avute în vedere numaidecât, (re)apariţia lor trebuind să încânte şi să fascineze masele.

În rest, se pot spune multe cu privire la lucrările de primăvară, care au darul să concure la frumoase trăiri româneşti, nerezumate la încinsul mititeilor pe grătar. La treabă! (Ionel BEJENARU)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pledoariile pentru spaţiile verzi nu trebuie să înceteze
Constantin Conţac i-a trimis scrisoare lui Mircea Geoană
Drumul pentru care voronenii au făcut lanţ uman va fi gata la anul
Eurogară la Botoşani!
K1 între babe!
Senatorul Câmpanu îl face prost pe şeful CJ
„În viitorul apropiat văd o colaborare între raionul Glodeni şi Botoşani”
Măsuri pompieristice în învăţământ
De la un coş de sobă, un adolescent a ajuns în comă
Bir mărit pe sănătate
Directorii de şcoli, aleşi de colegi, consilieri locali şi părinţi
Unul descurcateţ
Oponentul lui Băsescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog