Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Politică
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22541
De la 07 Ianuarie 2003
97298690
Întoarcerea lamei de plânsul lumii

Românul si trasul cu coada ochiului

  • 10 March 2009, 23:00
O veche zicala româneasca zice ca meseria este bratara de aur. Suntem de acord cu sintagma, doar ca, pâna a o vedea stfel, trebuie sa tragi cu coada ochiului, poporul mai spunând ca meseria se fura si mai putin se învata. Aceasta, chiar daca au reaparut în procesul asazisei reforme a învatamântului românesc, scolile de arte si meserii. Cât de departe de cele de altadata sunt ele! Formarea bunului meserias sta tot în trasul cu coada ochiului. De la maistru, de la instructor, de la îndrumator. Doar astfel îti este deschis drumul afirmarii viitoare. Oricum, nu te poti lasa în voia debandadei mutatiilor din învatamântul nostru românesc.

Trasul cu coada ochiului are enorm de multe explicatii, în diverse domenii. Se practica si din mers, atunci când esti însotit de nevasta si zaresti o duduie aparte si pe plac. Pui la bataie stiute tertipuri, pentru a trage la ea cât mai mult si tot cu coada ochiului. Greseala nu poate decât stârni gelozia partenerei oficiale, ceea ce este de-a dreptul regretabil si cu urmari nefaste.

La examen, la probele scrise, mult râvnita nota buna se obtine tot prin trasul cu coada ochiului la ceea ce scrie colegul mult mai bine pregatit, chiar daca mai se gaseste vreunul sa te acuze de copiat. Este în firea românului cuprins de pizma.

În societatea româneasca de astazi, trasul cu coada ochiului se dovedeste binevenit si când este orientat spre curtea vecinului si capra lui, putând evalua lesne starea sa materiala, lucru care te conduce la aceeasi pizmuire, la sesizari si reclamatii caci, nu-i asa, este nedrept ca el sa detina o situatie materiala prospera si tu nu. Din punctul tau personal de vedere, atitudinea îti este justificata fata de ceea ce se cheama propria ta constiinta. Asa cum o întelegi si faci caz de ea.

Coada ochiului este bine de folosit si când activezi la un anume loc de munca, eventual mai special, punându-te la punct cu ceea ce se întâmpla pe acolo, macar spre a fi satisfacut cetateneste. Si, daca se poate si în plus, cu atât mai bine tie. De altfel, în lumea noastra, multi vad, putini cunosc, caci ce ne-am face daca toti ar fi în stare sa foloseasca metoda trasului cu coada ochiului?!

Ades, tragi cu coada ochiului, asigurându-te ca nu este nimeni prin preajma care sa-ti poata face rau, oferindu-ti posibilitatea primirii unei spagi, a unei atentii demne de renumele ce îl ai si, la urma urmei de personalitatea ta.

Perfectionat, trasul cu coada ochiului poate face din tine chiar un spion redutabil, cu mult peste conditia unui gainar de rând. Te poate propulsa în fata serviciilor secrete, determinând zelu lor nebun spre a te racola si a te face indispensabil. Ce, mai! (Ionel BEJENARU)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Paşi spre cultul personalităţii
Drumul judeţean dintre Botoşani şi Suceava va fi reparat în regim de urgenţă
Noi victorii pentru atleţii LPS
Un botoşănean a fost prins cu peste 700 de pachete de ţigări de contrabandă
Hoaţă de "casă"!
Trei "surori" de AP Cehov
O mie de şomeri în plus, într-o singură lună
Angajaţi luaţi la întrebări pentru că îşi cer drepturile în instanţă
Meningită în judeţ
Negocierea cu ministerul pe tema sporurilor, favorabilă profesorilor
SMS-urile - calea aleasă de escroci pentru o campanie falsă în numele DOMO
Reţea europeană pentru donatorii de organe
Ciuperci cu măsline
Test pentru Thomas
Bugetul
Liberalii cred că declaraţiile lui Ţurcanu pot prejudicia evoluţia negocierilor din cadrul PNL
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă