Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16930
De la 07 Ianuarie 2003
122876997

Întreruperilor dese de curent au curmat viaţa unui bolnav

  • pentru fapta sa, E.ON riscă o amendă de 100 mii lei
  • 12 July 2007, 23:00
Într-o familie din localitatea Buzeni, comuna Băluşeni, penele dese de curent au provocat o adevărată tragedie. Aşa se face că societatea E.ON Moldova devine răspunzătoare pentru viaţa unui om. În acest context, societatea riscă să primească din partea OJPC Botoşani amenda maximă de un miliard lei vechi. În urmă cu câteva zile, Oficiul Judeţean pentru protecţia Consumatorului Botoşani a primit un memoriu din partea unei doamne din Botoşani, prin care sesiza faptul că în urma repetatelor întreruperi la energia electrică, tatăl său a decedat. Decesul a survenit în condiţiile în care bărbatul de 67 de ani era dependent de un aparat de filtrare a oxigenului, conectat la sursa de curent.
Viaţa acestuia depindea de aparatul de filtrare a oxigenului încă din luna iulie a anului trecut. În memoriu, fiica celui decedat susţine că numeroasele pene de curent nu au fost determinate de fenomene ale naturii. Cu toate că majoritatea întreruperilor de curent au fost anunţate la dispeceratul E.ON Botoşani, cu specificaţia că în localitate se află o persoană dependentă de aparatul de filtrare a oxigenului şi căreia lipsa acestuia îi poate fi fatală, întreruperile dese de energie electrică nu au încetat să apară. Astfel se face că după ce a fost întrerupt în nenumărate rânduri curentul electric, în ziua de 5 iulie a acestui an bărbatul nu a mai suportat şocurile şi a încetat din viaţă.
Chiar şi în timpul pregătirii rânduielilor creştineşti pentru înmormântare energia electrică a fost întreruptă. Astfel, nici măcar pregătirile în vederea înmormântării nu s-au putut face în condiţii normale. După cum susţine directorul OJPC Botoşani, Dumitru Monacu, alături de memoriu botoşăneanca a anexat şi o serie de documente doveditoare. Potrivit prescripţiei medicale, decedatul trebuia să urmeze oxigeno-terapie la domiciliu cu aparat pentru administrare continuă de oxigen. Printre ale documente, OJPC a primit şi lista cu detalierea apelurilor date către dispeceratul E.ON Botoşani. „Se vede că au dat multe apeluri la 929 la dispeceratul E.ON Botoşani. E într-adevăr o problemă acolo, din moment ce atât de dese sunt întreruperile de curent electric”, a precizat Dumitru Monacu, directorul OJPC Botoşani.
În intervalul de timp 20 iunie –5 iulie sunt înregistrate către dispeceratul E.ON nouă apeluri telefonice. Însă se pare că au mai fost apeluri neînregistrate din cauză că nu a răspuns nimeni de la dispecerat. Aparatul de filtrare al oxigenului pe care îl foloseau a fost închiriat de la o societate din Bucureşti şi consuma foarte multă energie electrică. Din acest motiv el nu putea să funcţioneze la o altă sursă alternativă de energie. „Cred că la finalul verificărilor vom ajunge la concluzia că E.ON este vinovată de întreruperile dese de curent ce au dus la decesul persoanei respective. În acest caz vom aplica amendă fără să clipim de un miliard de lei. Este cea mai mare amendă care se poate da. Legea spune foarte clar că în momentul în care este afectată sănătatea sau viaţa unui consumator amenda poate merge până la un miliard lei vechi”, a declarat directorul OJPC Botoşani.
Deocamdată OJPC Botoşani încă mai adună probe pentru a soluţiona cazul în favoarea persoanelor care au avut de suferit de pe urma întreruperilor energiei electrice. În cursul zilei de ieri, inspectorii OJPC au luat legătura şi cu reprezentanţii societăţii de furnizare a energiei electrice. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi taxa pe viciu
Guralic vrea să ceară despăgubiri agenţilor comunitari
Oamenii care trăiesc din gunoaie primesc mulţumiri
Trag semnale de alarmă asupra banilor acordaţi în agricultură
Ciuştea crede că primăriile vor avea probleme financiare
Apel la pace, de dragul bolnavilor
Inspectorul Negrescu scoate din sărite conducerea CJ
Şi-au stabilit primii candidaţi în comunităţile locale
CJ caută surse de finanţare externe pentru alimentările cu apă
Amendă consistentă şi ruşinoasă pentru cei de la Altex
Şeful poliţiei este nemulţumit de Serviciul de Investigare a Fraudelor
Organe de ordine sancţionate
Chirie pentru Muzeul de Etnografie
Cursuri gratuite de calificare oferite de AJOFM
Pe locul doi la crime
Strategia struţului… că asta le-a rămas
Ioan Rotundu
Horoscop
Diagnostic impecabil
Comentariu la comentarii (CXLII)
(Ioan Rotundu)
Citate şi cugetări din lumea islamică
Ofertă avantajoasă d cazare pe litoral
Comunicat de presă E.ON Moldova
Program TELE'M Botoşani, vineri, 13 iulie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog