Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9774
De la 07 Ianuarie 2003
80736838

Intrigi între actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 24 September 2019, 17:07
Un mesaj primit la redacţie îmi solicita să intervin în atmosfera „infecţioasă” care s-a instalat între actorii Teatrului „Mihai Eminescu” precum şi lupta care se dă prin culise pentru funcţia de director care va deveni vacantă la sfârşitul acestui an când expiră mandatul actualului director, jurnalistul Traian Apetrei.
În mesaj mi se făcea cunoscut că în teatru este angajat un actor moldovean a căprui nume îl notez cu D pentru a nu i se cunoaşte adevărata identitate. Despre acest actor se spune că ar fi bolnav de SIDA, hepatita C şi TBC. Cu toate că suferă de aceste grave maladii, el este activ în cadrul colectivului, fiind un permanent pericol pentru sănătatea celorlalţi.
Pentru că situaţia mi s-a părut a fi una gravă, l-am contactat pe directorul Traian Apetrei pentru a afla care este situaţia reală. Acesta a confirmat faptul că actorul D. a fost bolnav de TBC dar că n”Mi-a adus act de la medicul de familie cum că s-a făcut bine, adică sănătos. Eu nu pot să nu ţin cont de ce spune medicul, chiar dacă sunt actori care l-ar dori îndepărtat din colectiv”
. Apetrei nu cunoaşte ca acest actor să fie suferind şi de alte boli decât TBC. „Nu cunosc dacă suferă şi de alte boli. Toţi angajaţii instituţiei noastre am fost verificaţi dacă vreunul dintre noi ar fi suspectat de TBC şi concluzia a fost una negativă” – mi-a explicat directorul Traian Apetrei.
Cu privire la celălalt aspect, cel care priveşte funcţia de director, în mesaj mi s-a indica numele actriţei Silvia Răileanu, o moldoveancă venită cu ani în urmă din Republica Moldova şi angajată pe vremea când directorul instituţiei era un alt moldovean, respectiv actorul Ioan Bordeianu (foto). Apetrei mi-a relatat că de fiecare dată când i se expiră mandatul de manager se declanşează lupte interne pentru a i se lua locul. Nu ştia de aspiraţiile Silvei Răileanu dar crede că examenul care se va organiza, atunci când îi va veni sorocul, va stabili şi cine este următorul manager.
Referitor la moldoveanca doritoare să se aşeze pe scaunul de director, pe surse, am aflat că s-a căsătorit cu botoşăneanul Răileanu pe vremea când acesta făcea parte din conducerea societăţii ASCON. Are doi copii, şi s-ar părea că-i despărţit de soţ. Oricum, la momentul când am discutat cu directorul Traian Apetrei, Silvia era plecată cu Teatrul de păpuşi „Vasilache” în Mongolia. OI plecare controversată, netransparentă, mişmăşită, se pare, de directorul teatrului, actorul Marius Rogojinschi, şi el versat în jocuri de culise pentru ocuparea unei funcţii de conducere.
Nu este lipsit de importanţă să readuc în atenţia botoşănenilor faptul că în ultimii ani, instituţiile botoşănene de cultură au ajuns să fie conduse de moldovenii veniţi de peste Prut. Mai întâi a fost condus Teatrul „Mihai Eminescu” de către basarabeanul şcolit la Moscova, Ioan Bordeianu, care şi-a adus, apoi, şi soţia. În timpul lui Bordeianu a apărut regizorul transnistrean Sapdaru cu un întreg alai de actori care acum domină instituţia. A urmat Memorialul Ipoteşti, Centrul Judeţean pentru Conservarea Tradiţiilor Populare, Muzeul Judeţean şi, iată,din nou o moldoveancă râvneşte să preia conducerea teatrului pentru a reface vremurile controversate şi atmosfera de intrigă de pe timpul lui Bordeianu.
O fi bine pentru cultura noastră, o fi rău!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reacţii inedite referitoare la intrigile din Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani
Ioan Rotundu
Preşedinţia României luată cu asalt de circarii politici
Ioan Rotundu
Nici primarul comunei şi nici presa nu sunt moaşe comunale
Horoscopul săptămânii 23 – 28.09.2019
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: M etehne româneşti cu deznodământ italian
Canalul You Tube Lumea lu’ Rotundu a depăşit 2.000.000 vizualizări
Cele mai comice întâmplări din timpul filmărilor
Presa`n gura lu` Rotundu Emisiunea din 20.09.2019
Procurorul Chihaia l-a descoperit pe cel mai periculos evazionist fiscal
Starul a fost prejudiciat cu uriaşa sumă de… 1.344 lei
Cum procurorul Chihaia îi întinde o mână de ajutor condamnatei Stâncescu
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu Emisiunea din 27.09.2019
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă