Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24024
De la 07 Ianuarie 2003
87415858
Invazie de „investitori” moldoveni şi ucraineni în comuna Suliţa

Afacerile nebuloase ale primarului liberal Costinel Ciubotariu

  • Ioan Rotundu
  • 1 July 2020, 21:14
Invazie de „investitori” moldoveni şi ucraineni în comuna Suliţa Afacerile nebuloase ale primarului liberal Costinel Ciubotariu Despre modul despotic în care primarul liberal Costinel Ciubotariu conduce comuna Suliţa s-a scris mult în Jurnalul, aţa cum s-a scris şi despre afacerile sale nebuloase pe banii publici dar şi despre metodele folosite pentru a lua şcoala în „prizonieratul” său, el fiind învăţător la origine.
În ultima perioadă am publicat o serie de corespondenţe primite la redacţie pe adresa de mail a Jurnalului, altele le-am reţinut pentru o cercetare mai profundă, ele vizând un alt mod de afaceri ale primarului şi găştii sale din Primăria Suliţa, afaceri mult mai subtile pentru a fi pricepute de săteni dar care au reverberaţii internaţionale. Cu sprijinul omului de afaceri Traian Popa, originar din Suliţa şi cu afaceri de amploare pe raza comunei, am reuşit să descâlcesc enigma ce planează printre săteni. Este vorba de faptul că în ultima perioadă bărbaţii se salută strâmbând din nas şi rostind „Iar miroase urât de la porcăria primarului” sau femeile se vaită că „Ai auzit tu, au scăpat păsările de la găinăria primarului şi au distrus grădina de zarzavat”
În fapt, ironiile sătenilor sunt la adresa primarului Ciubotariu care le-a explicat că în comună au dat năvală oameni prosperi de afaceri moldoveni şi ucraineni care vor aduce prosperitate economică şi socială prin a înfiinţa ferme de porci şi păsări. Numai că dincolo de vorbele primarului lipsite de faptele „investitorilor” am descoperit cu totul altceva.
Primarul Costinel Ciubotariu locuieşte în Suliţa pe str. Livezii i nr. 2. La această adresă, la Registrul Comercial Botoşani figurează că au sediul 9 societăţi comerciale de tip SRL. Dintre aceste societăţi, 8 au administrator cetăţeni din Republica Moldova iar una aparţine găştii primarului şi are ca acţionari pe următorii:
-. Ciubotariu Costinel – primar comuna Suliţa;
- Berdar Cristina – secretar al primăriei comunei Suliţa pe post de nevastă concubi8nă;
- Colac Livia – învăţătoare Şcoala Suliţa;
- Colac Dumitru – soţul învăţătoarei;
- Budeanu Iulian – referent (cultura si sport). Aşadar, dacă tot şi-a pus casa la dispoziţia moldovenilor, primarul şi-a tras partea prin înfiinţarea propriei societăţi.
Tot în Suliţa, la adresa str. Principală nr. 178 îşi au sediul alte 11 societăţi comerciale de tip SRL „Am aflat şi eu de aceste firme şi am trimis pe adresa sediului lor social nişte oferte. Plicurile mi-au fost retunate pe motiv că în Suliţa nu există o astfel de adresă” – mi-a explicat omul de afaceri Traian Popa. Şi poştaşul Baciu a confirmat că adresa strada Principală nr. 178 nu există în Suliţa.
Sunt oare firme fantomă? De vrem,e ce sunt înregistrate la Registrul Comercial cu sediul social la aceste adrese, concluzia este că sunt firme fantomă înfiinţate într-un anumit scop. Care o fi acela? Numai primarul Costinel Ciubotariu ne-ar putea răspunde, dar el este o fire recalcitrantă, iute la mânie, motiv pentru care a şi fost condamnat pentru lovire, cu ceva ani în urmă.
Traian Popa a mers şi mai departe decât noi şi iată ce-a aflat: „Conform informaţiilor obţinute de la ANAF, aceste 20 de firme, inclusiv firma la care primarul Ciubotariu este acţionar, sunt înregistrate ca fiind active la adresele menţionate şi până în luna iunie 2020 acestea nu desfăşoară activităţi comerciale, nu au plătit impozite și taxe, nu au personal angajat, singurii angajaţi fiind doar administratorii.”
Firme active şi fără activitate? Este posibil pentru că, probabil, sunt folosite la atragere de fonduri europene, bani care iau apoi drumul din România spre Republica Moldova. Mă bazez pe faptul că în spatele acestei operaţiuni se află un KGB-ist moldovean apropiat şi serviciilor secrete româneşti, cu strânse legături la SRI Botoşani. Îi veţi afla numele în curând. Are deja Koveşi materie primă la Suliţa!
Cum niciuna dintre aceste firme n-a înfiinţat ferme de porci şi păsări cum le-a spus primarul sătenilor, sătenii fac trimitere prin gesturi şi vorbe la „porcăria” şi „Găinăria” primarului întrebându-se când vas ajunge acest miros urât şi la nasul celor de la DNA Suceava. Cu răbdare, se pare că sunt pe cale de a dezlega enigma înfiinţării acestor firme.
(Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 29.06 – 5.07.2020
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Emoţiile neînfrânate ale preotului
Panică prin Primăria Suliţa
Ioan Rotundu
La Suliţa, poliţiştii lui Şerbănoiu continuă munca Securităţii
Totul sub îndrumarea fostului informator, acum primar, Ciubotsariu
Desţelenirea şi enigmaticul Jolondcovschi
Ioan Rotundu
Lista societăţilor fantomă înfiinţate la Suliţa
cub protecţia primarului Costinel Ciubotariu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă