Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27127
De la 07 Ianuarie 2003
86898115

Investiții botoșănene de peste 10 milioane de euro discutate la București

  • 20 January 2012, 23:00
O nouă întâlnire a reprezentanților Comisiei Europene și ai Ministerului Mediului cu forurile de conducere botoșănene va avea loc săptămâna viitoare la București. Subiectul discuțiilor îl constituie extinderea finanțării din fonduri europene (în cea mai mare parte), pentru investiții suplimentare în încălzirea centralizată.
Conducerea Primăriei Botoșani, alături de directorul general al SC Modern Calor SA va prezenta lista lucrărilor ce nu au fost prinse în proiectele de modernizare a sistemului de termoficare, finalizate sau aflate în derulare.
Noua aplicație de finanțare europeană va include reabilitarea a 7 rețele secundare din ansamblurile de locuințe Textil, IUPS, Electro, Condacia, Miorița, Armonia și Marchian 2, modernizarea a 15 puncte termice, achiziția unor electropompe de circulație, precum și racordarea a 21 de noi mari consumatori la rețeaua primară. Un sistem de supraveghere, culegere date, transmisie, și comandă de la distanță, înlocuirea unui număr de 1416 contori de energie termică de tip mecanic, de la nivelul branșamentelor, cu unele noi și reabilitarea unui rezervor de păcură sunt de asemenea luate în calcul pentru noul proiect.
”Toate segmentele de lucrări au menirea să completeze modernizările făcute pe sursa de producție și pe rețelele de transport, astfel încât să asigure botoșănenilor un sistem de termoficare modernizat 100%. Botoșaniul este unul dintre puținele municipii din țară care se poate lăuda cu acest lucru.”, declară Ion Diaconu, directorul general al SC Modern Calor SA.
Valoarea totală a obiectivelor avute în vedere depășește 12 milioane de euro, iar, conform graficului dorit de Comisia Europeană, aplicația de finanțare trebuie elaborată și aprobată în termenul cel mai scurt.
Serviciul marketing, comunicare

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Din Piaţa Universităţii
Reţeta zilei: Drojdii de pâne tare bune
Caricatura zilei
Concurs dedicat lui Eminescu pentru copii cu nevoi speciale
Pe 5 februarie debuteaz㠄Şezătorile iernii”
PNL şi PSD au monopolizat protestele
Deputatul Cătălin Buhăianu predă locuinţa ANL
Marcu şi-a vărsat pe Flutur veninul neputinţei
Botoşani: Marcu şi cu Macaleţi se răfuiesc cu prefectul Roman
dar Quod erat demonstrandum
Tânăr lovit de un copac, salvat de paramedici
Locuinţe salvate de pompierii botoşăneni
Botoşănenii au la dispoziţie peste 900 locuri de muncă
Va avea loc trierea beneficiarilor de ajutoare sociale
Încă o sesiune de rezidenţiat pentru medicii tinjeri
Viclenie şi făţărnicie popească la Buhăceni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă