Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20609
De la 07 Ianuarie 2003
90426120

Invidia directorului şcolar Vasiliu pe munca profesorului Manolache

  • Ioan Rotundu
  • 17 February 2019, 21:45
În luna mai 2018 am publicat o anchetă despre afacerile familiei Gireadă, ea primar, el fost deputat şi primar din umbră, articol intitulat „Afaceri marca Giread㠖 Bârsan”, difuzat în ediţia Jurnalului din 25 mai 2018. În documentarea mea am ajuns şi la şcoala Cucorăni pentru a-l căuta pe profesorul Sergiu Manolache, un monograf al comunei Mihai Eminescu, să-mi confirme sau să-mi infirme anumite informaţii.
Profesorul Manolache este cunoscut, poate chiar celebru, pentru lucrarea sa intitulat㠄Sub zodia Luceafărului”, un volum despre prezenţa poetului Mihai Eminescu la Ipoteşti.
Întâlnirea cu profesorul a decurs într-o atmosferă plăcută iar profesorul a ţinut să-mi prezinte muzeul etnografic amenajat în incinta şcolii şi care devenise un important mijloc de educaţie culturală şi etnografică a elevilor, în muzeu fiind expusă şi o expoziţie fotografică despre personalităţile locului şi rolul lor în formarea unei prestigioase imagine a meleagurilor unde a copilărit titanul poeziei româneşti Mihai Eminescu.
Impresionat de modul în care a fost conceput li amenajat muzeul, cu puternică amprentă didactică, dar mai ales de valoarea exponatelor, i-am promis atunci profesorului că mă voi întoarce pentru a realiza un reportaj la Lumea lu’ Rotundu. Îndată se împlinesc doi ani de atunci. Recent m-am întâlnit cu profesorul şi l-am atenţionat că spre sfârşitul lunii martie, începutul lui aprilie, voi veni la Şcoala Cucorăni pentru a realiza reportajul promis.
Nu mică mi-a fost mirarea să aflu de la profesor că muzeul nu mai există. Directorul coordonator de şcoală pe comuna Mihai Eminescu, un anume Vasiliu, probabil din invidie profesională, s-a înţeles cu primarul Aneta Gireadă să desfiinţeze muzeul. Nu pentru că ar fi fost nevoie de spaţiu. Motivul directorului a fost că vin turiştii să-l viziteze şi astfel tulbură liniştea în şcoală, adică procesul de învăţare, motiv total nejustificat. Să spună directorul câţi vizitatori a avut şcoala în cursul anului trecut. Eu îl asigur că b-a avut decât invitaţii profesorului pentru a se mândri cu realizarea sa.
Iar primăriţa Aneta, soţia lui Verginel Gireadă, tractoristul care a ajuns deputat graţie PNL Botoşani, străină de orice activitate cultural – educativă, i-a făcut voia lui Vasilescu şi a desfiinţat muzeul. În timp ce prin judeţ s-a înmulţit numărul şcolilor care au amenajat muzeu etnografic în incinta şcolii şi se mândresc cu exponatele adunate cu trudă, la Cucorăni un astfel de mijloc educativ a fost desfiinţat, făcându-se voia liderilor PSD, unul mai incult decât altul, pentru ca noile generaţii să fie ţinute departe de patrimoniul cultural local şi naţional, primind învăţătură să nu-l mai respecte. .
Dar despre muzeele cu caracter etnografic amenajate prin şcolile din judeţ şi lipsa îndrumării de specialitate din partea specialiştilor din cadrul Muzeului Judeţean Botoşani voi reveni cu un reportaj mai amplu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 18 – 24.02.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
Lumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Bancul săptămânii
Ministru iranian: Există un risc mare de război cu Israelul
Partidul lui Ponta cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale, Daniel Barbu,
după ce acesta a participat la o reuniune ALDE: A încălcat principiul
Ce drepturi și obligații avem în timpul unei percheziții domiciliare
sau a sediului social și ce avem de făcut?
În lipsă de poliţişti la sate, hoţii fură şi violează în zori de zi. Cazul Lişna
Ioan Rotundu
Baronul de Drăguşeni ştie să scoată câştig şi din apa chioară
Ioan Rotundu
O ticăloşie menită să distrugă cariera unei învăţătoare
Ioan Rotundu
Şoferul ministru Budăi conduce abil pe autostrada propagandei PSD
Ioan Rotundu
Inculpata Raluca Stâncescu şi maliţiozitatea judecătorului
Ioan Rotundu
Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar
Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi
Lupul paznic la oi:
solicităm retragerea propunerii lui Mircea Drăghici pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente
Impostorul ticălos Tudorel Toader trebuie canonizat sfântul infractorilor
Ioan Rotundu
Lupaşcule, şi un mincinos profesionist s-ar fi ruşinat!!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale
Ioan Rotundu
Cioloș, despre Dragnea
E nevoie de mult tupeu să te duci la Timmermans și să vorbești despre valori comune, după ce ți-ai pus slugile să-l dea în judecată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă