Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9830
De la 07 Ianuarie 2003
108426678
Iohannis, de Ziua Drapelului:

Astazi, Tricolorul Romaniei este simbolul unui stat modern si democratic, membru al NATO si al Uniunii Europene

  • 26 June 2017, 23:00
Presedintele Klaus Iohannis a transmis luni, 26 iunie, un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului National prin care subliniaza ca Drapelul National poarta in sine, simbolic, etapele parcurse de tara noatra, iar romanii au un profund sentiment de mandrie cand il va arborat. Totodata, acesta mai spus ca ¬Tricolorul Romaniei este simbolul unui stat modern si democratic, membru al NATO si al Uniunii Europene".
Redam mai jos mesajul complet al presedintelui Romaniai:
"Ziua Drapelului National, sarbatorita pe 26 iunie, reprezinta pentru toti romanii prilejul de a onora stindardul national si intreaga noastra istorie.
Pe Drapelul National sunt insemnate, in mod simbolic, toate etapele majore parcurse de tara noastra, de la marile schimbari politice, la cele economice si sociale. Semnificatia Tricolorului s-a imbogatit cu fiecare moment istoric crucial din formarea si consolidarea statului roman modern, precum si cu valoarea daruirii si sacrificiului celor care si-au pus viata in slujba idealului national.
Sa-i cinstim cu respect pe cei care au facut posibila Unirea Principatelor in 1859, pe cei care s-au jertfit in Razboiul de Independenta, in Primul si al Doilea Razboi Mondial.
Romanii au un profund sentiment de mandrie cand vad drapelul arborat acasa, cat si in exteriorul granitelor, in teatrele de operatii sau cu ocazia competitiilor sportive, ca insemn al unitatii si coeziunii nationale, al iubirii de neam, al onoarei si gloriei.
Astazi, Tricolorul Romaniei este simbolul unui stat modern si democratic, membru al NATO si al Uniunii Europene, un aliat de nadejde al Statelor Unite ale Americii, un reper de stabilitate si un furnizor de securitate in Europa de Sud-Est.
Ne revine tuturor datoria morala de a cultiva pentru generatiile viitoare constiinta apartenentei la tara, la valorile autohtone si de a aduce propria contributie la apararea unitatii, suveranitatii si independentei patriei.
La multi ani, dragi romani!
La multi ani Romaniei si Tricolorului nostru!"

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cheltuieli pentru firme. Antreprenori: Guvernul să limiteze obligația analizei de risc
Bancul zilei: Înmulţirea prostiei
Horoscopul zilei de 26..66.2017
Oximoronul lui Dragnea
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose (PSD) ca viitor premier.
Aceasta criza politica dauneaza grav Romaniei
Văculeşti: Examen cu dedicaţie pentru postul de secretar de primărie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă