Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8404
De la 07 Ianuarie 2003
122894053

Ion Iliescu aniversează 81 de ani în 3 martie

  • tinereţea este o boală care trece
  • 27 February 2011, 23:00
Ion Iliescu afirma, cu putin timp inainte de a implini 81 de ani, in data de 3 martie, ca doreste sa-si pastreze sanatatea si vigoarea, mai ales cea intelectuala. Intrebat de agentia Agerpres daca Romania are nevoie la conducerea sa de o noua generatie politica, Ion Iliescu a raspuns ca acest lucru este totdeauna firesc, inevitabil, dar "uneori, nu tineretea este garantia calitatii".
O coincidenta, Mihail Gorbaciov va sarbatori 80 de ani in data de 2 martie.
"De fapt, acum au iesit generatii tinere de politicieni. Dar, uneori, nu tineretea este garantia calitatii. Adica, tineretea este o boala care trece. Importanta este calitatea intrinseca a oamenilor, valoarea lor si profesionala si civica. Or, din pacate, fenomene de degenerare se reflecta si in mentalitatea multor tineri, care vin cu naravuri vechi, desi sunt tineri. Adica, important este intr-adevar sa promovam niste principii de viata care sa slujeasca intereselor celor multi', a explicat fostul presedinte al Romaniei.
El se declara nemultumit de situatia in care a ajuns Romania in acest punct al vietii sale, subliniind ca ideea Revolutiei Romane, pentru care "s-a ridicat poporul ca sa schimbe in esenta structura statului", a fost aceea ca oamenilor sa le fie mai bine.
"Asistam la aparitia unor fenomene cu totul reprobabile, contrazicand principiile fundamentale ale constructiei statului de drept. Dar aceasta trebuie sa fie mai ales un moment de reflexie pentru cetateni, sa se gandeasca mai bine la valoarea votului pe care il dau si cui dau votul lor. N-are dreptul apoi sa exprime nemultumiri cel care voteaza asa cum voteaza si nemultumiri de rezultatul votului sau.
Adica sa deschida ochii mai atenti si sa punem in fruntea treburilor tarii oameni legati de interesele celor multi, nu de afacerile familiare sau ale grupurilor din care fac parte. Ca asta a degenerat relatia din societate - aparitia fripturismului, intereselor de grup care prevaleaza deasupra intereselor societatii", a spus Ion Iliescu.
La aceasta varsta, Ion Iliescu merge in continuare pe banda in fiecare dimineata.
"Doresc sa-mi pastrez sanatatea, ca altminteri, viata imi ofera multe. (...) Deocamdata imi pastrez vigoarea si mai ales intelectuala. Si mi-as dori s-o pastrez in continuare", a subliniat fostul sef de stat.
Liderul de onoare al PSD a precizat ca isi va aniversa implinirea celor 81 de ani impreuna cu activul organizatiei de Bucuresti a formatiunii.
Fostul presedinte va aniversa in acest an si 60 de ani de la casatoria cu Nina Iliescu, dar nu va organiza nimic festiv in acest sens, pentru ca sotia sa "nu este prea amatoare pentru manifestari publice".
Intrebat cum ar caracteriza cei 60 de ani de casnicie, Iliescu a raspuns: "Insusi faptul in sine arata o rezistenta extraordinara din partea ambilor, mai ales din partea ei pentru ca a fost supusa unui regim de viata care mi-a fost mie impus. Si n-a fost simplu. Dar asta a aratat taria afectiunii noastre care ne-a tinut alaturi".
Fostul presedinte a adaugat ca sotia sa a ramas in continuare "vocea cea mai critica din familei" in ceea ce-l priveste.
Intrebat despre volumul de memorii pe care intentioneaza sa-l scrie, Ion Iliescu a afirmat ca a inceput aceasta carte si a scris deja 160 de pagini, pana la varsta de 26 de ani.
"Pana la memorii, am finalizat acum o alta carte - 'Momente de viata si de istorie traite'. Va avea vreo 700 de pagini, am dat-o deja (la editat - n.r.) si, deci, se pregateste, e pe 'teava pustii' cum se spune, trebuie sa iasa la tipar acum", a adaugat Ion Iliescu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Replicile memorabile ale lui Gaddafi
Shakespeare, un mare dramaturg de origine arabăHamburgerul, amestec de libărci, şoareci şi broaşte cu care a fost distrus URSS
Statele arabe din regiunea Golfului reprezintă o prioritate pentru politica externă a României
Blejnar l-a numit pe Costea la Vama Ploieşti
deşi nu îndeplinea condiţiile de promovare
Bancul zilei: Ierarhie bisericească
Horoscop
Sindicatul IMPACT Botoşani - felicitare 1 Martie
Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani - felicitare de 1 Martie
Ioc bani pentru analize medicale
Sindicatele caută soluţii să asigure salariile celor din învăţământ
IŞJ desfiinţează din şcoli, dar cu mâna primarilor
Un nou curs de calculatoare gratuit la PSD Botoşani
Ministrul Funeriu îngrădeşte din drepturile cadrelor didactice
Paul Onişa, preşedinte al PC Botoşani cu acte în regulă
Din învăţăturile mitropolitului Teofan către botoşăneni
rostite ieri la biserica „Sfinţii Voievozi” Botoşani
Noul cod al muncii pune sindicatele la punct
crede senatorul botoşănean Daniel Humelnicu
Caricatura zilei: Ponta văzut ded UDMR
Dramă medicală
Fraude intelectuale
Ioan Rotundu
Şantaj cu forţe proaspete
Ioan Rotundu
28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România
21 de situaţii de urgenţă în mai puţin de 48 de ore
Barack Obama: Gaddafi trebuie să plece imediat
Italia a vândut Libiei armament în valoare de zeci de milioane de euro
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog