Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20220
De la 07 Ianuarie 2003
122880287
Ionel Stoica

Botoşani: Baronul PNL de Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost condamnat

  • Vicepreşedintele PNL, Florin Ţurcanu, condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare
  • 13 March 2014, 23:00
Președintele Consiliului Județean Florin Țurcan a fost condamnat de magistrații botoșăneni la o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, judecătorii din cadrul Judecătoriei Botoșani au decis pentru liderul PNL de la Botoșani o perioadă de doi ani și șase luni de încercare.
Florin Turcanu a fost trimis în judecată la începutul anului 2011, fiind acuzat că în calitate de preşedinte al PNL, a folosit acte false pentru a le da afara din partid pe Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie, care şi-au pierdut funcţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, respectiv consilier judeţean.
De asemenea, Florin Ţurcanu are de plătit 21.200 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Hotărârea judecătorească nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării.
Minuta
Condamnă pe inculpatul TF pentru săvârşirea infracţiunilor de:
- fals intelectual prevăzută de art.321 alin.1 din Codul penal cu aplicarea art.41 alin.2 din Codul penal din 1968 ( urmare a recalificării juridice a faptei din infracţiunea prevăzută de art.289 alin.1 din Codul penal din 1968 cu aplicarea art.41alin.2 din Codul penal din 1968), art.5 din Codul penal, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare - 19 acte materiale;
- uz de fals prevăzută de art.323 alin.1 din Codul penal cu aplicarea art.41 alin.2 din Codul penal din 1968 ( urmare a recalificării juridice a faptei din infracţiunea prevăzută de art.291 alin. 1din Codul penal din 1968 cu aplicarea art.41 din Codul penal din 1968), art.5 din Codul penal, la pedeapsa de 3 (trei) luni închisoare – 9 acte materiale.
În temeiul art.33 lit.a, art.34 lit.b din Cod penal din 1969 contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea de 6 (şase) luni închisoare.
În temeiul art.81 din Codul penal din 1968, art.5 din Codul penal, suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe o durată de 2 ani şi 6 luni ce constituie termen de încercare potrivit art.82 din Codul penal din 1968.
Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării termenului de încercare prin comiterea unei alte infracţiuni.
Acuzaţiile procurorilor
Florin Ţurcanu a fost deferit în ianuarie 2011 justiţiei de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru că a consemnat nereal faptul că membri ai organizaţiei politice au fost excluşi din partid.
Dputatul este acuzat de 19 falsuri intelectuale şi de nouă fapte de uz de fals. Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie - iulie 2009, inculpatul Ţurcanu Florin, deputat în Parlamentul României, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal - filiala Botoşani (funcţie ocupată începând cu primăvara anului 2009), a semnat o serie de hotărâri în care se consemna, în mod necorespunzător adevărului, că diferiţi membri ai acestei organizaţii politice au fost excluşi din partid prin hotărârea Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani din data de 21.06.2009.
Scopul urmărit
Scopul urmărit a fost acela ca, în locul persoanelor alese în funcţia de consilier local sau judeţean, să ajungă alte persoane, agreate de inculpat. Având în vedere că locul vacantat era ocupat de persoana aflată pe poziţia imediat următoare pe lista cu care partidul a participat la alegeri, iar persoana agreată nu ocupa întotdeauna această poziţie, ci o poziţie inferioară, inculpatul a emis hotărâri prin care erau excluse chiar şi cinci persoane pentru a se ajunge ca funcţia vacantată să fie ocupată de persoana dorită. În acest fel, inculpatul Ţurcanu Florin a semnat acte (hotărâri, adrese) prin care se consemna, în mod necorespunzător realităţii, că Delegaţia Permanentă a PNL Botoşani din data de 21.06.2009 a hotărât excluderea a 23 de persoane din cadrul Partidului Naţional Liberal.
Falsurile
În realitate, spun procurorii, în cadrul acestei şedinţe din data de 21.06.2009, singurele sancţiuni aplicate au fost retragerea sprijinului politic faţă de membrii A. A., B. C. şi O. G. C. şi excluderea din partid a numitului O. G.. Ulterior, realizând că sancţiunea retragerii sprijinului politic nu duce la încetarea de drept a calităţii de consilier, acest efect avându-l doar sancţiunea excluderii din partid, inculpatul Ţurcanu Florin a procedat la emiterea în fals a unor hotărâri în care se atestă că sancţiunea aplicată şi faţă de A. A., B. C. şi O. G. C. a fost excluderea.
O parte dintre aceste hotărâri au fost trimise Consiliului Judeţean, Consiliului Municipal Botoşani sau consiliilor locale în cadrul cărora membrii la care se făcea referire în hotărâri activau în calitate de consilieri.
Dosarul declinat de la Curtea Supremă
Aceste hotărâri au fost însoţite de adrese în care se atesta încă o dată, în mod necorespunzător adevărului, că în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani din data de 21.06.2009 s-a hotărât excluderea persoanei indicate în hotărâre, menţionându-se totodată membrii de partid care urmau să îi înlocuiască pe cei vechi în funcţia de consilier.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dara fost declinat la Judecătoria Botoşani după ce Ţurcanu a pierdut calitatea de deputat.
Sursa: EVZ.ro

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Pui la ceaun
Bancul zilei: Surpriza lui Vasile
Vauxhall cu documente false depistat la Darabani
Uvertura Mall: Filmele săptămânii
Republica Moldova e în pericol, de ce nu sună alarma?
se impune semnarea unui acord de asistenţă militară cu România
Zborul MH370: O nouă pistă falsă în a şasea zi de căutari, misterul se adânceşte
Gheorghe Ştefan "Pinalti' a demisionat din funcţia de preşedinte al PDL Neamţ
Conflict majhor între CSM şi Parlament legat de imunitatea parlamentarilor
SRI: Cazul privind "mafia cărnii", iniţiat de Serviciu la începutul lui 2013
Sute de intelectuali si jurnalişti au semnat un apel la solidaritate cu Andrei Pleşu
împotriva linşajului mediatic produs de Antena 3 de Mihai Gâdea
Victor Ponta se confruntă cu noi proteste legate de certificatele verzi
20 de situaţii de urgenţă în ultimele 24 de ore
Florine, te-i fript!
Ioan Rotundu
Preşedintele Bayern Munchen, condamnat la 3 ani şi şase luni de închisoare pentru evaziune fiscală
Liderul Jobbik către Băsescu si Ponta: Ori sunteţi dezinformaţi, ori faceţi un joc antimaghiar
Victor Ponta: Am discutat cu preşedintele Băsescu despre activiştii extremişti maghiari şi despre situaţia din energie
Începe Campionatul naţional de Qwan Ki Do, la juniori şi seniori, manifestare organizată la Botoșani
Trei miniştri – secretari de stat sosesc sâmbătă la Botoşani
Mutarea birourilor Nova Apaserv la Tratoria i-a stârnit pe liderii PMP
Botoşani: Riscurile condamnării lui Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog