Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20187
De la 07 Ianuarie 2003
86926195

Ionică Nechifor repurtează un nou succes în arta manipulării

  • Ioan Rotundu
  • 9 January 2019, 17:02
Profitând de lipsa de profesionalism al unor reporteri, impostorul Ionică Nechifor (foto 1), devalizatorul patrimoniului ştiinţific şi material al Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi, a început anul dând o nouă lovitură în arta manipulării, artă folosită cu succes pe tot parcursul anului trecut graţie aceloraşi reporteri.
În ziarul Adevărul a fost publicat un reportaj, preluat şi de către o parte a presei botoşănene, prin care Ionică Nechifor se laudă că a obţinut omologarea culorii de pielicele de miel sur-argintiu, rod al unei cercetări genetice pe care el a dus-o la bun sfârşit, cel puţin aşa lasă să se înţeleagă din cele declarate reporterului.
Nechifor consideră omologarea o ispravă unicat în Europa, astfel de pielicele fiind obţinute numai în zona Asiei Centrale, în special în zona Samarkandului. Mai susţine Nechifor c㠄fermierii botoşăneni care deţin rasa karakul vând pielicele de diferite nuanţe în Ucraina, Rusia şi chiar în Canada”, afirmaţie total falsă pentru că în zona judeţului Botoşani oierii preferă rasele negre şi brumării, cea surs-argintiu şi de alte culori fiind puţine oi la număr şi pe cale de dispariţie.
Pentru ca botoşănenii să nu rămână cu falsa percepţie că Ionică Nechifor a revoluţionat la Popăuţi rasa de oi karakul şi a făcut minuni în omologarea pielicelei sur-argintiu am efectuat o scurtă anchetă în urma căreia am descoperit o altă realitate.
Varietăţile de culori de pielicele în creşterea rasei de oi karakul este o preocupare a cercetătorilor din Staţiunea Popăuţi apărută înaintea anilor 1980. Primul cercetător care a pus bazele obţinerii varietăţilor de culori a fost dr. Vasile Niga. După moartea acestuia, cercetările au fost continuate de către dr. Elena Ursu. De altfel, aceasta este cea care a obţinut primele varietăţi de culori la pielicelele karakul, munca sa de cercetare fiind consemnată în lucrarea de doctorat. După plecarea Elenei Ursu din activitate, cercetările au fost continuate de secretarul ştiinţific Gheorghe Brădăţan, fugărit din Staţiune de către Nechifor în anul 2016.
În tot acest interval de timp, Staţiunea dispunea de un efectiv de 17.500 de oi din rasa karakul, ceea ce i-a permis unităţii să poată omologa varietăţile de culori obţinute în urma cercetărilor ştiinţifice desfăşurate după toate rigorile impuse unei astfel de munci.
Culoarea sur-argintiu a fost ultima pe lista de priorităţi a cercetătorilor pentru că oile karakul de această culoare nu au arie de răspândire în România şi nici nu sunt valoroase, aşa cum le-a descris Ionică Nechifor, pentru că preferate de oieri sunt cele negre şi brumării, având multă căutare pe piaţă.
Primele demersuri de omologare a culorii sur-argintiu au fost întreprinse de secretarul ştiinţific al Staţiunii, dr. Gheorghe Brădăţan, în anul 2015. De precizat, pentru că este important, înainte de anul 2015, prin presiuni politice demarate de Florin Ţurcanu şi deputaţii PNL de Botoşani asupra preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, prof. univ. dr. Gheorghe SIN, Ionică Nechifor, cu încălcarea legilor în vigoare, a fost impus director al Staţiunii.
Ulterior, pentru că ilegalitatea era prea evidentă, Nechifor a fost înlocuit cu Brădăţan, cel care a devenit şi şeful lucrării de proiect pentru omologarea culorii sur-argintiu. Din echipa lui Brădăţan a făcut parte şi biologul dr. Gheorghe Hrincă, el ocupându-se de partea genetică.
Cum Nechifor nu era împăcat cu situaţia de a-l avea director pe Brădăţan, şi-a folosit toate relaţiile obţinute prin şpagă şi l-a convins pe preşedintele ASAS Gheorghe SIN să-l Înlocuiască pe Brădăţan cu un alt director din afara Staţiunii. Aşa a ajuns director Traian Atanasiu, adus de la Staţiunea de cercetări Bacău. Aflat de la instalare sub controlul lui Nechifor, directorul Atanasiu a fost convins că-l îndepărteze din Staţiune pe dr. Gheorghe Brădăţan, scopul urmărit de Nechifor fiind chiar însuşirea proiectului de omologare a pielicelei sur-argintiu. Iată că a reuşit!
Cum a reuşit Ionică Nechifor să obţină omologarea pielicelei sur-argintiu în condiţiile în care Staţiunea Popăuţi nu întruneşte condiţiile unei asemenea omologări ne explică biologul dr. Gheorghe Hrincă: „Licenţa de omologare nu are baze ştiinţifice, probabil a obţinut-o prin influenţe şpăgare, domeniu în care Nechifor este as.”
Pentru o astfel de omologare se cere dovezile ştiinţifice ale muncii de cercetare în domeniile: analize genetice, de genealogie, de ameliorare, sistemul de încrucişări etc. şi cel mai principal existenţa unei populaţii de cel puţin 3.000 de oi din această culoare. Dacă Staţiunea avea înainte de intrarea lui Nechifor pe poarta demolării un efectiv de 17.500 de oi, acum nu mai are nicio capră iar oi doar vreo 500.
Fostul director al Staţiunii ing. dr. Ilie Chiorăscu, fostul cercetător gr. gr. I biologul dr. Gheorghe Hrincă, susţin că omologarea, chiar în condiţii discutabile, nu este o ispravă decât în plan pus ştiinţific, comercial ea neavând valoare pentru că această culoare nu are căutare pe piaţă.
Aşa o fi, dar faptul că Ionică Nechifor s-a lăudat cu munca adevăraţilor cercetători ştiinţifici desfăşurată pe parcursul a zeci de ani fără a le menţiona meritele, aduce a impostură şi fraudă intelectuală, ceea ce nu trebuie să ne mai mire.
Abramburica, pusă din nou ministrul Educaţiei, ea însăşi dovedită plagiatoare de talie internaţională, declara că plagiatul nu trebuie să fie o problemă gravă a României, a cercetării ştiinţifice româneşti. Cu ditamai bâzoiul pe căciulă, ce altceva putea declara plagiatoarea Ecaterina Andronescu?!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


9.171 de beneficiari de pensii de serviciu, la finalul lui 2018.
Cât primesc în medie pe lună
Horoscopul săptămânii 7 – 13.01.2019
Călăraşi - Tradiţii şi obicrriur de iarnă
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Optimismul profesorului
Un bilanţ al succeselor profesionale dar şi frustrări
Ioan Rotundu
Să te cutremuri, la ce pot vota unii dintre noi
Ioan Rotundu
Bun venit în.. Zodia Cancerului
Ioan Rotundu
Macaleţi a deschis anul cu… minciunile de anul trecut
Ioan Rotundu
Judecătoarea Tincu, corupţia şi isprăvile soţului ei preot
Ioan Rotundu
Lecţie de demagogie românească pentru şefii UE
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 11.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă