Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11250
De la 07 Ianuarie 2003
122583190

Ionică Nechifor, omul care sfidează legea cu ajutorul corupţilor

  • Ioan Rotundu
  • 8 October 2019, 16:55
Despre Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi se poate vorbi la trecut. Mai bine de 100 de ani a rezistat această Staţiune în peisajul ştiinţifico-economic al judeţului Botoşani. Nu şi în faţa diabolicului Ionică Nechifor care, acoperit în toate nelegiuirile sale de către poliţişti şi procurori corupţi, a reuşit să distrugă patrimoniul biologic şi material al unităţii de cercetare, muncă a generaţii de cercetători care au adus glorie şi imagine judeţului.
Nici acum, după ce Staţiunea nu mai efectuează niciun fel de cercetare, organele judiciare n-au considerat să-şi facă datoria şi să-l tragă la răspundere pe devalizator. N-o fac pentru că, aşa cum s-a lăudat şi se ,laudă Nechifor, începând de la ministrul Agriculturii Petre Daea şi trecând pe la fosta şi actuala conducere a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti în jos, până la poliţiştii şi procurorii botoşăneni, o parte dintre ei, nu toţi, i-a uns şi i-a transformat în mieluşei. Altfel spus, i-a făcut părtaşi la hoţiile sale pe seama patrimoniului Staţiunii.
Pentru că şi-a bătut joc şi de personalul angajat, o parte dintre aceştia, care nu s-au lăsat intimidaţi de ameninţările şi actele de violenţă ale lui Ionică Nechifor, s-au adresat instanţei de judecată pentru a li se face dreptate. Fostul cercetător de grad I, biologul dr. Gheorghe Hrincă, are de încasat de la Staţiune peste 3 mii lei.
Are titlu executoriu rămas definitiv prin sentinţă judecătorească. S-a adresat executorului judecătoresc Carmen Şfaiţer dar acesta îl duce cu zăhărelul că nu poate executa silit Staţiunea pentru că este unitate bugetară. Legea îi permite executorului să pună sechestru pe bunurile unităţii şi să le valorifice la vânzare prin licitaţie publică. N-o face! De ce oare!
Recent, fostul angajat Mihai Ciornei a obţinut şi el daune financiare din partea Staţiunii. În dosarul nr. 2023/40/2018, judecat la Tribunalul Botoşani, în 11 septembrie 2019, s-a dat următoarea soluţie: „Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul Ciornei Mihai în contradictoriu cu pârâta Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor. şi Caprinelor Popăuţi - Botoşani. Obligă pârâta să plătească reclamantului diferenţele salariale dintre salariul calculat prin majorarea cu 20% a cuantumului brut al salariului de bază şi cel efectiv achitat în perioada 1.07.2017-27.06.2018. Respinge ca nefondat capătul de cerere având ca obiect plata orelor suplimentare. Executorie de drept.”.
Suma pe care Ciornei o are de primit de la Staţiune se ridică la vreo 3 mii lei. Dacă în apelul declarat la Curtea de Apel Suceava va obţine şi plata orelor suplimentare, suma se va ridica pe la 3.800 lei Din nefericire pentru Ciornei, executorii judecătoreşti contactaţi,l când au aflat că este vorba de Ionică Nechifor, i-au refuzat dosarul de executare silită. Poate că totuşi va găsi şi un executor pe care Nechifor nu l-a uns, cum îi place lui să se laude.
Pensionarea neaşteptată pentru unii, previzibilă pentru alţii, a comisarului şef Dumitru Aioanei poate că va da un spor de curaj ofiţerilor judiciari care au reclamaţii în lucru împotriva lui Ionică Nechifor şi vor începe cercetările Poate!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Discriminare didactică pe stil nou
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa`n gura lu` Rotundu 4 octombrie 2019
Horoscopul săptămânii 7 -13.10.2019
Ioan Rotundu
Fata de sub gardul bisericii
Ioan Rotundu
De ce Şerbănoiu îl ţine ascuns pe „degradatul” comisar şef Aioanei
Aioanei i-a dat şah lui Şerbănoiu. Pe când şi matul
MFP continuă și în luna octombrie emisiunile de titluri de stat pentru populație
PSD a ferecat candidatura lui Nazare la Primăria Darabani
Ioan Rotundu
Va fi 26 octombrie zi fatidică pentru comisarul şef Şerbănoiu?
Ioan Rotundu
România s-a eliberat din prizonieratul socialiştilor
Mai trebuie eradicat microbul ciumei roşii
Primăria Mihai Eminescu - Anunţ important pentru cetăţenii comunei
Presa'n gura lu' Rotundu Emisiunea din 11.10.2019
România, cele mai multe fraude cu fonduri europene în domeniul agriculturii, în 2018.
Este pe primul loc la capitolul "documente false"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog