Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7790 lei
1 USD = 4.3101 lei


Număr accesări
Astăzi:
8588
De la 07 Ianuarie 2003
73327438

Ionuţ Iftimoaie, profesor la liceul ”I.L. Caragiale”

  • 22 January 2008, 23:00
Ionuţ Iftimoaie s-a întâlnit luni, 21 ianuarie, cu elevii de la liceul ”I.L. Caragiale” din Capitală pentru a le vorbi despre diferenţa dintre ring şi viaţă. Timp de trei ore, Ionuţ a stat de vorbă cu aceşti elevi, le-a răspuns la întrebări şi le-a explicat prin exemple care este graniţa dintre sport şi violenţă.
Ionuţ a mărturisit că a acceptat această provocare din responsabilitate şi pentru că, în ultima vreme, ştirile au prezentat imagini şocante cu elevi făcând lucruri obscene, chinuind animalele sau bătându-se în şcoală ca într-un ring de lupte. ”Faptul că am devenit atât de cunoscut şi că am reuşit în viaţă datorită unui sport de contact îmi oferă o mare responsabilitate. N-aş vrea ca mesajul pe care-l transmit în ring să fie înţeles greşit. Pentru foarte mulţi tineri eu sunt un exemplu şi aş vrea ca tot ceea ce reprezintă acest sport să fie bine înţeles. Copii aceştia m-au pus pe gânduri şi mi-am dat seama că ei au nevoie de cineva care să-i ghideze, care să-i ajute să găsească o modalitate eficientă şi utilă de a-şi consuma energia specifică vârstei”, a declarat campionul K1.
Elevii de la ”I.L Caragiale” au venit în număr mare la întâlnirea cu Iftimoaie, astfel că sala de conferinţe a fost plină ochi de copii dornici să afle informaţii direct de la sursă. ”Dacă profesorii le pot spune lucruri din perspectiva ştiinţifică, ei par însetaţi de aspectele practice ale vietii, de experienţe împărtăşite de cineva care le-a trăit personal”, a spus campionul, care poate fi urmărit la Pro Tv în serialul ”La bloc”. Elevii l-au asaltat pe Ionuţ cu sute de întrebări şi au fost curioşi să afle dacă în K1 există blaturi, dacă el a acceptat vreodată aşa ceva, dacă înaintea meciurilor îi este frică sau dacă principiile sale de viaţă de acum sunt aceleaşi ca la 18 ani. ”Au fost întrebări inteligente din partea unor copii care au sesizat că un sport înseamnă mai mult decât ce se vede la televizor. Am încercat să le clarific nelămuririle, să le elimin prejudecăţile şi să le fac poftă de sport”, a declarat Iftimoaie. Ionuţ a mai spus şi că întâlnirea cu aceşti copii a fost un bun antrenament pentru el ca părinte, mai ales că Maria, soţia sa, urmează să aducă pe lume un bebeluş chiar zilele acestea: ”Cred că experienţa aceasta o să-mi fie de mare folos atunci când o să discut prieteneşte cu fiul meu. Dacă până acum mă consideram un bărbat puternic, acum voi fi şi mai puternic, am un motiv în plus să mă trezesc dimineaţa, să lupt, să am energie. Sunt sentimente extraordinare a căror forţă şi profunzime o înţeleg cei care au trecut prin situaţia fericită în care mă aflu şi eu”, a încheiat bucuros Iftimoaie. (Camelia Cavadia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prefectul inistă să-i fie remisă situaţia primelor
Primarul Flutur nu cedează nici o palmă de pământ
Conţac l-a aşezat pe Păunescu deasupra lui Dinescu
Onoare pierdută la „Barul Pădurii”
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 23 ianuarie
Clădirea Prefecturii începe să rămână fără ornamente
Prefectul Sorescu caută soluţii pentru Casa Sofian
Cu soarta pecetluită
Ioan Rotundu
Profesorii încă speră să primească tichete cadou
Profesorii au descoperit plăcerea grevei
Cel puţin 50 de puncte pentru o gradaţie de merit
Înscrierile în clasa I
Seminar despre cooperarea transfrontalieră
Sediu nou de primărie în Vorona
Horoscop
O şansă bună de angajare
Imaginaţia beţivului
Salată Coleslaw
Comentariul comentariilor (XXXI)
(Ioan Rorundu)
Românul şi patriotismul pierdut
Organizaţii din Ucraina cer sprijinul APM Botoşani
Asasinii morali ai unei fetiţe
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă