Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24662
De la 07 Ianuarie 2003
122910311

Iordache: Am abrogat neglijența în serviciu pentru că se amesteca cu abuzul în serviciu;

  • Abuzul în serviciu, fără prag valoric / Despre criticile magistraților: "Care
  • 19 April 2018, 23:00
Deputatul PSD Florin Iordache, președintele comisiei speciale pentru unificarea legislației din domeniul justiției, a explicat că abrogarea infracțiunii de neglijență în serviciu a fost necesară "pentru că se amesteca" cu abuzul în serviciu. Totodată, el a afirmat că susține o redefinire a infracțiunii de abuz în serviciu fără prag valoric. Iordache susține de asemenea că este o "manipulare" faptul că probleme găsite la o percheziție care nu au legătură cu cauza pot fi distruse fără a putea fi folosite.
Citește aici care sunt principalele modificari ale Codului penal și de procedură penală: Atac la instituția denunțătorului; Se redefinește mărturia mincinoasă si grupul infracțional; Conversații interceptate care nu mai pot fi folosite; O nouă cale de revizuire a sentințelor; Urmează abuzul in serviciu
Întrebat de ce a fost abrogată neglijența în serviciu, deși CCR ceruse o redefinire, Iordache a replicat: "Dacă ați citi dvs și expunerea de motive, am și spus de ce. Pentru că se amesteca abuzul în serviciu cu neglijența în serviciu".
"Abuzul în serviciu - am definit principalele linii directoare, avem deja 14 propuneri cu prag mai mare, mai mic, și prin propuneri vom găsi cea mai bună formulă de definire. Fără îndoială da (există varianta fără prag - n.r.), am spus că dacă punem un prag de o anumită valoare (se va întreba) de ce acea valoare. Cred că defininirea abuzului în serviciu trebuie făcută fără prag valoric. Așteptăm și varianta ministerului justiției" a spus Iordache în continuare.
Întrebat ulterior despre faptul că magistrații au criticat deja prevederile din proiecte, Iordache a reacționat: "Care magistrați, procurorii? Eu aștept și observațiile pe care secția de judecători din CSM, cât și asociațiile judecătorilor ni le vor face. Deci pentru mine cel mai important cuvânt îl are secția de judecători din CSM, asociațiile de judecători… Pentru că în România orice hotărâre trebuie pronunțată de judecător. Dacă discutăm de o egalitate de arme, între procuror și avocat este egalitate.
Despre imposiblitatea folosirii probelor care nu au legătura cu cauza:
"Am spus, în momentul în care se găsesc alte probe, se merge la judecător, i se dă mandat și merge înainte. Nu, nu pot fi distruse (probele - n.r.). Este o manipulare. Am spus așa - dacă la o anumită percheziție se face pentru trafic de ce vreți dvs. și acolo se găsesc droguri, fără îndoială are un anumit mandat, să merge la judecător și se ia mandat. Repet, v-am spus principii generale, nu mă apuc acum să discut punctual. Am spus, nu intru în detaliu."
Întrebat și dacă nu îi este teamă că vor ieși iar oameni în stradă, fostul ministru a răspuns: "Dacă avem o dezbatere transparentă în parlament, și în urma dezbaterilor avem cea mai bună variantă, cred că acesta este cel mai democratic for care pot să existe. Dacă aveam majoritate o puteam face în procedură accelerată să le adoptăm. Acceptăm, și stăm de vorbă și considerăm că o dezbatere cât mai largă…"
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Fructul liniştii
Horoscopul zilei de 20.04.2018
Primarul oraşului Ghimbav, reţinut de procurorii DNA pentru şapte infracţiuni de abuz în serviciu
Reacția Hertei Muller, după ce a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor:
Glumiți? Nu știam că fac parte din Uniunea Scriitorilor
Iohannis despre securitatea regională:
Amenințarea este ”comportamentul ostil” care vine dinspre Rusia. Încurajăm prezența militară americană pe terioriul României
Doi oficiali de rang înalt din sănătate girează o gală unde antivaccinista
Olivia Steer a fost premiată pentru "rolul activ" în sănătatea oamenilor
Iohannis despre Codurile penale:
Unele propuneri sunt absolut inacceptabile. Este inadmisibil să facă modificări cu dedicație
Fostul prim procuror adj. Aurel Simion este cercetat penal
Ioan Rotundu
Grevă generală în sistemul sanitar pe 11 mai.
Scenariu al Guvernului Dăncilă pentru a convinge oamenii să opteze pentru sistemul public de pensii:
Contribuții zero de la 1 iulie 2018 către Pilonul II de pensii
Centenarul Unirii şi penalii parlamentari
Ioan Rotundu
Sancţiune administrativă anulată şi despăgubită cu 3000 lei reparaţii morale
Ioan Rotundu
Tăriceanu, despre Pilonul II de pensii:
Cei care doresc să treacă la Pilonul I să facă opțiunea scrisă, ceilalți rămân la Pilonul II / Tăriceanu spune că nu știe despre scenariul contribuțiilor zero de la 1 iulie 2018 către Pilonul II de pensii
Modificările Codului Penal preconizează în mod explicit dezincriminarea unor fapte grave
Un doctor și-a împărțit salariul cu infirmierele:
"S-au luat bani de la brancardieri, de la infirmiere. Statul nu a pus nici un ban în plus, a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă, medicilor"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog