Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
33142
De la 07 Ianuarie 2003
76628646

Ipocrizia senatorului Doina Federov ici şi timbrul de Mediu

  • 19 February 2013, 23:00
Timbrul de mediu repară formulele greşite ale taxelor auto din ultimii ani. Senatorul PSD Doina Federovici precizează că astăzi a fost aprobată de Executiv noua formulă de calcul pentru timbrul de mediu.
Această formulă este rezultatul consultărilor publice iniţiate de Guvernul Ponta şi ţine cont în egală măsură de interesul autorităţilor, de cel al cetăţenilor şi de cel al agenţilor din industria auto. Este prima formulă ce vizează în mod real poluarea şi se adaptează la realitatea din România.
„Timbrul de mediu reprezintă o măsură utilă ce va avea ca scop protejarea mediului, prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon, şi stimularea vânzării de autoturisme noi pe piaţa din România. Această decizie consolidând peste 100.000 de locuri de muncă în industria auto”, a declarat senatorul social democrat.
Senatorul botoşănean a menţionat faptul că autovehiculele Euro 6, cele electrice şi cele hybrid nu vor plăti timbrul de mediu, existând prevederi similare atât pentru maşinile cumpărate din România, cât şi pentru cele achiziţionate dintr-un alt stat membru al UE. Mai mult, nu vor mai plăti timbrul de mediu cei care au achitat deja acest tip de taxă în anumite forme.
Astfel, formula de calcul pentru timbrul de mediu se aplică numai în cazul autovehiculelor cărora le corespund norma de poluare Euro 3, Euro 4 şi Euro 5. „Sunt convinsă că ordonanţa aprobată de guvernul Ponta va asigura un cadru legislativ clar şi coerent, înlăturând astfel haosul legislativ existent în perioada guvernării PDL.
De asemenea, decizia de a acorda prime pentru cei care folosesc maşini electrice sau total nepoluante şi preocuparea de a avea acordul tuturor părţilor implicate în industria auto pentru această ordonanţă de urgenţă este mai mult de cât lăudabilă. Am demonstrat, încă odată, că suntem deschişi la dialog, că ştim ce înseamnă dezbaterea şi că nu luăm decizii în spatele uşilor închise, aşa cum se întâmpla în guvernările trecute”
, a spus Doina Federovici.
Se pare că senatorul are memorie scurtă. Când era în opoziţie, PSD spunea că de va prelua puterea va anula taxa de primă înmatriculare şi va restitui păgubiţilor Guvernului Boc şi Ungureanu banii înapoi. Nu s-au ţinut de cuvânt, doar că au schimbat denumirea taxei şi a uşurat condiţiile traficanţilor de maşini second-hand împovărându-i pe cei care cumpără maşini noi.
Cu neruşinare, Federovici anunţă şi facilităţile acordate pentru cumpărătorii de maşini electrice, facilităţi care nu interesează pe nimeni de vreme ce aceste maşini n-au asigurată infrastructura alimentării şi sunt extrem de scumpe. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Măicuţa autostopistă
Gastronomie: Chisoagă de peşte cu ceapă
Petru BOGATU: Sfârşitul AIE pe stil vechi
Jaf armat spectaculos pe aeroportul din Bruxelles
s-au furat diamante în valoare de 50 de milioane de dolari
Secretar de stat in ministerul Transporturilor ridicat de procurorii DNA
PSD Constanta despre reţinerea secretarului de stat Valentin Preda
reţineri abuzive perpetuate de miliţia securistă a lui Traian Băsescu
Timbrul de mediu intră în vigoare la 15 martie
Angajatorii, atenţionaţi să anunţe angajarea şomerilor
Putem evita scumpirea gunoiului
Momentul adevărului şi pentru elevii de clasa a VIII-a
Angajaţii Spitalului judeţean vor tichetele de masă, confiscate de Ponta
Botoşani: Patroni cercetaţi penal pentru afaceri dubioase
Botoşani: Învins de nămeţi, prefectul Macaleţi a preferat lupta cu inundaţiile
Şi în privinţa bisericii Sf. Gheorghe, Portariuc s-a ales doar cu promisiuni
9 urmăriţi penal au fost recuperaţi din străinătate de Poliţia Botoşani
Viceprimarul de Lunca accidentat în timpul serviciului
Portariuc s-a întors de la Bucureşti doar cu promisiuni
Deputata Tamara Ciofu se ţine de propuneri populiste
"I love music" – Întâlnire la Mediatecă
Guvernul bulgar a demisionat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă